ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Παγκόσμιο κλειστού στίβου: Πρωτιά για την Βουλέτα μέσα σε αποθέωση, ο Τεφέρα νίκησε τον Ίνγκεμπριγκτσεν

Η Ιβάνα Σπάνοβιτς - Βουλέτα
Η Ιβάνα Σπάνοβιτς - Βουλέτα 2022 DARKO VOJINOVIC / AP PHOTO

Η Ιβάνα Σπάνοβιτς Βουλέτα ήταν ξανά Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο μήκος, ενώ ο Τεφέρα νίκησε τον Ίνγκεμπριγκτσεν στα 1500μ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου του Βελιγραδίου.

Μεγάλες μάχες είχε η τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Βελιγράδι. Φυσικά, μια από τις στιγμές που ξεχώρισαν ήταν η νίκη της Ιβάνα Σπάνοβιτς, νυν Βουλέτα, στο μήκος.

Φυσικά, η Σέρβα ήταν το απόλυτο φαβορί και το επιβεβαίωσε με το 7,06 που έκανε, επίδοση που αποτελεί την κορυφαία φέτος στον κόσμο και γνώρισε την αποθέωση από τους συμπατριώτες της.

Στη δεύτερη θέση ήταν η Έσε Μπρούμε από τη Νιγηρία με καλύτερο άλμα στα 6,85μ., ενώ την τριάδα των μεταλλίων έκλεισε η Τίφανι Ούγκεν από τη Μεγάλη Βρετανία με 6,78μ.

Η Άντζι Γουίλσον, "ασημένια" στις δύο προηγούμενες διοργάνωση σε Μπέρμιγχαμ και Πόρτλαντ, αναδείχθηκε νικήτρια στα 800 μ. στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

Η αθλήτρια από τις ΗΠΑ τερμάτισε σε 1.59.09 και κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο της χρυσό στη διοργάνωση, βελτιώνοντας παράλληλα και το φετινό της ρεκόρ. Η ΗΠΑ έκαναν δύο τα χρυσά τους αγώνισμα. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Φρίγουι Χαϊλού από την Αιθιοπία με 2.00.54. Η 21χρονη ανέβηκε πρώτη φορά στο βάθρο των νικητριών σε μεγάλη διοργάνωση. Τρίτη ήταν η Μαλιμάχ Νακαγί (Ουγκάντα) με 2.00.66, η αθλήτρια που μπήκε στην κούρσα με την καλύτερη επίδοση (1.58.58).

Σε μία φοβερή κούρσα στα 1500μ ανδρών, που είχε εξ’ αρχής απόλυτο φαβορί τον Νορβηγό Γιάκομπ Ίνγκεμπριγκτσεν, είδαμε τον Αιθίοπα Σάμουελ Τεφέρα να κλέβει την πρωτιά και τον παγκόσμιο τίτλο, στα τελευταία μέτρα και να υπερασπίζεται τον τίτλο που κατέκτησε πριν τέσσερα χρόνια στο Μπέρμιγχαμ. Ο Αιθίοπας με 3.32.77 έβαλε την υπογραφή του στο ρεκόρ διοργάνωσης και άφησε δεύτερο τον νεαρό Νορβηγό κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ με 3.33.02. Την τριάδα των μεταλλίων συμπλήρωσε ο Κενυάτης Έιμπελ Κιπσάνγκ με 3.33.36.


TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ