ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Ο Γιώργος Πομάσκι στο SPORT24: "Όλα πήγαν μια χαρά με τον Μίλτο, στον τελικό θα πάμε λίγο πίσω τη φόρα του"

Miltiadis Tentoglou, of Greece, competes during qualifying for the men's long jump, at the World Athletics Championships Friday, July 15, 2022, in Eugene, Ore. (AP Photo/David J. Phillip)
Miltiadis Tentoglou, of Greece, competes during qualifying for the men's long jump, at the World Athletics Championships Friday, July 15, 2022, in Eugene, Ore. (AP Photo/David J. Phillip) AP

Ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι λίγο μετά την πρόκριση του χρυσού Ολυμπιονίκη στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μίλησε στο SPORT24 και εξήγησε την τακτική που θα ακολουθήσει με τον αθλητή του στον αυριανό τελικό.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Μίλτος Τεντόγλου, στην ασυνήθιστη γι' αυτόν πίστα του “Hayward Field” θα διεκδικήσει το μοναδικό μετάλλιο που λείπει από την εντυπωσιακή σύλλογή του, το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Προκρίθηκε στον τελικό του μήκους (στις 04:20 το πρωί την Κυριακή, ΕΡΤ 3, LIVE BLOG στο SPORT24) με άλμα στα 8,03 μ.. Από τους 12 αθλητές που προκρίθηκαν στον τελικό οι επτά κατάφεραν να έχουν άλμα από τα οκτώ μέτρα και πάνω.

Μέσα από τα δύο επιπλέον άλματα που επιχείρησε μετά το 8,03 μ. συγκέντρωσε όλες τις “πληροφορίες” που χρειαζόταν για τον αγωνιστικό χώρο και τις ανέλυσε με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι.

Ο κόουτς του 24χρονου πρωταθλητή από τα Γρεβενά, μίλησε στο SPORT24 μετά τα προκριματικά και εξήγησε την τακτική που θα ακολουθήσει με τον αθλητή του στον τελικό: “Όλα πήγαν μια χαρά με τον Μίλτο. Απλά στον τελικό θα χρειαστεί να πάει λίγο πιο πίσω τη φόρα του. Είναι η πρώτη φορά που βρέθηκε σε αυτή την πίστα. Προπονήθηκε ελάχιστα σε αυτή πριν. Ένα πρωινό από τις 8.30 πμ έως τις 10.00 πμ.. Τι να σου κάνει αυτό; Είναι ωραία πίστα, πάντως. Το δεύτερο και το τρίτο άλμα του ήταν πάρα πολύ καλά”.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο σε δηλώσεις του μετά τον τελικό ανέλυσε τα τρία άλματά του, αλλά και τον διάδρομο στον οποίο αγωνίστηκε: “Το άλμα μου στην πρώτη προσπάθεια (8,03 μ.) -αυτό που μου επέτρεψε να προκριθώ στον τελικό-, ήταν πολύ κακό.

Όταν προσπάθησα να βελτιωθώ στις επόμενες προσπάθειες, απέτυχα και τις δύο φορές. Χρειαζόμουν όλο και περισσότερο χώρο για το άλμα μου. Αυτός ο διάδρομος είναι πάρα πολύ γρήγορος, αλλά λίγο πιο διαφορετικός απ' ό,τι έχω συνηθίσει.

Σε κάθε περίπτωση, το δεύτερο και το τρίτο άλμα που έκανα ήταν αρκετά καλά. Αυτό με κάνει να ελπίζω για τον τελικό. Ακόμη νιώθω κάποια ενόχληση στο πόδι μου. Τραυματίστηκα στην Καλαμάτα νωρίτερα στη σεζόν και έτσι αναγκάστηκα να μείνω περισσότερο από μία εβδομάδα εκτός προπονήσεων, προκειμένου να κάνω θεραπεία. Σίγουρα, αυτό επηρέασε την προετοιμασία μου έστω και λίγο. Αλλά δεν πειράζει. Είμαι σε εξαιρετική φόρμα”.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ ΟΡΕΓΚΟΝ 2022 ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ