ΣΤΙΒΟΣ

Η συνέντευξη Τύπου του "Θεσσαλονίκη 2009"

Η συνέντευξη Τύπου του "Θεσσαλονίκη 2009"
θεσσαλονικη 2009 ρομπλες βλασιτς δεβετζη τσατουμας

Η συνέντευξη Τύπου του μίτινγκ "Θεσσαλονίκη 2009" πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη συμπρωτεύουσα

Στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης παραβρέθηκαν και μίλησαν σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη και του Δημάρχου της πόλης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής και ο πρόεδρος της τοπικής ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, Δημήτρης Γάκης, πλαισιωμένοι από τέσσερα μεγάλα «αστέρια» του παγκόσμιου αθλητισμού. Ο λόγος για την Μπλάνκα Βλάσιτς, τον Ντάιρον Ρόμπλες, την Πηγή Δεβετζή και τον Λούη Τσάτουμα.
Όλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που ξεπεράστηκαν τα όποια προβλήματα και με τη βοήθεια του υφυπουργού Αθλητισμού θα γίνει και φέτος το μίτινγκ, ενώ έχει εξασφαλστεί η βιωσιμότητά του και για τα επόμενα χρόνια. Οι αθλητές τόνισαν από την πλευρά τους ότι το στάδιο και η ζεστή ατμόσφαιρα προδιαθέτουν για μεγάλες επιδόσεις, αν και βρισκόμαστε ακόμη στο ξεκίνημα της σεζόν.

Η Μπλάνκα Βλάσιτς δεν έκρυψε ότι θέλει να σημειώσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ και δεν αποκλείεται αν βρεθεί στην κατάλληλη κατάσταση να τα καταφέρει, ενώ η Δεβετζή τόνισε ότι θα την ενδιέφερε να σημειώσει την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο. Ο Ρόμπλες και ο Τσάτουμας επεσήμαναν ότι ουσιαστικά είναι ο πρώτος τους φετινός αγώνας και απλά θέλουν να κάνουν ένα καλό ξεκίνημα σε μια σεζόν, που έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της και η οποία θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη με τον τελικό των Γκραν Πρι της IAAF.

" Το διεθνές μίτινγκ της Θεσσαλονίκης για το 2009 είναι γεγονός και αυτό οφείλεται στην πολιτική βούληση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, αλλά και την ανταπόκριση την άμεση, την ολόψυχη που βρήκε απο τους εκπροσώπους της πόλης, το Νομάρχη, το φίλο και συναθλητή μου τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και το Δήμαρχο και επίσης φίλο και συναθλητή Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Θέλω να ευχαριστήσω και τους τρεις, γιατί έδωσαν τη δυνατότητα, αυτή η σειρά του διεθνούς μίτινγκ Θεσσαλονίκης που κρατά πάνω από 10 χρόνια, να συνεχιστεί σε καινούργια βάση από του χρόνου, ιδιαίτερα και πάντα με τη συμμετοχή και συμπαράσταση της ομοσπονδίας, οικονομική, οργανωτική και υλική.

Θα πω μόνο ότι αύριο θα συμμετάσχουν στους αγώνες περί τους 75 ξένους αθλητές και αθλήτριες από 35 χώρες και πάνω από 100 Ελληνες. Ιδιαίτερη σημασία, εκτός από τη συμμετοχή πολλών μεγάλων ονομάτων, έχει το γεγονός, ότι η ομοσπονδία όρισε μια σειρά αγωνισμάτων από αυτά που θα διεξαχθούν, ως διαδικασίες κριτήρια για την συγκρότηση των ομάδων που θα συμμετάσχουν την παραπάνω εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων", δήλωσε ο κ. Σεβαστής.

Ακολούθως το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος του υφυπουργού Αθλητισμού, Κώστας Μπαχαράκης, ο οποίος είπε: " Ο κ. Ιωαννίδης συμμετέχει στο υπουργικό συμβούλιο και γι' αυτό είμαι εδώ ως εκπρόσωπός του. Ξέρετε όλοι το μεγάλο του ενδιαφέρον για το μίτινγκ και μάλιστα ήταν αυτός που στις 27 Απριλίου κάλεσε τους κ.κ. Ψωμιάδη, Παπαγεωργόπουλο και Γάκη, για να μπορέσουν να διαφαλίσουν τη διοργάνωση του μίτινγκ για το 2009. Κάτι που έγινε και μάλιστα διασφαλίστηκε οικονομικά η διεξαγωγή του και για τα επόμενα χρόνια. Έγινε μια πολύ καλή προετοιμασία και είναι μεγάλη τιμή για την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα γενικότερα η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών μεγάλου βεληνεκούς. Ο κ. Ιωαννίδης θέλει να ευχαριστήσει όλους τους φορείς που έχουν συμβάλει σε αυτή τη διοργάνωση".

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τόνισε: " Εγώ ως αιρετικός δεν θα ευχαριστήσω κανέναν, γιατί θεωρώ υποχρέωση της Πολιτείας να πραγματοποιεί μεγάλες διοργανώσεις και στην Περιφέρεια. Συγχρόνως όμως, επειδή εδώ στη Θεσσαλονίκη είμαστε γκρινιάρηδες, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να τα χρεώνουμε όλα στην Πολιτεία. Εχουμε υποχρέωση λοιπόν, τόσο αύριο όσο και τον Σεπτέμβριο, το Καυτανζόγλειο στάδιο να είναι γεμάτο. Εχουμε υποχρέωση να καλέσουμε τη νεολαία και τους μαθητές των σχολείων να βρίσκονται εδώ. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον φίλο μου Βασίλη Σεβαστή, όλους τους συντελεστές, τους κριτές και τον κ. Υπουργό, που αν δεν ήταν αυτός δεν θα γίνονταν οι αγώνες, αφού η Νομαρχία δεν έχει έσοδα. Εύχομαι να γίνουν καλοί αγώνες και να δώσουμε εξετάσεις ότι αξίζουμε να διοργανώνουμε τέτοιους μεγάλους αγώνες. Πρέπει να ζητήσουμε και από άλλους φορείς να συμμετέχουν, όπως γίνεται στο εξωτερικό".

Το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο κ. Θανάσης Παπαγεωργίου: " Και από την πλευρά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του, που λόγω υποχρεώσεων δεν μπορεί να είναι μαζί μας, αν και πολύ θα το ήθελε. Φυσικά συμπαραστέκεται ολόψυχα στη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Η τοπική αυτοδιοίκηση, ξεπερνώντας τις δυνατότητές της, κάνει ό,τι μπορεί για να συμβάλλει στις προσπάθειες της Πολιτείας που εκδηλώνονται με την απόφασή της να χρηματοδοτήσει οικονομικά τον αγώνα, αλλά και του ΣΕΓΑΣ, που εδώ και πολλά χρόνια ξεκίνησε την διοργάνωση του αγώνα κι ελπίζουμε να συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Καλώ τον κόσμο να έρθει αύριο στο Στάδιο να συμπαρασταθεί στις προσπάθειες των αθλητών, αφού το μίτινγκ θα έχει μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον".

Από την πλευρά του ο κ. Γάκης, αφού ευχαρίστησε όλους τους φορείς για τη βοήθειά τους, επεσήμανε: " Η Θεσσαλονίκη αυτή τη χρονιά ξεκινά την αναγέννηση το ελληνικού κλασικού αθλητισμού, του οποίου για δεκαετίες ήταν η μητρόπολη. Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσαλονίκης είναι η πρώτη σε αξιολόγηση ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ στην Ελλάδα και το λέω με καμάρι και θέλουμε όλοι οι Θεσσαλονικείς να γεμίσουν τις κερκίδες του σταδίου για να δώσουν βροντερό παρών. Πάρτε τα παιδιά σας και ελάτε να θαυμάσετε καλούς αγώνες. Να δείτε πως γίνεται ο υγιής αθλητισμός που δεν έχει ούτε μέσα ούτε μεθοδεύσεις, είναι αμείλικτος και ο καλύτερος κερδίζει. Αυτό είναι το μεγαλύτερο δίδαγμα που μπορείτε να δώσετε στα παιδιά σας".

Ακολούθως το λόγο πήρε ο μάνατζερ του μίτινγκ Χρήστος Παλλάκης, που αναφέρθηκε στις καλές συμμετοχές αθλητών και αθλητριών, τόνισε την ανάγκη παρουσίας στου κόσμου στο Καυτανζόγλειο ενόψει και του IAAF World Athletics Final στα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ μίλησε για τα αγωνίσματα που αναμένεται να προσελκύσουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των φιλάθλων, όπως είναι το ύψος ανδρών και γυναικών, που έχουν δοθεί οικονομικά κίνητρα για την επίτευξη μεγάλων επιδόσεων.

Η Μπλάνκα Βλάσιτς δήλωσε για την παρουσία της στη Θεσσαλονίκη: " Είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί είμαι και πάλι εδώ, στην πόλη που το 2006 έκανα ατομικό ρεκόρ με 2.06μ και την κορυφαία τότε επίδοση στον κόσμο. Μου αρέσει πολύ ο κόσμος που είναι ζεστός, αλλά και το στάδιο γιατί δημιουργείται πολύ καλή ατμόσφαιρα. Αισθάνομαι σαν να είμαι στο σπίτι μου. Το γεγονός ότι θα έρθω και το Σεπτέμβριο εδώ με κάνει να αισθάνομαι πολύ πιο άνετα. Μου δίνεται και η ευκαιρία να δω και ορισμένα τουριστικά αξιοθέατα, ώστε να ξεκουραστώ μερικές ημέρες, αφού οι αγώνες τον Σεπτέμβριο θα είναι στο τέλος της σεζόν στον ανοικτό".

Και πρόσθεσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση: " Δεν αισθάνομαι ότι πήγα άσχημα πέρυσι, αφού κατέκτησα το ασημένιο μετάλλιο στο Πεκίνο και είμαι υπερήφανη. Στον κλειστό στόβο είχα πρόβλημα περισσότερο εγκεφαλικό αλλά και κινήτρων. Ο κλειστός λειτούργησε ως καμπανάκι, αν και δεν ήταν τόσο επώδυνο για μένα προσωπικά. Ομως με αφύπνισε και μου έδωσε τη δυνατότητα να κοιτάξω τη σεζόν που διανύουμε με περισσότερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Οι προπονήσεις μου πήγαν καλά και διανύω εξαιρετική περίοδο. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για ένα παγκόσμιο ρεκόρ αύριο στο Καυτανζόγλειο, αρκεί να είμαι καλά και την συγκεκριμένη στιγμή του αγώνα".

Όσο για τον Κουβανό Ολυμπιονίκη του Πεκίνου στα 110μ εμπόδια, Ντάιρον Ρόμπλες, είπε: " Ο αγώνας στη Θεσσαλονίκη είναι και η πρώτη μου φετινή συμμετοχή, αφού από την περίοδο του κλειστού είχα κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Το επίπεδο των αγώνων είναι πολύ καλό και όπως είπε και η Μπλάνκα Βλάσιτς, θα ήθελα να επιστρέψω τον Σεπτέμβριο για να διεκδικήσω κάτι καλό και θα κυνηγήσω αυτή την πιθανότητα. Θα μου άρεσε πολύ να αγωνιστώ και πάλι εδώ. Σε ό,τι αφορά τον αυριανό αγώνα, αυτό που θα προσπαθήσω είναι να πετύχω όσο το δυνατόν καλύτερο χρόνο και να κάνω το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα γι' αυτή τη σεζόν, η οποία έχει πολύ δρόμο. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Θέλω στην πρεμιέρα μου μια επίδοση μεταξύ 13.15 και 13.30, ελπίζω να τα καταφέρω".

Και πρόσθεσε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Αυγούστου: " Είτε με την παρουσία του Λιου Ξιανγκ είτε χωρίς, εγώ προετοιμάζομαι στις μεγάλες διοργανώσεις για να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο. Και στο Βερολίνο αυτός θα είναι ο στόχος μου, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι τα 110μ εμπόδια είναι ένα αγώνισμα με υψηλό επίπεδο και πάντα υπάρχουν αξιόλογοι αντίπαλοι. Θα πρέπει να πιάσω μια πολύ καλή επίδοση για να καταφέρω το στόχο μου".

Ακολούθως το λόγο πήρε η «ασημένια» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Πηγή Δεβετζή, που είπε: " Κατ' αρχήν να πω ότι χαίρομαι πολύ που κατάφερα να βρίσκομαι στο διεθνές μίτινγκ Θεσσαλονίκης, λόγω ενός τραυματισμού που αντιμετώπισα τον τελευταίο καιρό. Πέρυσι έκανα την 2η καλύτερη επίδοση της καριέρας μου μετά τους Ολυμπιακούς σε αυτό εδώ το στάδιο. Βρίσκομαι σε αρκετά καλή κατάσταση μπορώ να πω και θέλω να καλέσω όλο τον κόσμο να έρθει στο στάδιο να μας παρακολουθήσει από κοντά. Είναι μια μεταολυμπιακή χρονιά και νομίζω ότι οι επιδόσεις δεν θα είναι πολύ μεγάλες, αλλά δεν θέλω να μιλήσω με νούμερα και πού μπορώ να φθάσω. Ελπίζω και με τη βοήθεια του κόσμου να κάνω μια καλή επίδοση. Δεν ξέρω αν μπορώ να φθάσω στα 15.00μ, αλλά θέλω να κάνω 14.74μ που θα είναι και η κορυφαία φέτος στον κόσμο, αφού 14.73μ έχει η Σαβίνιε".

Τελευταίος μίλησε ο Λούης Τσάτουμας ο οποίος τόνισε: " Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θέλω να κάνω έναν καλό αγώνα. Σε αυτό το μίτινγκ έχω αγωνιστεί πολλές φορές κατά το παρελθόν, το στάδιο είναι πάρα πολύ καλό και ο κόσμος απίστευτος που μας χειροκροτά συνεχώς και μας βοηθά. Εμένα είναι ο πρώτος μου αγώνας φέτος και θα προσπαθήσω για μια επίδοση 8.00μ με 8.20μ. Από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο έρθει, αφού ακόμα είναι πολύ νωρίς".




























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ