ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ

Ο Μίλτος Τεντόγλου στο ίδιο τραπέζι με τον Καρλ Λιούις: Έγινε μέλος του κλαμπ των θρύλων

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατά τη διάρκεια του τελικού στο μήκος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου 2023 στη Βουδαπέστη | Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023
Ο Μίλτος Τεντόγλου κατά τη διάρκεια του τελικού στο μήκος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου 2023 στη Βουδαπέστη | Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI SPORTS

Ο Μίλτος Τεντόγλου από το βράδυ της Πέμπτης (24/08) είναι μέλος σε δύο απίστευτες λίστες του παγκόσμιου και του ελληνικού αθλητισμού.

Μπορεί να είναι ακόμα μόλις 25 ετών ωστόσο ο Μίλτος Τεντόγλου συνεχίζει να βάζει το όνομά του μέσα σε τρομερές λίστες σπουδαίων κατορθωμάτων.

Ο σπουδαίος Έλληνας άλτης από το βράδυ της Πέμπτης πρόσθεσε ακόμα ένα μετάλλιο στην τεράστια συλλογή του και παράλληλα πρόσθεσε ακόμα δύο παράσημα στη στολή του.

Το πρώτο από αυτά είναι σε παγκόσμιο επίπεδο αφού μπήκε στη λίστα των αθλητών που έχουν κατακτήσει τουλάχιστον δύο μετάλλια στο μήκος σε παγκόσμιο ανοικτού στίβου.

Σε 19 διοργανώσεις μόλις δέκα αθλητές έχουν κατακτήσει μετάλλιο σε τουλάχιστον δύο διοργανώσεις και ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας από αυτούς.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας είναι ο Ντουάιτ Φίλιπς με πέντε μετάλλια (4 χρυσά και 1 χάλκινο) και τον ακολουθεί ο Ιβάν Πεντρόσο με τέσσερα (όλα χρυσά).

Οι αθλητές του μήκους που έχουν κατακτήσει τουλάχιστον δύο μετάλλια

  1. Ντουάιτ Φίλιπς (ΗΠΑ) 5 (4 χρυσά, 1 χάλκινο)
  2. Ιβάν Πεντρόσο (Κούβα) 4 (4 χρυσά)
  3. Καρλ Λιούις (ΗΠΑ) 3 (2 χρυσά, 1 ασημένιο)
  4. Μάικ Πάουελ (ΗΠΑ) 3 (2 χρυσά, 1 χάλκινο
  5. Τζέιμς Μπέκφορντ (Τζαμάικα) 2 (2 ασημένια)
  6. Γουάνγκ Γιανάν (Κίνα) 2 (1 χρυσό, 1 χάλκινο)
  7. Γιάγκο Λαμέλα (Ισπανία) 2 (1 ασημένιο, 1 χάλκινο)
  8. Μίτσελ Βατ (Αυστραλία) 2 (1 ασημένιο, 1 χάλκινο)
  9. Λάρι Μίρικς (ΗΠΑ) 2 (2 χάλκινα)
  10. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 2 (1 χρυσό, 1 ασημένιο)
  11. Τατζάι Γκέιλ (Τζαμάικα) 2 (1 χρυσό, 1 χάλκινο)

Ο έκτος Έλληνας με τουλάχιστον δύο μετάλλια

Πάμε τώρα να δούμε και τη δεύτερη κλειστή λίστα στην οποία μπήκε ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο 25χρονος πρωταθλητής του μήκους έγινε μόλις ο έκτος Έλληνας αθλητής που κατακτά τουλάχιστον δύο μετάλλια σε Παγκόσμιο ανοικτού στίβου.

Η Μιρέλα Μανιάνι, ο Κώστας Γκατσιούδης, η Τασούλα Κελεσίδου και η Κατερίνα Θάνου είναι οι τέσσερις που έχουν στη κατοχή τους από τρία μετάλλια, ωστόσο η Μανιάνι είναι η μόνη της λίστας που έχει κατακτήσει δύο χρυσά, το 1999 στη Σεβίλλη και το 2003 στο Παρίσι στον ακοντισμό.

Η χώρα μας έχει κατακτήσει έστω κι ένα μετάλλιο στις δέκα από τις 19 διοργανώσεις, ωστόσο σε όλες είχε παρουσία αθλητή ή αθλήτριας στην πρώτη οχτάδα.

Τα περισσότερα ελληνικά μετάλλια ήρθαν το διάστημα 1999- 2003 με τη Σεβίλλη να παραμένει η πιο παραγωγική διοργάνωση για την ελληνική ομάδα, αφού η χώρα μας κατέκτησε έξι μετάλλια εκ των οποίων τα δύο χρυσά.

Οι Έλληνες αθλητές με τα περισσότερα μετάλλια σε Παγκόσμιο ανοικτού

  1. Μιρέλα Μανιάνι 3 (2 χρυσά - 1 ασημένιο)
  2. Κατερίνα Θάνου 3 (1 ασημένιο - 2 χάλκινα)
  3. Αναστασία Κελεσίδου 3 (2 ασημένια - 1 χάλκινο)
  4. Κώστας Γκατσιούδης 3 (1 ασημένιο - 2 χάλκινα)
  5. Κατερίνα Στεφανίδη 2 (1 χρυσό - 1 χάλκινο)
  6. Μίλτος Τεντόγλου 2 (1 χρυσό - 1 ασημένιο)
TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ