ΣΤΙΒΟΣ

Χρυσό για τον Καραλή στο Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου

Ο Εμμανουήλ Καραλής σε άλμα στο Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου το 2021
Ο Εμμανουήλ Καραλής σε άλμα στο Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου EUROKINISSI

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ στο Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου με άλμα στα 5.55μ. με την πρώτη προσπάθεια. Δεύτερος ο Κώστας Φιλιππίδης, που επίσης πέρασε τα 5.55μ.

Μεγάλη μάχη έγινε στο επί κοντώ των ανδρών στο Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου που πραγματοποιείται στο ΣΕΦ. Ο Εμμανουήλ Καραλής (Απόλλων Πύργου) ήταν αυτός που κέρδισε -στα σημεία- τον Κώστα Φιλιππίδη, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 5.55μ (το πέρασε με την πρώτη προσπάθεια), τα οποία πέρασε κι ο δεύτερος.

Ο 22χρονος άλτης ξεκίνησε τον αγώνα του με επιτυχημένο άλμα στα 5,35 μ. και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 5,45 μ. και 5,55 μ., όμως, δεν μπόρεσε στη συνέχεια να υπερβεί τα 5,61 μέτρα. Ο Κώστας Φιλιππίδης (ΠΓΣ) ήταν δεύτερος με την ίδια επίδοση, ύψος που πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια. Ξεκίνησε με επιτυχημένη προσπάθεια στα 5,25 μ., συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 5,35 μ., πέρασε με την δεύτερη τα 5,45 μ. και 5,55 μ. κι έπειτα άφησε τα 5,61 μ. για να δοκιμάσει τρεις φορές δίχως επιτυχία στα 5,67 μέτρα.

Το ατομικό του ρεκόρ βελτίωσε ο Πέτρος Χατζίου (ΟΣΦΠ), που ήταν τρίτος με 5,45 μέτρα.

"Ήταν ένας καλός αγώνας, στη διάρκεια του οποίου θα μπορούσα να έχω ξεπεράσει και το 5,61 μέτρα. Αγωνίστηκα έχοντας νωρίτερα έναν τραυματισμό στο πόδι, από την διοργάνωση της Γαλλία. Ο σημερινός είναι στην ουσία ο τελευταίος μου αγώνας στη σεζόν, αφού αποφασίσαμε με τον προπονητή μου, Παναγιώτη Συμεωνίδη, να αποθεραπευτώ πλήρως κι έπειτα να συνεχίσω την προετοιμασία μου για τον ανοιχτό στίβο", είπε ο Καραλής, που με βάση το σύστημα αξιολόγησης είναι σε τροχιά πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Για τον Κώστα Φιλιππίδη ο σημερινός ήταν ο πρώτος του αγώνας σε μια περίεργη και με πολλές ιδιαιτερότητες σεζόν: "Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με τους αγώνες του Ιανουαρίου που τελικά δεν έγιναν κατέβηκα στη διοργάνωση για να κάνω μια δυνατή προπόνηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν. Η σεζόν φέτος είναι ιδιαίτερη και έχει πολλά προβλήματα, τόσο λόγω της ακύρωσης πολλών αγώνων, όσο και των προβλημάτων μετακίνησης σε όλη την Ευρώπη. Δεν ξέρω ακόμη αν θα συμμετάσχω σε άλλη διοργάνωση, είναι κάτι που θα το δω τις επόμενες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση η προσοχή είναι εξολοκλήρου στην προετοιμασία μου για τη διοργάνωση του Τορούν" είπε ο Φιλιππίδης.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ