ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Μίλτος Τεντόγλου: Βραβεύτηκε απ' τη Βαλκανική Ομοσπονδία Στίβου ως ο κορυφαίος του 2022

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, βραβεύει τον Μίλτο Τεντόγλου στο συνέδριο της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου σε ξενοδοχείο της Αθήνας | Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022
Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, βραβεύει τον Μίλτο Τεντόγλου στο συνέδριο της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου σε ξενοδοχείο της Αθήνας | Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI SPORTS

Με τη λαμπρή τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητριών και αθλητών των Βαλκανίων ολοκληρώθηκε gala και το συνέδριο της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία και ο ΣΕΓΑΣ στο ξενοδοχείο Grand Hyatt.

Με κάθε επισημότητα, πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου και το gala για την βράβευση της κορυφαίας γυναίκας αθλήτριας και του κορυφαίου άνδρα αθλητή του 2022 στα Βαλκάνια καθώς και οι ανερχόμενοι αστέρες σε Άνδρες και Γυναίκες τα ονόματα των οποίων έγιναν γνωστά στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Η Αθήνα ήταν το επίκεντρο του Βαλκανικού και του Ευρωπαϊκού Στίβου καθώς κορυφαίοι παράγοντες βρέθηκαν στην Αθήνα, με τον πρώην πρόεδρο της Βαλκανικής Ομοσπονδίας και τωρινό πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, ο οποίος τίμησε για μία ακόμη φορά με την παρουσία του τη χώρα μας, και την οικοδέσποινα πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα οι οποίοι συντόνισαν τις εργασίες του συνεδρίου με τη συμμετοχή 22 εκπροσώπων Ομοσπονδιών.

Πριν από τις απονομές, στο σύντομο χαιρετισμό της η κα. Σακοράφα τόνισε: "Σας καλωσορίζω στην όμορφη πατρίδα μας και ελπίζω να πήρατε μια πλούσια γεύση από την Ελληνική φιλοξενία το πρωί με τις εργασίες του Συνεδρίου μας και θέλω εδώ να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την ανάληψη του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μαραθωνίου με την ευκαιρία του επετειακού Αυθεντικού για τα 40 χρόνια το 2023. Θέλω να θυμίσω ότι είμαστε Βαλκάνιοι, ζούμε στα Βαλκάνια την μήτρα της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής. Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε φίλιους λαούς, να τους δίνουμε ενέργεια, να τους μαθαίνουμε τα ήθη και τα έθιμά μας. Εμείς εδώ ως άνθρωποι του αθλητισμού εκπροσωπούμε το μεγάλο και τ’ αληθινό και ενώνουμε τους λαούς μας".

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, είπε μεταξύ των άλλων: "Αγαπητοί αθλητές, ξεκινώ με εσάς, γιατί για εσάς γίνεται αυτό το gala. Αγαπητή πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία, αγαπητά μέλη- εκπρόσωποι ομοσπονδιών. Είμαι χαρούμενος που βλέπω 22 εκπροσώπους ομοσπονδιών. Σήμερα βρισκόμαστε στο τέλος της περιόδου. Με το γκαλά και την Κυριακή με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου. Σας εύχομαι καλή τύχη και καλή τύχη στον στίβο και για το μέλλον. Τέλος, σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα".

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, οι προσωρινοί συνπρόεδροι της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Φατίχ Σιντιμάρ (Τουρκία), Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς (Σερβία), το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσλονδία Στίβου και Α’ Ειδικός Γραμματέας του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Δημάκος, ο αντιπρόεδρος και η Γενική Γραμματέας της ABAF Πλάμεν Κράστεφ και Γκάλια Ρουχάλεβα αντιστοίχως, η πρόεδρος της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, ο Ταμίας του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Λιούμπας, ο Β΄ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ιάκωβος Πετσούλας, η Β' Ειδικός γραμματέας Παρασκευή Παχατουρίδου, εκπρόσωποι-σύνεδροι από 21 χώρες και πολλοί ακόμη προσκεκλημένοι της Βαλκανικής και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Οι κορυφαίοι των Βαλκανίων

  • Ο Μίλτος Τεντόγλου, ο καλύτερος αθλητής των Βαλκανίων, Χρυσό μετάλλιο στον κλειστό στίβο (βελιγράδι), χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό (Μόναχο) και ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο (Γιουτζιν) στο άλμα σε μήκος. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα έκανε την απονομή στον κορυφαίο αθλητή μας
  • Η Ιβάνα Βουλέτα (Σερβία), η καλύτερη αθλήτρια των Βαλκανίων, Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου (Βελιγράδι) και χρυσό στο Ευρωπαϊκό (Μόναχο) ενώ κατέκτησε το διαμάντι Diamant League στο άλμα σε μήκος. Την βράβευση έκανε ο προσωρινός Πρόεδρο της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς (Σερβία)
  • Ο Ισμαήλ Νεζίρ (Τουρκία), ο καλύτερος ανερχόμενος αθλητής,. Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κ20 (Κάλι) 400μ. εμπόδια 48.14. Το έπαθλο απένειμε ο προσωρινός Πρόεδρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Στίβου Φατίχ Σιντιμάρ (Τουρκία)
  • Η Αντζελίνα Τόπιτς (Σερβία), η καλύτερη ανερχόμενη αθλήτρια, Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκο Κ18 (Ιερουσαλήμ), Χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Γυναικών Μόναχο) και χάλκινο στο Παγκόσμιο Κ20 (Κάλι), ισοφάριση της καλύτερης επίδοσης στο άλμα σε ύψος Κ18 με 1.96μ. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ
TAGS ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ