ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Παγκόσμιο στίβου: Όλα τα ρεκόρ της διοργάνωσης του Όρεγκον

Sydney Mclaughlin, of the United States, wins the final of the women's 400-meter hurdles at the World Athletics Championships on Friday, July 22, 2022, in Eugene, Ore. (AP Photo/Gregory Bull)
Sydney Mclaughlin, of the United States, wins the final of the women's 400-meter hurdles at the World Athletics Championships on Friday, July 22, 2022, in Eugene, Ore. (AP Photo/Gregory Bull) AP

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και ήδη θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα όλων των εποχών σύμφωνα με τα ρεκόρ που έσπασαν.

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον ολοκληρώθηκε και τα ρεκόρ που καταρρίφθηκαν σε αυτό ήταν πάρα πολλά. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν φυσικά τα τρία Παγκόσμια.

Το πρώτο χρονικά έγινε από την τρομερή ΜακΛάφλιν στα 400μ με εμπόδια. Το 50.68 που σημείωσε, πέρα από το γεγονός ότι έγινε η πρώτη που κατέβηκε τα 51 δευτερόλεπτα και κατέβασε σχεδόν ένα δευτερόλεπτο (για την ακρίβεια 0,73 του δευτερολέπτου) την κορυφαία επίδοση, είναι καλύτερη επίδοση από το ρεκόρ που υπήρχε στα 400μ χωρίς εμπόδια πριν από πενήντα χρόνια.

Τα άλλα δύο Παγκόσμια ρεκόρ ήρθαν την τελευταία ημέρα των αγώνων. Στα 100μ με εμπόδια και μάλιστα στον ημιτελικό η Αμουζάν τερμάτισε σε 12.12 βελτιώνοντας το Παγκόσμιο ρεκόρ που ανήκε στην Κέντρα Χάρισον από το 2016 και ήταν 12.20. Λίγες ώρες αργότερα η Νιγηριανή κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο κάνοντας τερματίζοντας σε 12.06 μόνο που το δεύτερο Παγκόσμιο ρεκόρ της δεν θα μετρήσει λόγω ευνοϊκού ανέμου.

Το τελευταίο χρονικά ήρθε από τον σπουδαίο Αρμάντ Ντουπλάντις. Ο Σουηδός ανέβασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 6,21μ. φτάνοντας το επί κοντώ σε άλλο επίπεδο.

Οι αριθμοί της διοργάνωσης του Όρεγκον

Από εκεί και πέρα όπως θα δείτε ακριβώς από κάτω υπάρχουν πάρα πολλά ρεκόρ που έσπασαν και αυτός είναι ένας από τους λόγους που πλευράς αγωνιστικών επιδόσεων θεωρείται ως η κορυφαία όλων των εποχών.

Τα ρεκόρ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος

  • 3 Παγκόσμια ρεκόρ και 1 Παγκόσμιο ρεκόρ Κ20
  • 11 ρεκόρ αγώνα και 24 κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο
  • 82 Εθνικά ρεκόρ και 15 ρεκόρ ηπείρου
  • Ο πιο γρήγορος Μαραθώνιος σε μεγάλη διοργάνωση
  • Η πρώτη φορά που τρεις γυναίκες κατέβηκαν τα 9 λεπτά στα 3.000μ στιπλ
  • Η Άλισον Φίλιξ μεγάλωσε το ρεκόρ συγκομιδής μεταλλίων φτάνοντας τα 19


TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ ΑΡΜΑΝΤ ΝΤΟΥΠΛΑΝΤΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ