ΣΤΙΒΟΣ

Η τεράστια Άλισον Φίλιξ ανακοίνωσε ότι σταματάει στο τέλος του 2022 και ότι φέτος τρέχει για τις γυναίκες

Ο αθλήτρια του στίβου, Άλισον Φίλιξ
Ο αθλήτρια του στίβου, Άλισον Φίλιξ 2021 ASHLEY LANDIS/AP IMAGES

Η επτά φορές χρυσή Ολυμπιονίκης, Άλισον Φίλιξ , δήλωσε ότι στο τέλος του 2022 θα βάλει τίτλους τέλους σε μια λαμπρή καριέρα στον στίβο. Μάλιστα, είπε πως φέτος θα τρέξει για τις γυναίκες.

Η επτά φορές χρυσή Ολυμπιονίκης, Άλισον Φίλιξ, δήλωσε στο Instagram ότι θα τρέξει μια τελευταία σεζόν, μερικούς μήνες μετά τη συμμετοχή στους πέμπτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας και θα αποσυρθεί μετά το 2022. Η Αμερικανίδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 400 μέτρα και το χρυσό στη σκυταλοδρομία 4Χ400 μέτρων στο Τόκιο και θεωρεί πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να βάλει τίτλους τέλους, τώρα που ακόμα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο.

"Όταν ήμουν μικρό κορίτσι, ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν θα φανταζόμουν ότι θα έκανα μια τέτοια καριέρα. Έχω τόση ευγνωμοσύνη για αυτό το άθλημα που άλλαξε τη ζωή μου. Έχω δώσει ό,τι έχω στο τρέξιμο και για πρώτη φορά δεν είμαι σίγουρη αν έχω κάτι ακόμα να δώσω. Θέλω να πω αντίο και να ευχαριστήσω το άθλημα και τους ανθρώπους που με βοήθησαν να διαμορφώσω τον εαυτό μου. Το αντίο θα γίνει με ένα τελευταίο τρέξιμο.

Αν με δείτε στην πίστα φέτος, ελπίζω να μοιραστώ μαζί σας μια στιγμή, μια ανάμνηση και την εκτίμησή μου προς το πρόσωπό σας. Αυτή τη σεζόν τρέχω για τις γυναίκες. Τρέχω για ένα καλύτερο μέλλον για την κόρη μου. Τρέχω για εσάς. Θα πω περισσότερα γι’ αυτό οπότε μείνετε συντονισμένοι, αλλά θα μοιράσω μια σειρά ανακοινώσεων ελπίζοντας πως θα κάνω καλύτερο το μέλλον για τη γυναίκα", ανέφερε η 36χρονη σπρίντερ.

Η 13 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια έγινε συνήγορος των εργαζόμενων μητέρων αφού γέννησε την κόρη της, Κάμριν, μέσω επείγουσας καισαρικής τομής το 2018. Σε ένα άρθρο άποψης για τους New York Times, είπε ότι αντιμετώπισε μειώσεις μισθών από χορηγούς, συμπεριλαμβανομένης της Nike, αφού απόκτησε το παιδί της και αγωνίστηκε στο Τόκιο, φορώντας παπούτσια από τη δική της σειρά "Saysh". Οι Times ανέδειξαν την Φέλιξ ως έναν από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ