ΣΤΙΒΟΣ

Όγδοη η καταπονημένη Κυριακοπούλου

Greece's Nikoleta Kiriakopoulou reacts after an effort in the women's pole vault final at the International Association of Athletics Federations (IAAF) World Championships in Daegu on August 30, 2011. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS (Photo credit should read ADRIAN DENNIS/AFP/Getty Images) AFP/Getty Images

Η Νικόλ Κυριακοπούλου που αρρώστησε στην Κορέα, αγωνίστηκε στον τελικό του επί κοντώ και κατέλαβε την όγδοη θέση (video).

Καταβεβλημένη από την ίωση η Νικόλ Κυριακοπούλου δεν το έβαλε κάτω και με δική της απόφαση αγωνίστηκε στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Άλλωστε έχει συνηθίσει να παίρνει τις “μάχες” στην καριέρα της.

Η Κυριακοπούλου κατετάγη όγδοοη με άλμα στα 4.65μ, έξι εκατοστά κάτω από το πανελλήνιο ρεκόρ που βελτίωσε στο Diamond League του Κρίσταλ Πάλας.

Ποιος ήξερε ότι θα μπορούσε να κάνει αν ήταν απολύτως καλά στην υγεία της. Η κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ ξεκίνησε από τα 4.35μ. πέρασε με την πρώτη και το ίδιο έκανε και στο επόμενο ύψος, στα 4.55μ. Πέρασε τα 4.65μ. με τη δεύτερη και απέτυχε τρεις φορές στα 4.70μ.

Ήταν αμφίβολο εάν θα αγωνιζόμουν στον τελικό. Στεναχωρήθηκα όταν μου είπαν ότι ήταν αδιανότητο να λάβω μέρος. Είμαι ευχαριστημένη εδώ που έφτασα και που έκανα 4.65μ. Δεν το περίμενα να ξεπεράσω αυτό το ύψος. Τώρα βάζουμε πλώρη για το Λονδίνο. Δεν γνωρίζω αν θα κάνω άλλους αγώνες, θα κάνω κάποιες εξετάσεις και θα δούμε“, σχολίασε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Στα ίδια με την Κυριακοπούλου έμεινε η απόλυτα υγιής Γέλενα Ισινμπάεβα. Η Ρωσίδα έκανε μόλις ένα έγκυρο άλμα, στα 4.65μ, επιλέγοντας να ξεκινήσει από… ψηλά τον αγώνα της. Απέτυχε μια φορά στα 4.75 και δύο στα 4.80μ. μένοντας για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση εκτός διεκδίκησης μεταλλίου. Η θέση που πήρε ήταν η έκτη και χαρακτήρισε “άτυχο” τον εαυτό της.

Πραγματικά απογοητευτική ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Βερολίνο, η Πολωνή Άννα Ρογκόφσκα και έμεινε 10η με 4.55μ. μαζί με τη συμπατριώτισσα της, Μόνικα Πύρεκ.

Φρέσκο αίμα στην κορυφή

Η Φαμπιάνα Μούρερ πραγματοποίησε ρεκόρ Αμερικής με 4.85μ. και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια. Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Βραζιλίας στη διοργάνωση. Στα 4.90… απαλλάχθηκε από τη Μαρτίνα Στρουτζ και δοκίμασε για το… ονόρε στα 4.92μ. Δίχως επιτυχία!

Η Στρουτζ σημείωσε ρεκόρ Γερμανίας με 4.80μ. και πήρε το αργυρό μετάλλιο. Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σβετλάνα Φεοφάνοβα ήταν τρίτη με 4.75μ.

Η κατάταξη του τελικού:

1.Φαμπιάνα Μούρερ (Βραζιλία) 4.85μ.

2.Μαρτίνα Στρουτζ (Γερμανία) 4.80

3.Σβετλάνα Φεοφάνοβα (Ρωσία) 4.75

4.Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4.70

5.Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4.70

6.Έλενα Ισινμπάεβα (Ρωσία) 4.65

7.Γιγίρνα Πτατσνίκοβα (Τσεχία) 4.65

8.Νικόλ Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4.65

9.Σίλκε Σπίγκελμπουργκ (Γερμανία) 4.65

10.Κριστίνα Γκάντσιου (Γερμανία) 4.55

11.Μόνικα Πύρεκ (Πολωνία) 4.55

12.Άννα Ρογκόφσκα (Πολωνία) 4.55

Η δήλωση της Ισινμπάεβα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ