ΣΤΙΒΟΣ

Οι Άγγλοι θέλουν το παγκόσμιο

Barcelona's Lionel Messi, center, watches after kicking the ball for a goal as Real Madrid's Luka Modric, left, and Raphael Varane (5) look on during the first half of an International Champions Cup soccer match, Saturday, July 29, 2017, in Miami Gardens, Fla. (AP Photo/Lynne Sladky) AP

Η αγγλική ομοσπονδία θα διεκδικήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου το 2017, ποντάροντας στο χαρτί του ολυμπιακού σταδίου του Λονδίνου.

Τώρα που η αγγλική ομοσπονδία εξασφάλισε ότι το ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου θα διατηρήσει το ταρτάν, ποιος την πιάνει!

Την Παρασκευή (11/3) ανακοινώθηκε ότι η αγγλική ομοσπονδία θα διεκδικήσει τη διεξαγωγή του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου το 2017.

Φυσικά, μόνο με θαύμα δεν θα πάρουν οι Άγγλοι τη διοργάνωση, καθώς ποντάρουν στο ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου.

Η αγγλική ομοσπονδία έχει δε την υποστήριξη του επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, Σεμπάστιαν Κόε, ο οποίος συν τοις άλλοις είναι το πρώτο φαβορί για να αντικαταστήσει τον Λαμίν Ντιάκ στην προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας (IAAF).

Το καλοκαίρι το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου θα πραγματοποιηθεί στο Νταεγκού της Νότιας Κορέας, το 2013 τη σκυτάλη θα πάρει η Μόσχα και το 2015 το Πεκίνο.

Η Αγγλία δεν έχει φιλοξενήσει ποτέ τους καλύτερους αθλητές στον στίβο. Το 2005 επρόκειτο να διεξαχθούν οι αγώνες σε ένα καινούργιο στάδιο στο Λονδίνο, όμως τα σχέδια έμειναν στο συρτάρι και η διοργάνωση μεταφέρθηκε στο Ελσίνκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ