ΣΤΙΒΟΣ

Ο "Χάρι Πότερ" στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο "Χάρι Πότερ" στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ θα ενσαρκώσει τον Σεμπάστιαν Κόε σε ταινία για τη "θρυλική" αντιπαλότητα του τελευταίου με τον Στιβ Όβετ. Ο ίδιος ο Κόε θα αναλάβει να κάνει... αθλητή τον "Χάρι Πότερ".

Δεκάδες βιβλία έχουν γραφτεί για την αγωνιστική και όχι μόνο αντιπαλότητα του Στιβ Όβετ με τον Σεμπάστιαν Κόε. Ένα από αυτά θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο και συγκεκριμένα το βιβλίο "The Perfect Distance" (σ.σ η Τέλεια Απόσταση) του δημοσιογράφου της εποχής, Πατ Μπούτσερ.

Πριν από τρία χρόνια είχε ανακοινωθεί η δημιουργία της παραγωγής, όμως πλέον όλα έχουν μπει στην τελική ευθεία. Βρεθηκε συναριογράφος, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής.

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, ο κινηματογραφικός "Χάρι Πότερ" υπέγραψε συμβόλαιο να ενσαρκώσει τον Κόε με τον ίδιο τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων να αναλαμβάνει ρόλο συμβούλου και την υποχρέωση να κάνει αθλητή τον νεαρό ηθοποιό.

Ο Όβετ πάλι παραμένει εντελώς διαφορετικός από τον Κόε. Αρνήθηκε να συμμετάσχει με οποιοδήποτε ρόλο στην παραγωγή της ταινίας, ενώ αναζητείται ο ηθοποιός που θα τον ενσαρκώσει.

Ο Όβετ και ο Κόε υπήρξαν δύο σπουδαίοι δρομείς των μεσαίων αποστάσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στα 800 και στα 1.500μ.

Στη Μόσχα (φωτό) ο Όβετ νίκησε στα 800 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον Κόε να απαντάει στα 1.500 μέτρα. Τέσσερα χρόνια αργότερα ο Κόε διατήρησε το χρυσό στα 1.500μ. και πήρε το αργυρό στα 800μ. με τον Όβετ να αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα, δίχως να καταφέρει να διακριθεί.

Η Μεγάλη Βρετανία είχε χωριστεί στα δύο, υποστηρίζοντας τους δύο αθλητές. Κι αν ο Κόε δεν χορταίνει από αξιώματα, ο Κόε ζει ήσυχα στην Αυστραλία με την οικογένεια του μετά το τέλος της καριέρας του.

Τα γυρίσματα θα γίνουν στη Μεγάλη Βρετανία και στη Ρωσία, ξεκινώντας τον ερχόμενο Απρίλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ