ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Ντουπλάντις: Πήρε και το τελευταίο ρεκόρ του Μπούμπκα

Armand Duplantis, of Sweden, celebrates after setting a world record in the men's pole vault final at the World Athletics Championships on Sunday, July 24, 2022, in Eugene, Ore. (AP Photo/Charlie Riedel)
Armand Duplantis, of Sweden, celebrates after setting a world record in the men's pole vault final at the World Athletics Championships on Sunday, July 24, 2022, in Eugene, Ore. (AP Photo/Charlie Riedel) AP

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις πέρα από το Παγκόσμιο ρεκόρ που έκανε στο Όρεγκον κατάφερε να πάρει και το τελευταίο ρεκόρ που είχε απομείνει στον θρυλικό Σεργκέι Μπούμπκα.

Τα πήρε όλα κι έφυγε από το Όρεγκον ο Αρμάντ Ντουπλάντις. Ο απίθανος 22χρονος Σουηδός έκανε νέο Παγκόσμιο ρεκόρ με 6,21μ. και ταυτόχρονα φυσικά πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Εκείνο που πέρασε σχεδόν απαρατήρητο ήταν ότι κατέρριψε και το τελευταίο ρεκόρ που είχε απομείνει στον Σεργκέι Μπούμπκα. Ο θρύλος του αγωνίσματος είχε περάσει 46 φορές πάνω από τα έξι μέτρα.

Πλέον, ο Μόντο Ντουπλάντις έχει ξεπεράσει το συγκεκριμένο ύψος 48 φορές με την 46η που ισοφάρισε το ρεκόρ του Μπούμπκα να είναι στο άλμα με το οποίο πέρασε τα 6μ.

Στη συνέχεια ξεπέρασε τα 6.06μ. και φυσικά τα 6,21μ. για να κάνει νέο Παγκόσμιο ρεκόρ. Και είναι ακόμα 22 ετών...

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ ΟΡΕΓΚΟΝ 2022 ΑΡΜΑΝΤ ΝΤΟΥΠΛΑΝΤΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ