ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο SPORT24: "Δεν κουράζομαι εύκολα εγώ! Οι ομογενείς μας είναι φανταστικοί"

Η Ντρισμπιώτη με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 20χλμ. βάδην στο ευρωπαϊκό στίβου
Η Ντρισμπιώτη με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 20χλμ. βάδην στο ευρωπαϊκό στίβου EUROKINISSI

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μετά τα... 55 χιλιόμετρα που κατέγραψε στους δρόμους του Μονάχου και το δεύτερο χρυσό που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μίλησε στο SPORT24 για τις ανεξάντλητες αντοχές της.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έφυγε σαν βροντή που ξεκόπηκε μέσα από τα σύννεφα του βροχερού Μονάχου και ξεχύθηκε στο νέο της θρίαμβο. Έκανε το double στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με ένα δεύτερο χρυσό μετάλλιο -αυτή τη φορά στα 20 χιλιόμετρα βάδην- και τη... βρόχα να πέφτει στρέιτ θρου.

Ήθελε έναν αγώνα με τέτοιο καιρό, έναν αγώνα -χωρίς άγχος- που θα τον χαρεί. Ο προπονητής της, Ναπολέων Κεφαλόπουλος, συζήτησε μαζί της, μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 35 χιλιόμετρα βάδην. Δεν ήταν βέβαιος αν η αθλήτριά του θα έχει τη διάθεση και τη δύναμη να αγωνιστεί και στα 20 χλμ., μέσα σε λίγες μέρες. Η 38χρονη πρωταθλήτρια είχε δηλωθεί και σε αυτό το αγώνισμα.

Οι αντοχές και η καταπόνηση του κορμιού έχουν -υποτίθεται- τον πρώτο λόγο. Εκτός αν επικρατήσει η παράμετρος ευδαιμονία. Και η Ντρισμπιώτη βρίσκεται σε καθεστώς ευδαιμονίας μετά το πρώτο της χρυσό μετάλλιο.

“Μίλησα μαζί της μετά τα 35 χιλιόμετρα και τη ρώτησα τι θέλει να κάνει. Μού είπε το εξής μαγικό: ότι δεν χάρηκε τον πρώτο αγώνα, επειδή ήταν το φαβορί για τη νίκη και έτρεξε υπό πίεση. Ήθελε να κατέβει και στα 20 χιλιόμετρα.

Έλεγε ότι σε αυτόν τον αγώνα θα είναι το αουτσάιντερ και έτσι θα μπορέσει να τον ευχαριστηθεί. Αυτό που έκανε είναι πάρα πολύ δύσκολο, είναι μοναδικό”, τόνισε στο SPORT24 ο κ. Κεφαλόπουλος και παράλληλα παρακολουθούσε τον κλοιό των Ελλήνων ομογενών που δεν σταματούσαν ν' αγκαλιάζουν και ν' αποθεώνουν την 38χρονη αθλήτρια.

“Δεν κουράζομαι εύκολα εγώ!”, είπε δυνατά και γελώντας η Ντρισμπιώτη στο SPORT24, μετά την απονομή του δεύτερου χρυσού μεταλλίου της και πρόσθεσε: “Ηθέλα πολύ να κάνω έναν ακόμα αγώνα, για να τον ευχαριστηθώ. Ήθελα να τον απολαύσω, γι' αυτό αποφάσισα να κατέβω και στα 20 χιλιόμετρα βάδην”.

Η πρωταθλήτρια από την Καρδίτσα δεν έκρυψε τη συγκίνησή της: “Απ' ό,τι βλέπω μαζί με 'μένα χάρηκε και όλη η Ελλάδα και αυτό είναι υπέροχο, όπως και όσα ζήσαμε εδώ με τους ομογενείς της Γερμανίας που ήρθαν στον αγώνα να με δουν. Ο κόσμος εδώ είναι φανταστικός και συγκινητικός”.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ