ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ

Ο εντυπωσιακός ρέκορντμαν Κάρστεν Γουόρχολμ στο SPORT24: "Μπορώ να ξανακάνω παγκόσμιο ρεκόρ"

Ο Κάρσεν Γουόρχολμ στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου
Ο Κάρσεν Γουόρχολμ στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου 2023 AP PHOTO

Ο σπουδαίος χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο και παγκόσμιος ρέκορντμαν στα 400μ. με εμπόδια, Κάρστεν Γουόρχολμ που διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο στα 400 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης, μίλησε στο SPORT24 και τόνισε ότι μπορεί να ξανακάνει παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο εντυπωσιακός και πολυσχιδής, Κάρστεν Γουόρχολμ είναι ένα από τα μεγάλα αστέρια που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ένας από τους επτά χρυσούς Ολυμπιονίκες του Τόκιο που βρίσκονται εδώ στην Κωνσταντινούπολη για τη διοργάνωση και νιώθει σίγουρος ότι τα φτερά που έχει στα πόδια του θα τον οδηγήσουν στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 400 μ. των ανδρών σήμερα (4/3).

Ο Νορβηγός -κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 400μ. με εμπόδια- δήλωσε στο SPORT24 ότι θα προσπαθήσει να επαναλάβει το θρίαμβο της Γλασκώβης, όπου το 2019 στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα 400 μ. στον κλειστό στίβο. Τόνισε ότι ο αγωνιστικός χώρος στην Atakoy Arena είναι εξαιρετικός και ότι μπορεί να τον βοηθήσει να συνδυάσει το μετάλλιο, στο οποίο στοχεύει, με μια μεγάλη επίδοση.

“Ο στίβος στο στάδιο είναι καταπληκτικός. Τον έχω δοκιμάσει ήδη δύο φορές και ένιωσα πολύ καλά σε αυτόν. Πιστεύω ότι γενικά νιώθεις πολύ καλά να τρέχεις σε τέτοιους διαδρόμους και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να τρέξω πολύ πιο γρήγορα εδώ. Ξεκάθαρα μπορώ να πετύχω ακόμα καλύτερο χρόνο”.

Ο 27χρονος Νορβηγός είναι ο Ευρωπαίος με την καλύτερη φετινή επίδοση στα 400 μ. με 45.31, ενώ το 2019 όταν στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο ισοφάρισε το ευρωπαϊκό ρεκόρ (45.05) που είχε πετύχει ο Τόμας Σένλεμπε (Ανατολική Γερμανία) στις 5 Φεβρουαρίου του 1988.

Αρχικά, προκρίθηκε στον ημιτελικό με τον πιο γρήγορο χρόνο που έχει σημειωθεί στα προκριματικά στην ιστορία της διοργάνωσης (45.75) και στη συνέχεια σφράγισε την παρουσία του στον τελικό με 45.43. Ήταν αρκετά ενθουσιασμένος όταν στάθηκε στην εκκίνηση για τα ημιτελικά και παρά το μεγάλο προβάδισμά του από τους αντιπάλους του δεν έκοψε ταχύτητα.

Θέλω πολύ το χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο

Ωστόσο, τόνισε ότι κράτησε δυνάμεις για τον τελικό, καθώς δεν θέλει να ρισκάρει το χρυσό μετάλλιο, στο οποίο στοχεύει. “Το τι ακριβώς μπορώ να κάνω σε αυτό το στάδιο, θα το δούμε στον τελικό. Έτσι κι αλλιώς είχα ήδη μια αρκετά γρήγορη κούρσα στον ημιτελικό. Όμως, προσπάθησα να κρατήσω δυνάμεις και για τον τελικό και θα δούμε σε τι χρόνο θα τερματίσω, τελικά. Θέλω πολύ το χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο εδώ, στην Κωνσταντινούπολη”.

Πέρυσι, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Γιουτζίν ο Κάρστεν Γουόρχολμ δεν αγωνίστηκε απόλυτα έτοιμος, λόγω ενός τραυματισμού και δεν κατόρθωσε να ανέβει στο βάθρο (7ος) και να κατακτήσει το ξανά το χρυσό μετάλλιο όπως είχε κάνει το 2017 στο Λονδίνο και το 2019 στη Ντόχα.

Πάντα είμαι έτοιμος

Όμως, ένα μήνα μετά στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο Μόναχο και φέτος δείχνει ότι έχει επιστρέψει δυνατός. “Φυσικά θέλω να στεφθώ παγκόσμιος πρωταθλητής ξανά το καλοκαίρι στη Βουδαπέστη. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος της χρονιάς. Ξέρω από τώρα ότι αυτό δεν θα είναι εύκολο, αλλά πάντα είμαι έτοιμος και έχω τη θέληση, για να τα καταφέρω”.

Ο Γουόρχολμ που το 2013 είχε στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής νέων στο όκταθλο και ένα χρόνο μετά αγωνίστηκε στο δέκαθλο, θέλει να συνδυάζει την αγωνιστική παρουσία του με μεγάλες επιδόσεις.

Την πρώτη Ιουλίου του 2021 κατέρριψε το αραχνιασμένο ρεκόρ του Κέβιν Γιανγκ στα 400μ. με εμπόδια (46.78 – 1992, Τόκιο) τερματίζοντας σε 46.70 και λίγο αργότερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο βελτίωσε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ, κατακτώντας το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο με το αδιανόητο 45.94.

Ο Νορβηγός -που ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση- τόνισε στο SPORT24 ότι πιστεύει πως υπάρχουν κι άλλα περιθώρια βελτίωσης στο παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε στην Ιαπωνία και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να το καταρρίψει εκ νέου. “Ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ από μένα σίγουρα δεν θα είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και απίθανο να το πετύχω”, είπε χαμογελώντας και με τα μάτια του να αστράφτουν.

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ