ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Ντουπλάντις: Το έκανε ακριβώς όπως το 2020, ανεβαίνοντας 40 πόντους σε 5 χρόνια

Armand Duplantis, of Sweden, clears the bar at 6.20 meters to set a new world record at the end of the Men's pole vault at the World Athletics Indoor Championships in Belgrade, Serbia, Sunday, March 20, 2022. (AP Photo/Petr David Josek)
Armand Duplantis, of Sweden, clears the bar at 6.20 meters to set a new world record at the end of the Men's pole vault at the World Athletics Indoor Championships in Belgrade, Serbia, Sunday, March 20, 2022. (AP Photo/Petr David Josek) AP

Ο Αρμαντ Ντουπλάντις μέσα σε λίγες ημέρες έκανε δύο Παγκόσμια ρεκόρ, όπως ακριβώς είχε συμβεί και πριν από δύο χρόνια.

Δεδομένα όλοι οι φίλοι του στίβου θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που ζουν στην εποχή του Αρμάντ Ντουπλάντις. Στα 22του χρόνια ο Σουηδός κάνει πράγματα που φαντάζουν εξωπραγματικά και κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει.

Το βράδυ της Κυριακής ανέβασε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά και έφτασε Αρμάντ Ντουπλάντις κάνοντας τους πάντες να τον αποθεώσουν.

Και όχι άδικα. Ο Ντουπλάντις είναι ένας από τους αθλητές που έχουν καταφέρει να καλύψουν το κενό του Γιουσέιν Μπολτ αποτελώντας πόλο έλξης για τους φίλους του αθλήματος.

Ανέβηκε 40 εκατοστά μέσα πέντε χρόνια

Από την αρχή της καριέρας του έδειξε ότι είναι ικανός να φτάσει ψηλά και εκείνος φρόντισε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν από εκείνον και με το παραπάνω.

Είναι χαρακτηριστικό πως όσο μεγάλωνε τόσο ανέβαζε τον πήχη σε ύψη που έμοιαζαν δυσθεώρητα για αθλητές της ηλικίας του. Στα 18 του είχε βάλει ήδη το όνομά του δίπλα σε εκείνους που έχουν περάσει τα έξι μέτρα.

Την τελευταία πενταετία, όπως θα δείτε και στο γράφημα που ακολουθεί, έχει καταφέρει να ανεβάσει τον πήχη σαράντα εκατοστά. Για την ακρίβεια 39 εκατοστά. Από το 5,80 έφτασε αισίως στο 6.20μ.

Τα κοινά σημεία με το 2020

Το εντυπωσιακό είναι πως όταν ο Ντουπλάντις κάνει ένα παγκόσμιο ρεκόρ ακολουθεί άμεσα και άλλο. Το έκανε το 2020 και το έπραξε ξανά τώρα.

Τότε ανέβασε στις 8 Φεβρουαρίου τον πήχη για πρώτη φορά στο 6.17μ. και στις 15 του ίδιου μήνα έκανε το 6,18μ. Τώρα άργησε λίγες ημέρες παραπάνω. Στις 7 Μαρτίου έκανε το 6,19μ. και το βράδυ της 20ης Μαρτίου ανέβασε τον πήχη στο 6,20μ.

Όπως τότε έτσι και τώρα στον αμέσως επόμενο αγώνα έκανε το Παγκόσμιο ρεκόρ και γνώρισε την αποθέωση για το κατόρθωμά του.

Το μέχρι πού θα φτάσει το Παγκόσμιο ρεκόρ αυτό το παιδί φαινόμενο κανείς δεν το γνωρίζει και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τον απολαύσουμε μέχρι το επόμενο.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΑΡΜΑΝΤ ΝΤΟΥΠΛΑΝΤΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ