ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Φραντζεσκάκης: Να το απολαύσει και όπου βγει

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον
Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον 2022 AP PHOTO/DAVID J. PHILLIP

Το βράδυ του Σαββάτου (16/07, 22.00) ο Χρήστος Φραντζεσκάκης θα αγωνιστεί στον τελικό της σφυροβολίας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και η παρουσία του στην οκτάδα είναι ένας εφικτός στόχος.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης θα είναι ο εκπρόσωπος της χώρας μας στον τελικό της σφυροβολίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Όρεγκον.

Στα 22του χρόνια αποτελεί μία από τις μεγάλες ελπίδες της χώρας μας για διακρίσεις στο μέλλον, ενώ το βράδυ του Σαββάτου (16/07, 22.00, ΕΡΤ3) έχει την ευκαιρία να βρεθεί στην οκτάδα.

Η βασική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να αποβάλει το όποιο φυσιολογικό άγχος έχει και να απολαύσει την εμπειρία.


Η απάντηση βρίσκεται στις δηλώσεις του

Ουσιαστικά πρέπει να κάνει αυτό που και ο ίδιος είπε μετά το τέλος του αγώνα του. ίμαι αισιόδοξος για τον τελικό γιατί ακόμη και με τεχνικά λάθη, έριξα 76,00 μ. οπότε αν ρίξω όπως θέλω και μπορώ, νομίζω πως θα έχω καλό πλασάρισμα“, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις επιδόσεις των αθλητών η οκτάδα λογικά θα κλείσει στα 78μ ίσως και λίγο παρακάτω. Μια επίδοση που έχει αποδείξει ότι την έχει. Ο 22χρονος έχει κάνει φέτος πέντε αγώνες πάνω από τα 77,00 μ. κι έναν πάνω από τα 78,00 μ., στο μίτινγκ του Χόρζοφ.

Η επιστροφή της Ελλάδας μετά από 19 χρόνια

Η χώρα μας έχει μεγάλη παράδοση στη σφυροβολία των Ανδρών, αφού o Αλέξανδρος Παπαδημητρίου έχει αγωνιστεί σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συνολικά επτά φορές διαδοχικά από το 1997 έως και το 2009. Ο Φραντζεσκάκης, τρία χρόνια από την 23η θέση στην Ντόχα, στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση, θα αγωνιστεί στον πρώτο μεγάλο τελικό της καριέρας του με προοπτικές για μια καλή παρουσία.

Η χώρα μας θα έχει και πάλι εκπροσώπηση σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για πρώτη φορά από το 2003 και τη διοργάνωση του Παρισιού, εκεί όπου ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου ήταν όγδοος. Την έκτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος στο Παγκόσμιο του 1999 στη Σεβίλλη έχει κατακτήσει ο Χρήστος Πολυχρονίου, που είναι η καλύτερη παρουσία Έλληνα στο αγώνισμα.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ ΟΡΕΓΚΟΝ 2022 ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ