ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Παγκόσμιο στίβου: Νικητής με ρεκόρ αγώνα ο Κράουζερ στη σφαιροβολία, εύκολα ο Χόλογουεϊ στα 110μ εμπόδια

Ο Ράιαν Κρούσερ πανηγυρίζει τη νίκη του στο Τόκιο
Ο Ράιαν Κρούσερ πανηγυρίζει τη νίκη του στο Τόκιο 2021 CHARLIE RIEDEL / AP PHOTO

Ο Γκραντ Χόλογουεϊ ήταν ο μεγάλος νικητής στα 110μ με εμπόδια, ενώ ο Ράιαν Κράουζερ χρειάστηκε να κάνει νέο ρεκόρ αγώνα για να επικρατήσει στην σφαιροβολία.

Οι ΗΠΑ κυριάρχησαν στους τελικούς της τρίτης ημέρας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου με αποκορύφωμα τις νίκες των αθλητών τους στα 110μ με εμπόδια και την σφαιροβολία των ανδρών.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Επεισοδιακή ήταν η κούρσα των 110μ με εμπόδια. Ο Πάρτσμεντ τραυματίστηκε στο ζέσταμα και αποσύρθηκε, ενώ ο Ντεβόν Άλεν έκανε άκυρη εκκίνηση.

Κάπως έτσι αντί για μάχη είχαμε έναν περίπατο του Χόλογουεϊ ο οποίος πέρασε πρώτος της γραμμή του τερματισμού με 13.03, ενώ ο Τρέι Κάνιγχαμ ήταν δεύτερος με 13.08 και ο Μαρτίνεζ (Ισπανίδα) με 13.17 ήταν τρίτος.

Τιτανομαχία στην σφαιροβολία

Μεγάλη μάχη είχαμε στον τελικό της σφαιροβολίας ανάμεσα στους Κράουζερ και Κόβακς. Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ ήταν μπροστά μέχρι την πέμπτη προσπάθεια του Κόβακς ο οποίος έστειλε την σφαίρα του στα 22,89μ.

Η απάντηση του Κράουζερ ήρθε αμέσως αφού κατάφερε να στείλει τη βολή του στα 22,94μ. και να παρει εκείνος τη νίκη. Μάλιστα, η επίδοσή του αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνα.

Την τριάδα έκλεισε ο επίσης Αμερικανός Τζον Αγουοτούντε με 22,29μ., ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως και ο τέταρτος Τομ Γουόλς (Νέα Ζηλανδία) έριξε και εκείνος πάνω από τα 22μ. (22.08μ.)

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ ΟΡΕΓΚΟΝ 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ