ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Ο Γιώργος Πομάσκι στο SPORT24: "Βούρκωσα δύο φορές με αυτά που έκανε ο Μίλτος, το ρίσκο βγήκε"

Ο Γιώργος Πομάσκι στο SPORT24: "Βούρκωσα δύο φορές με αυτά που έκανε ο Μίλτος, το ρίσκο βγήκε"
ANDREAS PAPAKONSTANTINOU - TOURETTE PHOTOGRAPHY / 24 MEDIA CREATIVE TEAM - KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Γιώργος Πομάσκι μίλησε στο SPORT24 μετά τον θρίαμβο του Μίλτου Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου και αποκάλυψε ότι ο αθλητής του τον έκανε να δακρύσει δύο φορές την ώρα του αγώνα.

Ο Γιώργος Πομάσκι φόρεσε το γούρικο άσπρο καπελάκι του και πήγε στο "Olympiastadion" για να παρακολουθήσει την παράσταση του αθλητή του.

Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν κάνει μόνο τον αγώνα του. Δίνει μια ολόκληρη παράσταση, ανεπιτήδευτη, αυθεντική, αυθόρμητη. Ένα show από την πρώτη στιγμή που θα μπει στο στάδιο μέχρι την ώρα που θα αποχωρήσει για το ξενοδοχείο της ελληνικής αποστολής.

Γι' αυτό το show γέμισε με Έλληνες ομογενείς, αλλά και όσους ταξίδεψαν στη Γερμανία για τους European Games την κερκίδα μπροστά από το σκάμμα του μήκους. Η Ελλάδα συντονίστηκε με τον αγώνα του πιο αντιστάρ σταρ!

Στην ίδια κερκίδα καθόταν ο προπονητής του, μέλη της ελληνικής ομάδας του στίβου, μέλη της ενόργανης γυμναστικής και η οικογένειά του. Ο Γρεβενιώτης άλτης ήταν σε διαρκή συνεννόηση με τον Πομάσκι κι έριχνε κλεφτές ματιές στην οικογένειά του.

"Αυτό το παιδί είναι ξυράφι. Ό,τι του έλεγα να κάνει το έκανε με ακρίβεια", είπε ο κορυφαίος προπονητής στίβου στο SPORT24 και πρόσθεσε: "Ήταν πολύ σιγουράκι ότι θα τα πήγαινε καλά. Ήθελα να πάρουμε το ρίσκο για το μεγάλο άλμα γρήγορα κι εκείνος ήθελε να κάνει πρώτα ένα πιο ασφαλές άλμα. Το ρίσκο τελικά βγήκε με ένα πολύ μεγάλο άλμα. Έναν τρομερό αγώνα. Με έκανε και βούρκωσα δύο φορές με αυτά που έκανε μέσα στον αγώνα. Στο μεγάλο του άλμα στα 8.52 μ. γέμισαν τα μάτια μου. Με συγκίνησε. Δεν ξέρω πια τι άλλο να πω γι' αυτό το παιδί. Εγώ είμαι απλά εδώ για να συμπληρώνω ό,τι χρειάζεται επιπλέον".

Ο Γιώργος Πομάσκι απολαμβάνει την ευδαιμονία του ελληνικού στίβου και το υπέρλαμπρο άστρο του αθλητή του. "Τέτοια ομάδα, τόσο δεμένη δεν είχαμε ποτέ ξανά. Από το Όρεγκον και μετά ζούμε την καλύτερη στιγμή μας ως ελληνικός στίβος. Είμαστε πολύ δεμένοι, πολύ δεμένη ομάδα όλοι", είπε συγκινημένος.

"Γιατί η Ντρισμπιώτη; Δεν είναι υπόδειγμα αθλήτριας η Ντρισμπιώτη. Την παρακολουθώ συνέχεια. Έχει ένα τρομερό πρόγραμμα από το οποίο δεν ξεφεύγει. Υπόδειγμα αθλήτριας. Ξυπνάω πολύ πρωί κατά τις 5 το πρωί και τη βλέπω. Σηκώνεται, φτιάχνει μόνη της το πρωινό της. Έχει φέρει κάτι ειδικά αλεύρια που βάζει μέσα. Τη θαυμάζω. Είναι παράδειγμα για όλα τα παιδιά.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα μας για την ομαδικότητα που δείχνει, αλλά και στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, τον Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, γι' αυτούς τους αγώνες. Είναι τρομερή διοργάνωση. Δεν μπορείς να φανταστείς. Είναι όλα άψογα. Και αυτό το στάδιο, αυτό το ιστορικό στάδιο μπορεί να είναι παλιό 50-60 χρόνων, αλλά παραμένει το καλύτερο στάδιο στον κόσμο. Είναι το Νο 1".

Ο Γιώργος Πομάσκι ήταν ενθουσιασμένος και με την αγάπη που δείχνουν οι Έλληνες ομογενείς στην ομάδα του στίβου. "Δεν φαντάζεσαι τι γίνεται. Στο μεταξύ, όπου κι αν σταθούμε ακούμε κάποιον να μιλάει ελληνικά. Συνέχεια ελληνικά ακούμε εδώ".

TAGS ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ