ΣΤΙΒΟΣ

Μίλτος Τεντόγλου: Το πρώτο μετάλλιο από άνδρα στα οριζόντια άλματα μετά από 109 χρόνια

Miltiadis Tentoglou, of Greece, competes during the finals of the men's long jump at the 2020 Summer Olympics, Monday, Aug. 2, 2021, in Tokyo. (AP Photo/Morry Gash)
Miltiadis Tentoglou, of Greece, competes during the finals of the men's long jump at the 2020 Summer Olympics, Monday, Aug. 2, 2021, in Tokyo. (AP Photo/Morry Gash) AP

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έγινε ο πρώτος άνδρας μετά τον Κώστα Τσικλητήρα που ανεβαίνει στο βάθρο στα οριζόντια άλματα.

Ό,τι και να γράψει κανείς για τα κατορθώματα του Μίλτου Τεντόγλου τα λόγια είναι περιττά. Ο σπουδαίος πρωταθλητής του μήκους πρόσθεσε ακόμα ένα παράσημο στην καριέρα του κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτό το μετάλλιο έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας αφού είναι το πρώτο από άνδρα στα οριζόντια άλμα (μήκος-τριπλούν) για πρώτη φορά μετά από 109 χρόνια.

Ο προηγούμενος που είχε πάρει μετάλλιο ήταν το 1912 ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας ο οποίος είχε κατακτήσει το χρυσό στο μήκος άνευ φόρας.

Δείτε το άλμα που του έδωσε το χρυσό:

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ