ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η γαλλική κυβέρνηση αναμένει 400.00 θεατές στην τελετή έναρξης

The Olympic rings are seen in front of the Paris City Hall, in Paris, Sunday, April 30, 2023. The 2024 Olympic Games will take place from July 26 to Aug.11, 2024 in Paris an other venues. (AP Photo/Aurelien Morissard)
The Olympic rings are seen in front of the Paris City Hall, in Paris, Sunday, April 30, 2023. The 2024 Olympic Games will take place from July 26 to Aug.11, 2024 in Paris an other venues. (AP Photo/Aurelien Morissard) AP

Την πρόθεσή της να φιλοξενήσει 400.000 θεατές στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι εξέφρασε η γαλλική κυβέρνηση, με το φιλόδοξο εγχείρημα να είναι προς αξιολόγηση όσον αφορά το σχέδιο ασφάλειας της διοργάνωσης.

Με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων να πλησιάζει, είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στον Σηκουάνα στις 26 Ιουλίου του 2024, η γαλλική κυβέρνηση σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την αστυνομία του Παρισιού εξετάζουν τον τελικό αριθμό θεατών που θα παρευρεθούν στο εν λόγω event.

Παρότι ο αριθμός θα είναι μικρότερος από τις αρχικές προβλέψεις, έκαναν λόγο για 600 χιλιάδες θεατές, η τελετή που αναμένεται να διοργανωθεί θα είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει στα 128 χρόνια ιστορίας του θεσμού.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι ζυμώσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων γίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα, με μοναδικό στόχο η εμπειρία όλων να είναι πρωτόγνωρη και η τελετή να εξελιχθεί χωρίς προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού RMC SPORT, οι διοργανωτές προσανατολίζονται στο να είναι 400.00 οι θεατές που θα παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί στον Σηκουάνα, εκ των οποίων οι 300 χιλιάδες στις άνω προκυμαίες του γαλλικού ποταμού και επιπλέον 100.00 άτομα στο κάτω διάζωμα, εισιτήρια τα οποία έχουν κυκλοφορήσει και έχουν γίνει ήδη ανάρπαστα.

Ο αριθμός των 400.000 θεατών αναμένεται να σφραγιστεί οριστικά από τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, σε συνεδρίαση με το Συμβούλιο Άμυνας που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβριο.

Ερωτώμενη για την τελική χωρητικότητα της τελετής έναρξης και τις ετοιμασίες της μεγάλης μέρας, η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Αμελί Ουντέα-Καστέρα, δήλωσε σε γαλλικό μέσο την περασμένη εβδομάδα: "Ο αριθμός των θεατών θα πρέπει να εγκριθεί από τους πολιτικούς ηγέτες τις επόμενες εβδομάδες, αλλά είναι ο αριθμός των θεατών που μας επιτρέπει να καταρτίσουμε το σχέδιο ασφαλείας μας. Θα πρέπει επίσης να κάνουμε κάποιο εκπαιδευτικό έργο τις επόμενες εβδομάδες και μήνες για να εξηγήσουμε την αρχή των υψηλών εξέδρων στους μελλοντικούς θεατές. Θα υπάρχουν, επίσης, 80 γιγαντοοθόνες κατά μήκος των 12 χιλιομέτρων των πλατφορμών, με πραγματική διαφορά στην όραση μεταξύ των δύο διαζωμάτων".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ