Καραλής: “Ο Ντουπλάντις μου είπε ότι θέλει πολύ να έρθει στο Fly Athens, είμαι έτοιμος να πηδήξω ψηλά στους επόμενους αγώνες”

Δείτε τις δηλώσεις του Εμμανουήλ Καραλή στιγμές μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο διεθνές μίτινγκ Fly Athens 2026.
Ο Εμμανουήλ Καραλής δεν έκανε μία από τις συνηθισμένες εμφανίσεις του στο Fly Athens, με συνέπεια να μείνει στο 5,81μ. και στην τρίτη θέση στο διεθνές μίτινγκ του 2026.
Ωστόσο, αυτό κάθε άλλο παρά έκανε τον κορυφαίος Έλληνα άλτη να τα “βάψει μαύρα”, καθώς στο flash interview μετά το φινάλε του αγώνα στάθηκε στους επόμενους αγώνες του, στο βροντερό παρών του κοινού και στον φίλο του Μόντο Ντουπλάντις.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εμμανουήλ Καραλή
Για τον κόσμο που έδωσε το παρών στο Καλλιμάρμαρο: “Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλη την αγάπη. Έχουμε καταφέρει να έρχεται κόσμος από όλο τον κόσμο. Όλοι μου οι φίλοι είναι εδώ. Μπορεί να μην κατάφερα να πηδήξω αυτό που ήθελα, αλλά σημασία έχει ότι είμαστε εδώ, αγαπάω πάρα πολύ αυτό που κάνω και μπορεί να μην τα κατάφερα σήμερα, αλλά επειδή πιστεύω πολύ στον εαυτό μου θα τα καταφέρω την επόμενη.
Είμαι φαν του αθλητισμού, είμαι φαν του επί κοντώ, οπότε χαίρομαι να βλέπω τους συναθλητές μου και τους φίλους μου να πηδάνε ψηλά. Εντάξει, δεν ήμουν στην καλύτερή μου φόρμα σήμερα, αλλά δεν πειράζει. Σημασία έχει ότι έχουμε βάλει τους στόχους μας, είμαστε χαρούμενοι, αγαπάμε αυτό που κάνουμε και συνεχίζουμε στους επόμενους μεγάλους αγώνες”.
Για την απουσία του Μόντο Ντουπλάντις και το εάν έφτασε η στιγμή να έρθει σε ένα Fly Athens: “Σιγά σιγά σίγουρα, μου είπε ότι θέλει πάρα πολύ να έρθει. Και αυτός και η οικογένειά του έχουν έρθει για διακοπές. Οπότε κάποια στιγμή από του χρόνου να έρθει, ώστε να κάνουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο πάρτι”.
Για το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός πως σε λίγο καιρό το Καλλιμάρμαρο Στάδιο θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει ακόμα και αγώνες Diamond League: “Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η Ελλάδα δημιούργησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαστε εδώ, όπου όλοι οι αθλητές ονειρεύονται να έρθουν στην Ελλάδα, πόσο μάλλον οι επικοντιστές και οι απλοί θεατές να έχουν την τιμή να αγωνίζονται απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο.
Το να καταφέρουμε να κάνουμε έναν αγώνα ειδικά και μέσα στο στάδιο, θα είναι κάτι απίστευτο. Η Ολυμπιακή Επιτροπή και ο καινούργιος πρόεδρος κάνουν φανταστική δουλειά, οπότε ελπίζουμε να δούμε στην Ελλάδα ακόμα μεγαλύτερους αγώνες”.
Για την προετοιμασία του και τον αγώνα στο Μπέρμιγχαμ: “Πάμε καλά, είμαστε υγιείς και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είμαστε έτοιμοι να πηδήξουμε ψηλά, σε μία φάση προσαρμογής, αλλά ελπίζουμε για τους μεγάλους αγώνες, όπου είναι το Μπέρμιγχαμ και το Ultimate Championship, να καταφέρουμε να πηδήξουμε αυτό που θέλουμε”.