ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Παγκόσμιο στίβου: Απόλυτοι κυρίαρχοι Μπαρσίμ, Ρόχας και Τίαμ

Gold medalist Mutaz Essa Barshim, of Qatar, celebrates after the men's high jump final at the World Athletics Championships on Monday, July 18, 2022, in Eugene, Ore. (AP Photo/Charlie Riedel)
Gold medalist Mutaz Essa Barshim, of Qatar, celebrates after the men's high jump final at the World Athletics Championships on Monday, July 18, 2022, in Eugene, Ore. () 2022 AP PHOTO/CHARLIE RIEDEL

Ο Μουτάζ Έσα Μπαρσίμ, η Γουλιμάρ Ρόχας και η Νασιφάτου Τίαμ κυριάρχησαν σε ύψος, τριπλούν και έπταθλο αντίστοιχα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

Τα μεγάλα φαβορί κυριάρχησαν στην τέταρτη ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου. Στο ύψος των ανδρών ο Μουτάζ Έσα Μπαρσίμ ήταν ο μεγάλος νικητής.

Για να ξεκαθαρίσουν τα μετάλλια χρειάστηκε να φτάσουμε στα 2,30μ. Εκείνοι που μονομάχησαν για το χρυσό ήταν ο Μπαρσίμ με τον Γου οι οποίοι ήταν και οι μόνοι που πέρασαν τα 2,35μ.

Ο τεράστιος αθλητής από το Κατάρ κατάφερε όμως να ξεπεράσει και τα 2,37μ. κάτι που του έδωσε το χρυσό μετάλλιο κόντρα στον Αμερικανό. Στην τρίτη θέση ήταν ο Ουκρανός Προτσένκο με 2,33μ. έχοντας καλύτερες προσπάθειες από τον Ταμπέρι.

Στο τριπλούν των γυναικών η Γιουλιμάρ Ρόχας επιβεβαίωσε ότι δεν έχει αντίπαλο. Στο δεύτερο άλμα της εξασφάλισε το χρυσό αφού προσγειώθηκε στα 15,47μ. Στη δεύτερη θέση ήταν η Τζαμαϊκανή Ρίκετς με 14.89μ., ενώ τρίτη ήταν η Αμερικανίδα αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι, Τόρι Φράνκλιν.

Στο έπταθλο των γυναικών είχαμε μεγάλη μάχη ανάμεσα στην Νασιφάτου Τίαμ και την Ανούκ Βέτερ. Η μονομαχία τους κρίθηκε στην τελική ευθεία του τελευταίου αγωνίσματος, δηλαδή στα 800μ.

Εκεί η Τίαμ είχε την διαφορά που ήθελε από την Ολλανδέζα και κατάφερε να πάρει τον τίτλο για δεύτερη φορά στην καριέρα της. Στην τρίτη θέση ήταν η Αμερικανίδα, Χολ.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ ΟΡΕΓΚΟΝ 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ