ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ

Παγκόσμιο Στίβου: Στην κορυφή του κόσμου ο Αρμάντ Ντουπλάντις με άλμα στα 6.10μ.

Ο Ντουπλάντις στο Ευρωπαϊκό Στίβου
Ο Ντουπλάντις στο Ευρωπαϊκό Στίβου © 2022 MATTHIAS SCHRADER / AP IMAGES

Στην κορυφή του κόσμου βρέθηκε ο Αρμάντ Ντουπλάντις, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης.

Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης κατέκτησε ο Σουηδός άλτης επί κοντώ Αρμάντ Ντουμπλάντις.

Ο Ντουπλάντις με άλμα στα 6μ10 κατέκτησε την κορυφή του κόσμου στο άλμα επί κοντώ, ενώ στην συνέχεια δοκίμασε να ξεπεράσει τα 6μ23 και να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ χωρίς όμως επιτυχία.

Ο Σουηδός αθλητής κατακτά για ακόμα μία φορά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μία επιτυχία την οποία είχε επαναλάβει και το 2022.

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Έρνεστ Ομπιένα από τις Φιλιππίνες, ενώ το χάλκινο μοιράστηκαν οι Κρις Νίλσεν (ΗΠΑ) και Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία).

Στην σφαιροβολία, η Αμερικανίδα Τσέιζ Ίλι στέφθηκε για ακόμα μία φορά πρωταθλήτρια κόσμου στην σφαιροβολία, με βολή στα 20.43 μέτρα, με την Σάρα Μίτον να παίρνει το αργυρό μετάλλιο και την Λιτζιάο Γκονγκ να κατακτά το χάλκινο.

Στο αγώνισμα των 5.000 μέτρων, η Φέιθ Κιπιέγκον τερμάτισε στα 14.53.88 καταλαμβάνοντας την κορυφή και τις Χασάν και Τσέμπετ να ανεβαίνουν επίσης στο βάθρο, παίρνοντας το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

Ο Καναδός Μάρκο Αρόπ ήταν εκείνος που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 800 μέτρα, καθώς τερμάτισε στα 1:44.24, με τον Γουανιόνι από την Κένυα και να λαμβάνει το αργυρό, τερματίζοντας σε 1:44.53. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Πάτισον από την Βρετανία.

Ο Καναδάς είχε διάκριση και στο δέκαθλο και μάλιστα διπλή, με τον Πιέρς Λεπάζ να κατακτά την πρώτη θέση και τον συμπατριώτη του, Νταμιάν Γουόρνερ να τον ακολουθεί. Το χάλκινο μετάλλιο κατέλαβε ο Λίντον Βίκτορ για την Γρενάδα.

Στα 4Χ100 μέτρα, οι ομάδες των ΗΠΑ σε επίπεδο ανδρών και γυναικών κατέλαβαν αμφότερες το χρυσό μετάλλιο, με τις ΗΠΑ να έχουν την απόλυτη κυριαρχία στο συγκεκριμένο αγώνισμα, ανεβαίνοντας στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ