ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ

Παγκόσμιο στίβου: Κένεντι - Μουν αποφάσισαν να μοιραστούν το χρυσό, φοβερός τελικός στο επί κοντώ

Katie Moon, of the United States, and Nina Kennedy, of Australia, left hug each other after sharing the gold medal in the Women's pole vault final during the World Athletics Championships in Budapest, Hungary, Wednesday, Aug. 23, 2023. (AP Photo/Matthias Schrader)
Katie Moon, of the United States, and Nina Kennedy, of Australia, left hug each other after sharing the gold medal in the Women's pole vault final during the World Athletics Championships in Budapest, Hungary, Wednesday, Aug. 23, 2023. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Όπως ήταν αναμενόμενο ο τελικός του επί κοντώ των γυναικών έκλεψε την παράσταση στην 5η ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος με τις Κένετι και Μουν να μοιράζονται το χρυσό.

Μία ακόμη συναρπαστική ημέρα έζησαν οι φίλοι του στίβου, που παρακολούθησαν το πρόγραμμα της πέμπτης ημέρας του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο τελικός του επί κοντώ πρόσφερε δύο χρυσά μετάλλια σε δύο σπουδαίες αθλήτριες. Η “χάλκινη” πέρυσι στο Όρεγκον Νίνα Κένεντι και η “χρυσή” στην ίδια διοργάνωση Κέιτ Μουν ξεπέρασαν τα 4,90 μ. ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

Οι αθλήτριες όταν ρωτήθηκαν από τους κριτές για το αν θέλουν να λύσουν τις διαφορές τους σε αγώνα μπαράζ, επέλεξαν να μοιραστούν – όπως είχαν το δικαίωμα – την πρώτη θέση και να πανηγυρίσουν μαζί τα χρυσά τους μετάλλια.

Η Κένεντι πέρασε με την πρώτη τα 4,80 μ. και και 4,85 μ., ενώ όπως και η Μουν με την τρίτη τα 4,90 μέτρα. Αμφότερες είχαν τέσσερα άκυρα άλματα και βρέθηκαν στην απόλυτη ισοπαλία. Η Κένεντι πέτυχε μεγάλο ατομικό ρεκόρ – είχε 4,82 μ -, ενώ στη συνέχεια και οι δύο δεν μπόρεσαν να περάσουν το 4,95 μέτρα.

Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Βίλμα Μούρτο (Φινλανδία) με 4,80 μέτρα. Τέταρτη ήταν η Τίνα Σούτεϊ με 4,80 μ. και νέο εθνικό ρεκόρ. Το επίπεδο του αγώνα ήταν υψηλό με οχτώ αθλήτριες να ξεπερνούν τα 4,65 μέτρα.

Ο Κάρστεν Βάρχολμ (Νορβηγία) ήταν ο μεγάλος νικητής στα 400μ. εμπ. 46.89. Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ με 45.94 έκανε τρία τα χρυσά του μετάλλια, μετά τις νίκες σε Ντόχα και Λονδίνο. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Κίρον Μακάστερ (Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι) με 47.34 και το χάλκινο ο Αμερικανός Ρέι Μπέντζαμιν με 47.56.

Ο Βραζιλιάνος, Άλισον Ντος Σάντος, νικητής στον περσινό αγώνα, έκανε ένα λάθος στο 8ο εμπόδιο που του χάλασε το ρυθμό και τον κράτησε στην πέμπτη θέση με 48.10.

Η Μαριλέντι Παουλίνο (Νομινικανική Δημοκρατία) χάρισε στη χώρα της το πρώτο της χρυσό στα 400 μ. διανύοντας την απόσταση σε 48.76, επίδοση που αποτελεί και εθνικό ρεκόρ. Η ασημένια πέρυσι στο Όρεγκον κατάφερε στον μεγάλο της στόχο για φέτος να πετύχει μια σπουδαία επίδοση. Η Πολωνή Ναταλία Κάζμαρεκ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 49.57 και η Σάντα Γουίλιαμς (Μπαρμπέιντος) το χάλκινο με 49.60.

Ο Τζέικ Ινγκρεμπρίτσεν (Νορβηγία) δεν κατάφερε ούτε στη φετινή διοργάνωση να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 1.500 μ. κι όπως και στο Όρεγκον έτσι και στη Βουδαπέστη γνώρισε την ήττα, από έναν Βρετανό.

Νικητής στην απόσταση ήταν ο Τζος Κερ, «χάλκινος» στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, με μια αντεπίθεση στα τελευταία 100 μ. που του χάρισε την πρώτη θέση με 3.29.38. Ο Ινγκεμπρίγκτσεν ακολούθησε με 3.29.65 και ο επίσης Νορβηγός Νάρβε Νόρντας ήταν τρίτος με 3.29.68.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ