ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ

Καραλής, Diamond League: Και διαμάντι και meeting record στις Βρυξέλλες με άλμα στα 6.12μ.

(AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Ο Εμμανουήλ Καραλής δεν αρκέστηκε μόνο στο διαμάντι, αλλά φρόντισε να κάνει ρεκόρ αγώνων στις Βρυξέλλες, προκειμένου να ευχαριστήσει το κοινό που τον αποθέωσε στην πρωτεύουσα του Βελγίου.

Ο Εμμανουήλ Καραλής συνεχίζει να γράφει ιστορία. Λίγες μέρες μετά το εξωπραγματικό πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 6.20μ. στη Ζυρίχη, κατέκτησε στις Βρυξέλλες το πρώτο διαμάντι της καριέρας του.

Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Μόντο Ντουπλάντις ένιωσε ένα σφίξιμο στην προθέρμανση και δεν κατέβηκε στον τελικό του Diamond League, μετέτρεψε τον αγώνα σε one man show και ασφαλώς επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση.

Ο Μανόλο κλείδωσε τη νίκη στo Κινγκ Μποντουέν των Βρυξελών και το μεγάλο χρηματικό έπαθλο που δίνει το διαμάντι με άλμα στα 5.92μ. Δεν αρκέστηκε όμως εκεί, επιχείρησε τρεις φορές στα 6.12μ. και με την τρίτη προσπάθεια κατάφερε να περάσει το συγκεκριμένο ύψος. Έκανε έτσι ρεκόρ αγώνα στις Βρυξέλλες, αφήνοντας πίσω του τα 6.11 που είχε ο Ντουπλάντις από τις 13 Σεπτεμβρίου το 2024.

Ο Καραλής, πριν παραλάβει το διαμάντι του, παρέλαβε μία ανθοδέσμη και την χαρακτηριστική ταμπέλα για το meeting record, με την οποία πόζαρε πανευτυχής και χαμογελαστός, όπως πάντα άλλωστε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ