ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Φραντζεσκάκης: Η αδιανόητη γκάφα των διοργανωτών

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης σε προσπάθειά του στον τελικό της σφυροβολίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα
Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης σε προσπάθειά του στον τελικό της σφυροβολίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2022 AP PHOTO/DAVID J. PHILLIP

Οι διοργανωτές μέτρησαν λάθος την τρίτη του βολή με αποτέλεσμα να τον αφήσουν μετά να κάνει άλλες τρεις προσπάθειες οι οποίες τελικά δεν αφαιρέθηκαν.

Όσα έγιναν με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους κριτές στον τελικό της σφυροβολίας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου δεδομένα δεν αρμόζουν σε διοργάνωση τέτοιου επιπέδου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο φωτεινός πίνακας μετά την τρίτη προσπάθεια του Χρήστου Φραντζεσκάκη έδειξε 65μ., όμως η βολή του ήταν δεδομένα μεγαλύτερη.

Αμέσως υπήρξε αντίδραση τόσο από τον Έλληνα πρωταθλητή όσο και από την ελληνική αποστολή. Οι κριτές τότε αποφάσισαν να δώσουν την ευκαιρία στον Χρήστο Φραντζεσκάκη να κάνει ακόμα μία προσπάθεια η οποία στη συνέχεια έγιναν τρεις.

Ωστόσο, αυτές οι προσπάθειες έγιναν με αστερίσκο. Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές είπαν στον Φραντζεσκάκη πως θα δουν εάν μπορούν να μετρήσουν τη βολή του μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτουν έπειτα από το τέλος του αγώνα κι αν ήταν μικρότερα από τα 78.10 που έκανε ο όγδοος Ντάνιελ Χογκ θα ακυρώνονταν οι επόμενες τρεις που έκανε.

Έτσι και έγινε αφού στα επίσημα αποτελέσματα υπάρχει μέτρηση της τρίτης τους προσπάθειας στα 76.85μ., ενώ δεν υπάρχουν οι επόμενες τρεις βολές του.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο δεν αρμόζει σε καμία περίπτωση για τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ ΟΡΕΓΚΟΝ 2022 ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ