Νόμισμα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Ετοιμάζεται συλλεκτικό νόμισμα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2009 στο Βερολίνο
Ο κ. Στάινμπρουκ κάλεσε όλους τους Γερμανούς να δώσουν ιδέες και προτάσεις για τη σχεδίαση του νομίσματος, τις οποίες μπορούν να υποβάλλουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2007. Με τη λήξη της προθεσμίας, μια ομάδα ειδικών του υπουργείου οικονομικών και η οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα αξιολογήσουν τις προτάσεις και θα επιλέξουν την καλύτερη. Οπως είπε ο ίδιος ο υπουργός, το νόμισμα θα μπορούσε να αποτυπώνει το Ολυμπιακό Στάδιο της γερμανικής πρωτεύουσας ή κάποιο αγώνισμα του στίβου.
“Αποτελεί τιμή για εμάς και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα εκδοθεί ένα τέτοιο νόμισμα. Δείχνει τη μεγάλη εθνική, αλλά και διεθνή σημασία που έχει η διοργάνωση”, σχολίασε ο Κλέμενς Πρόκοπ, πρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας στίβου.
Αυτή θα είναι η τρίτη φορά στην ιστορία της χώρας, που θα εκδοθεί νόμισμα αφιερωμένο σε αθλητική διοργάνωση. Η αρχή έγινε το 1972 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου και η δεύτερη το 2006, όταν η Γερμανία ανέλαβε τη διοργάνωση του Μουντιάλ στο ποδόσφαιρο.