Ο Ασάφα Πάουελ χάνει το παγκόσμιο!

Ο Ασάφα Πάουελ δεν θα λάβει μέρος στα 100μ. του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Νταεγκού, όπως δήλωσε ο συναθλητής του Τζαμαϊκανού σπρίντερ, Μάικλ Φρέιτερ.
Ο Φρέιτερ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι αντικαθιστά τον Πάουελ στο αγώνισμα, αλλά τα στελέχη της εθνικής ομάδας της Τζαμάικα αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν τα νέα.
” Δεν ήρθα εδώ περιμένοντας να τρέξω στα 100 μέτρα, αλλά δυστυχώς ο Ασάφα δεν μπόρεσε να τα καταφέρει“, τόνισε ο Φρέιτερ.
Μέσα στον Αύγουστο, ο Πάουελ είχε αποσύρει τη συμμετοχή του από αγώνα στο Κρίσταλ Πάλας, επικαλούμενος τραυματισμό στους προσαγωγούς. Από την πλευρά της, η επικεφαλής της ομάδας της Τζαμάικα, Γκρέις Τζάκσον, δεν επιβεβαίωσε την απουσία του Πάουελ από το αγώνισμα, δηλώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεχνική σύσκεψη.
Πάντως, την έκπληξή του εξέφρασε και ο συναθλητής του και παγκόσμιος πρωταθλητής, Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος δήλωσε: ” Ο Ασάφα είναι εκτός; Πρώτη φορά το ακούω“.
Ο Πάουελ, ο οποίος κατείχε στο παρελθόν το παγκόσμιο ρεκόρ, είναι ο γρηγορότερος άνθρωπος στον κόσμο στα 100μ. για το 2011, αφού τον Ιούνιο σημείωσε επίδοση 9.78 στη Λωζάννη.