ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οδεύουν προς διεξαγωγή χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες

Το Εθνικό Στάδιο του Τόκυο
Το Εθνικό Στάδιο του Τόκυο @ 2021 SHUJI KAJIYAMA/AP IMAGES

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο είναι πλέον πολύ πιθανό να γίνουν χωρίς την παρουσία κόσμου στις εξέδρες, με την έξαρση στις μολύνσεις από κορονοϊό να αναγκάζει την ιαπωνική κυβέρνηση να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο.

Απέχουμε μόλις δύο εβδομάδες από την έναρξη των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα γίνουν στο Τόκιο έναν χρόνο μετά από την προγραμματισμένη έναρξή τους ελέω κορονοϊού, και όλα συνηγορούν στο γεγονός πως οι αθλητές θα αγωνιστούν μόνοι τους, με κλειστές τις πόρτες.

Και αυτό γιατί παρατηρήθηκε θεαματική αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο διάστημα, γεγονός που ώθησε την κυβέρνηση της Ιαπωνίας να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρη τη χώρα, για όλο το διάστημα που θα διαρκέσουν οι αγώνες.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, την Πέμπτη αναμένεται να αφιχθεί στο Τόκιο ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, και μέχρι την Παρασκευή θα έχει παρθεί η οριστική απόφαση για την παρουσία κόσμου ή μη στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Προς ναυάγιο το πλάνο με 10.000 κόσμο στα γήπεδα

Μετά την απαγόρευση που είχε επιβληθεί σε ταξιδιώτες από άλλες χώρες να βρεθούν στο Τόκιο για τους αγώνες, οι διοργανωτές είχαν την ελπίδα για την παρουσία μάξιμουμ 10.000 οπαδών σε κάθε γήπεδο, κάτι όμως που με τα τωρινά δεδομένα φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα "Japan Times", τα νέα μέτρα ασφαλείας ελέω κορονοϊού θα διαρκέσουν μέχρι και τις 22 Αυγούστου, δύο εβδομάδες μετά τη λήξη των αγώνων, με την τελετή έναρξης να είναι πλέον πιθανό να λάβει χώρα με την παρουσία μόνο μελών της ΔΟΕ και χορηγών στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο

"Θα κάνουμε τα πάντα για να εμποδίσουμε περαιτέρω εξάπλωση των μολύνσεων", τόνισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα, μετά από σύγκλιση του υπουργικού συμβουλίου, την ώρα που επιφανή μέλη της ιατρικής κοινότητας εκτιμούν πως "από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είναι το πιο κρίσιμο διάστημα για την Ιαπωνία όσον αφορά στα μέτρα για τον κορονοϊό".

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ιαπωνία έχει μέχρι στιγμής 810.000 κρούσματα κορονοϊού και 14.900 θανάτους ενώ μόλις το 15% των πολιτών είναι πλήρως εμβολιασμένο, ποσοστό ιδιαίτερα χαμηλό συγκρινόμενο με το 47,4% των ΗΠΑ και το 50% της Μεγάλης Βρετανίας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ