ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν στη διοργάνωση

2023 (  / EUROKINISSI)
2023 ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το πρωί της Κυριακής (19/03) πραγματοποιήθηκε ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας και χιλιάδες δρομείς γέμισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας σε μια γιορτή του αθλητισμού.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό το πρωί της Κυριακής (19/3) στην πλατεία Συντάγματος οι δρομείς δυναμικά έδωσαν το “παρών” στον 11ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, τον αγώνα των 5 χλμ και το Family Run, που πραγματοποιήθηκε με την υπογραφή του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και Μεγάλο Χορηγό την ERGO Ασφαλιστική.

Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Ο αγώνας έγινε με απόλυτη επιτυχία, η οποία αποτυπώθηκε τόσο στη μαζική συμμετοχή όσο και στα χαμόγελα των χιλιάδων δρομέων όλων των ηλικιών.

Όλα ήταν έτοιμα στις 9.00 το πρωί ώστε να δοθεί η πρώτη εκκίνηση των δρομέων. Ελάχιστα λεπτά πριν την επίσημη εκκίνηση, την οποία έδωσαν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και ο περιφερειαρχής Αττικής Γιώργος Πατούλης, ξεκίνησαν τον αγώνα τους οι δρομείς με τροχήλατα αμαξίδια.

Ακολούθησε αμέσως μετά το πρώτο μπλοκ, στο οποίο είχαν ενταχθεί και οι αθλητές που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο διεξήχθη παράλληλα με τον 11ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Στις 9.30 δόθηκε η εκκίνηση των συμμετεχόντων στο Family Run, που για πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και στο οποίο συμμετείχαν 500 παιδιά που φοιτούν από την Α’ έως και την Ε’ Δημοτικού μαζί με τους ισάριθμους ενήλικες συνοδούς τους, ενώ στην ίδια διαδρομή έτρεξαν και αθλητές του Special Olympics Hellas και ΑμεΑ χωρίς ηλικιακό όριο συμμετοχής.

Ειδικά για το Family Run η εκκίνηση δόθηκε επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο τερματισμός είχε οριστεί στο ίδιο σημείο με τους υπόλοιπους αγώνες, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Το ποτάμι των δρομέων δεν άργησε να πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας και περίπου μία ώρα αργότερα οι πρώτοι αθλητές πέρασαν και τη γραμμή του τερματισμού.

Ο αγώνας των 5 χλμ που χορηγεί ο ΟΠΑΠ ξεκίνησε τις 11.45 από την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, στο ύψος των οδών Όθωνος – Μητροπόλεως. Την εκκίνηση έδωσαν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης.

Νικητές στον Ημιμαραθώνιο και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αναδειχθήκαν στους άνδρες οι Παναγιώτης Καραϊσκός, Δημήτρης Τσάκαλος και Χαράλμπος Πιτσώλης και στις γυναίκες οι Ισμήνη Παναγιωτοπούλου, Βασιλική Κωνσταντινοπούλου και Σταματία Νούλα.

Στα 5 χλμ νικητές αναδείχθηκαν στους άνδρες οι Γιώργος Σταμούλη και Παναγιώτης Πετρουλάκης και Πέτρος Παπαϊωάννου και στις γυναίκες οι Μαρία Κάσσου, Μελίσσα Αναστακάκης και Βασιλική Καλλιμογιάννη.

Ο ΣΕΓΑΣ ανανέωσε το ραντεβού με τους δρομείς στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στις 12 Νοεμβρίου 2023.

TAGS ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ