ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος στο SPORT24: "Πρέπει να έρθουν ακόμα τρία μετάλλια, τουλάχιστον"

Ο Ανδρικόπουλος με το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν
Ο Ανδρικόπουλος με το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν EUROKINISSI SPORTS

O Νίκος Ανδρικόπουλος μετά την απονομή του αργυρού μεταλλίου που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, μίλησε στο SPORT24. Τόνισε ότι αυτό το μετάλλιο του δίνει νέα κίνητρα και προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα κατακτήσει ακόμα τρία μετάλλια τουλάχιστον.

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος συγκινημένος από τα αμέτρητα μηνύματα που έλαβε μετά την πρώτη διάκριση της καριέρας του οδηγήθηκε στο κρέμασε στο στήθος του το σκαλιστό με τα μνημεία της Κωνσταντινούπολης μετάλλιό του. Ο 26χρονος ήταν ήρεμος και στωικός.

"Δεν άργησε αυτό το μετάλλιο για μένα. Στη ζωή όλα γίνονται τη στιγμή που πρέπει. Έκανα την προσπάθειά μου και ήξερα ότι θα έρθει και το μετάλλιο. Έλαβα πολλά μηνύματα και με συγκίνησαν περισσότερο όσοι μου είπαν ότι έκανα υπερήφανη την Ελλάδα αυτή τη δύσκολη στιγμή. Συγκινήθηκε η οικογένειά μου και οι φίλοι μου.

Όταν αγωνιζόμαστε με την Εθνική ομάδα, δεν αγωνιζόμαστε μόνο για εμάς, αλλά και για την πατρίδα μας. Η Ελλάδα μας πενθεί και εμείς είμαστε πάρα πολύ επηρεασμένοι από αυτό".

Νομίζω ότι και ο Εμμανουήλ θα είναι στα μετάλλια

Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού πήρε το πρώτο μετάλλιο για την εθνική στίβου και ελπίζει να φέρει γούρι στην ελληνική ομάδα: "Πρέπει να έρθουν ακόμα τρία μετάλλια, τουλάχιστον. Λίγο έχω δει τον Μανόλο (Καραλής). Δεν ήξερα ότι δεν γνώριζε για το μετάλλιο. Είχε αγώνα και κοιμήθηκε νωρίς”, είπε χαμογελώντας και πρόσθεσε: “Νομίζω ότι και ο Εμμανουήλ θα είναι στα μετάλλια".

Ο Ανδρικόπουλος δεν έκρυψε ότι αυτή η διάκριση τόνωσε την ψυχολογία του και θέλει να βρεθεί ξανά στο βάθρο στο μέλλον.

"Αυτό το μετάλλιο μου δίνει νέα κίνητρα για το μέλλον. Όταν βλέπεις ότι οι κόποι σου ανταμείβονται τονώνεσαι ψυχολογικά. Θα συνεχίσω να προσπαθώ το ίδιο και περισσότερο.

Ελπίζω να έχω και αντίστοιχα αποτελέσματα στο μέλλον. Το βράδυ μετά τον τελικό είχα λίγο υπερένταση, αλλά τελικά κοιμήθηκα. Όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο σβήνεις όλες τις ταλαιπωρίες που έχουν προηγηθεί και επεξεργάζεσαι όσα έγιναν".

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ