ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο SPORT24: "Θα μπω στις καρδιές όλων, θέλουν δεν θέλουν"

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο SPORT24: "Θα μπω στις καρδιές όλων, θέλουν δεν θέλουν"
24 MEDIA CREATIVE TEAM - KONSTANTINOS BADOUNAS

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μίλησε στο SPORT24 μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 35 χλμ. βάδην και ζήτησε μια αγκαλιά για όσους προσπαθούν.

Η Αντιγόνη του ελληνικού στίβου δεν είναι τραγωδία, αλλά μυθωδία. Η αθλήτρια που στα 39 της χρόνια πατάει συνεχώς κορυφές αγγίζει πια τις διαστάσεις ενός μύθου! Η Ντρισμπιώτη έχει εδραιωθεί στην ελίτ του παγκόσμιου βάδην, το ξέρει, το λέει ανοιχτά και εξηγεί στο SPORT24 ότι οι διακρίσεις της είναι η ανταπόδοσή της σε όσους την αγαπούν και τη στηρίζουν.

Από τον τερματισμό των 20 χιλιομέτρων γνώριζε ότι μπορεί να είναι στο βάθρο του αγωνίσματος των 35 χιλιομέτρων και μόλις η αυτοπεποίθηση μετουσιώθηκε σε αποτέλεσμα γονάτισε μπροστά από το φώτο φίνις και έκλαψε ανακουφισμένη.

"Ηταν κλάμα ανακούφισης. Έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά όλη τη χρονιά, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ήξερα ότι μπορώ να το πετύχω. Ήμουν μέσα σε αυτές τις επιδόσεις και ήρθε η στιγμή.

Ήταν για 'μένα ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί. Ήξερα ότι μπορώ να βρίσκομαι εκεί και βρέθηκα. Ήμουν έτοιμη. Δεν μπορούσε να με επηρεάσει ψυχολογικά ο πρώτος αγώνας. Ξέρω ποια είμαι. Έχω κάνει πολλές προπονήσεις, έχω δουλέψει πολύ. Ήταν κάτι που το περίμενα να συμβεί. Το ήθελα και αφού το ήθελα θα γινόταν", τόνισε στο SPORT24.

Θέλει να κατακτήσει τις καρδιές όλων η 39χρονη ακούραστη μαχήτρια. "Φυσικά δουλεύω και γι' αυτούς που δεν έχουν πιστέψει ακόμα σε μένα. Θα μπω στην καρδιά όλων θέλουν δεν θέλουν", είπε γελώντας και πρόσθεσε: "Ελπίζω να φαίνεται η υπερπροσπάθεια μας και να την καταλαβαίνουν όλοι. Ήμουν πολύ συγκεντρωμένη στον αγώνα. Ήξερα τι μπορώ να κάνω και ότι είχε έρθει η ώρα να το πετύχω. Είχα τόσο κόσμο δικό μου εκεί που έκανε τα πάντα υπέροχα. Ξέρω ότι υπήρξαν και ταξιδιωτικά πρακτορεία που έκαναν εκδρομές ειδικά για το στίβο".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Λαμβάνει τόνους αγάπης και υποστήριξης έτσι κι αλλιώς. Αντλεί δύναμη από τους ανθρώπους που ταξιδεύουν για να στηρίξουν από κοντά την προσπάθειά της και απ' όσους τής γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. "Ο κόσμος περιμένει από εμάς και ήρθε η στιγμή να τους δώσουμε πίσω. Νομίζω έδωσα κάτι σήμερα. Ο κόσμος δίνει αγάπη και αυτή είναι η δική μας ανταπόδοση. Οι αθλητές είτε καταφέρνουμε να πετύχουμε κάτι είτε έρχεται αυτό που χαρακτηρίζεται ως "αποτυχία" από ορισμένους. Δεν υπάρχει αποτυχία. Οι θεατές παρακολούθησαν έναν αγώνα από αυτούς που γράφονται στην ιστορία.

Για κάποιους μπορεί να μην είναι τίποτα, για εμάς τους αθλητές είναι μια υπερπροσπάθεια και αυτή δεν γίνεται μόνο στον αγώνα, αλλά καθημερινά. Οι οικογένειες που έχουν αθλητές στο σπίτι δεν ξέρετε τι μπορούν να περνάνε καθημερινά και σε ψυχολογικό επίπεδο και σε οικονομικό και σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορεί να κρίνει κάποιος την προσπάθειά μας. Θα πρέπει να είναι δίπλα μας είτε αποτυγχάνουμε είτε όχι. Εγώ αυτό ζητάω μόνο από τον κόσμο. Ζητάμε μια αγκαλιά. Και ισχύει αυτό που λένε: Όταν βρίσκεσαι ανάμεσα στους κορυφαίους κάποια στιγμή θα γίνεις κορυφαίος".

Και η Κυριακή Φιλτισάκου μίλησε στο SPORT24 για τη δική της υπερπροσπάθεια: "Σίγουρα δεν με διευκόλυνε η πολλή ζέστη. Εμένα με επηρέασε. Από τη θέση μου είμαι ευχαριστημένη. Ο χρόνος δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν ξέρω αν θα τον χωνέψω ποτέ. Θέλω να τον διαγράψω από το μυαλό μου".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ