ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ

Ντρισμπιώτη: Μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ και όριο για τους Ολυμπιακούς

2022 / 2   (  / EUROKINISSI)
2022 / 2 ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 20χλμ βάδην που κρατούσε από το 2004 με χρόνο 1:28.12 και έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη αγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην της Αυστραλίας στην Μελβούρνη και κατάλαβε την δεύτερη θέση με 1 ώρα 28.12.

Πρόκειται για το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και φυσικά για νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αφού βελτιώνει το 1.28.58 της Αθηνάς Παπαγιάννη από τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Η Ντρισμπιώτη ολοκλήρωσε παράλληλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια δύσκολη και επίπονη προετοιμασία στην Αυστραλία η οποία ξεκίνησε στις 25 Δεκεμβρίου.

Η “χρυσή” πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 πλέον στρέφει την προετοιμασία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, το μεγάλο της στόχο για τη χρονιά και παράλληλα βάζει τις βάσεις για τους Αγώνες του Παρισιού.

Ήταν καθαρά μια κούρσα τακτικής. Είχαμε μιλήσει από πριν με την Τζεμάιμα (σ.σ Μόνταγκ) και είχαμε πει για τον αγώνα. Μέχρι το 15ο χιλιόμετρο πήγαμε παρέα και μετά η καθεμία έκανε το δικό της 5άρι.

Είχα γυμναστεί πολύ καλά όλο αυτόν τον καιρό στην Αυστραλία. Με τακτική όλα γίνονται. Ήταν μια πολύ καλή ημέρα για μένα σήμερα. Οι συνθήκες ήταν αρκετά καλές, παρότι είχε λίγο αεράκι και υγρασία. Η θερμοκρασία ήταν στους 20 βαθμούς“, είπε αρχικά για τη σημερινή της παρουσία η αθλήτρια και συμπλήρωσε: “Από το Μόναχο κι έπειτα ήξερα πως μπορώ να κάνω το ολυμπιακό όριο, δεν ήξερα όμως ότι μπορώ να βαδίσω τόσο γρήγορα“.

Η Ντρισμπιώτη επέλεξε στο τέλος του περασμένου χρόνου να συνεχίσει την προετοιμασία της στην Αυστραλία, σε ένα καμπ με δυνατές αθλήτριες και η απόφαση της, την δικαίωσε απόλυτα.

Η προετοιμασία στην Αυστραλία πήγε πολύ καλά και αυτό φάνηκε και στο σημερινό αποτέλεσμα. Έμεινα συγκεντρωμένη στη δουλειά μου, βρέθηκα σε ένα πολύ δυνατό γκρουπ με πολύ δυνατές αθλήτριες σε εξαιρετικές συνθήκες και όλο αυτό με βοήθησε να πετύχω σήμερα μια σπουδαία επίδοση“, κατέληξε η αθλήτρια που στη διάρκεια του αγώνα είχε τη στήριξη και Ελλήνων που βρέθηκαν στο πάρκο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της.

Η αθλήτρια επιστρέφει την Τετάρτη στην Ελλάδα προκειμένου να συνεχίσει την προετοιμασία της και να θέσει τους αγωνιστικούς της στόχους ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Η Ντρισμπιώτη εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους τρίτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της αφού έχει προηγηθεί η 15η θέση στη διοργάνωση του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και η όγδοη το 2021 στο Τόκιο. Η Ντρισμπιώτη βελτίωσε το ατομικό της 1.29.03 που της χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου. Νικήτρια μπροστά από την Ντρισμπιώτη ήταν η Μόνταγκ με 1.28.00.

Η 38χρονη κατά την παραμονή της στην Αυστραλία προπονήθηκε στο υψόμετρο της Καμπέρα, όπου συμμετείχε και σε δύο αγώνες 10.000 μ. βάδην βελτιώνοντας και εκεί το ατομικό της ρεκόρ.

TAGS ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ