ΣΤΙΒΟΣ

Καλές αξιολογήσεις για τα ελληνικά μίτινγκ στίβου το 2022, αισιοδοξία για το 2023

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου εν όψει του διεθνούς μίτινγκ άλματος επί κοντώ, Fly Olympia
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου εν όψει του διεθνούς μίτινγκ άλματος επί κοντώ, Fly Olympia FLY OLYMPIA

Υψηλές θέσεις κατείχαν τα ελληνικά μίτινγκ που διοργανώθηκαν στη χώρα μας το 2022, ενώ υπάρχουν ελπίδες για ακόμα καλύτερη πορεία το 2023.

Το 2022 ήταν μια γεμάτη σεζόν με πολλές εντός συνόρων διοργανώσεις, οι οποίες έδωσαν την ευκαιρία σε αθλητές και αθλήτριες όλων των αγωνιστικών επιπέδων να διεκδικήσουν την βελτίωση των επιδόσεων τους και να παράλληλα της θέσης τους στο σύστημα ranking της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Διοργανώσεις που έγιναν τόσο στην Αθήνα, όσο και στην περιφέρεια, και οι οποίες χρόνο με το χρόνο ανεβάζουν το επίπεδο τους και κερδίζουν θέση στην προτίμηση αθλητών από το εξωτερικό.

Το μίτινγκ Αλμάτων της Καλλιθέας σημείωσε την καλύτερη βαθμολογία στο σύστημα αξιολόγησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, αφού βρέθηκε στην 17η θέση της βαθμολογίας στα Special μίτινγκ, που ήταν και η καλύτερη από ελληνική διοργάνωση στην κατηγορία.

Το Street Event Fly Olympia στην πρώτη χρονιά διοργάνωσης του τα πήγε πολύ καλά, καθώς βρέθηκε στην 41η πρώτη θέση.

Μία από τις σταθερά κορυφαίες διοργανώσεις που διεξάγεται στη χώρα μας είναι Filothei Women Gala, το οποίο ήταν στην κατηγορία Bronze του Continental Tour και από το 2023 θα βρίσκεται στην Silver αναμένοντας και πάλι κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού.

Βενιζέλεια και Παπαφλέσεια ήταν από τους αγώνες που συγκέντρωσαν μεγάλη μερίδα κορυφαίων Ελλήνων, αλλά και πολλών ξένων με εξαιρετικές επιδόσεις, ενώ πολύ καλές παρουσίες έγιναν και στα Δρόμεια 2022, μία νέα διοργάνωση που κάθε χρόνο βελτιώνεται.

Βεργώτεια, Τοφάλεια, “Κώστας Σπανίδης”, Σιθώνεια, “Αλεξανδρινό μίτινγκ”, Ζαχαριάδεια, Φεστιβάλ Ρίψεων ήταν ορισμένες ακόμη από τις δεκάδες διοργανώσεις που έγιναν στη χώρα μας στη διάρκεια της χρονιάς με πολύ καλά αποτελέσματα.

Η χώρα μας αναμένεται και το 2023 να έχει μια σειρά αναβαθμισμένων διοργανώσεων.

Τρεις διοργανώσεις θα βρίσκονται στην κατηγορία Silver του World Athletics Continental Tour, τρεις στην κατηγορία Bronze, καθώς και δύο στην κατηγορία Challenger, που στην ουσία αντικαθιστά την κατηγορία Area Permit.

Στην λίστα των ελληνικών μίτινγκ είναι και το Portarathlon, που ανήκει στην κατηγορία Bronze των συνθέτων.

Το ελληνικό καλεντάρι περιλαμβάνει πλειάδα ακόμη διοργανώσεων, που επιτρέπει και σε νεότερους αθλητές να προετοιμαστούν για τους αγωνιστικούς τους στόχους. Το κορυφαίο γεγονός του 2023 είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (19-27/8), ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη το Ευρωπαϊκό κλειστού της Κωνσταντινούπολης (2-5/3) και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Σιλέσια (23-25/6) με τη χώρα μας να μετέχει στη Σούπερ Λίγκα.

Δείτε τους αγώνες του 2023 που έχουν ήδη ανακοινωθεί

Τα ελληνικά μίτινγκ του 2023 στο καλεντάρι της WA

World Athletics Continental Tour/Europe

Silver

  • 31 Μαΐου Athens Street Pole Vault
  • 6 Ιουνίου Filothei Women Gala
  • 18 Ιουνίου Fly Olympia

Bronze

  • 28 Μαΐου Βενιζέλεια- Χανιά
  • 24 Μαΐου Μίτινγκ Αλμάτων Καλλιθέα
  • 3 Ιουνίου Δρόμεια, Βάρη

Challenger

  • 21 Μαΐου Παπαφλέσσεια
  • 13 Μαΐου Βεργώτεια

Combined event – Bronze

  • 20-21 Μαΐου Portarathlon
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ