ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ

Fly Olympia: Στα 5,60 ο Καραλής, νικητής ο Μάρσαλ

Ο Εμμανουήλ Καραλής
Ο Εμμανουήλ Καραλής EUROKINISSI

Πλούσιο θέαμα προσέφεραν ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου σε όσους παρακολούθησαν το Fly Olympia με τον Εμμανουήλ Καραλή να περνά τα 5,60, ενώ νικητής ήταν ο Μάρσαλ με 5,70.

Πέντε άλματα πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καράλης στον υπερυψωμένο διάδρομο που στήθηκε μπροστά στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας για το Fly Olympia. Μια ιδέα του Εμμανουήλ Καραλή, που πήρε σάρκα και οστά και εξελίχθηκε σε μια όμορφη γιορτή του αγωνίσματος.

Οι πρώτες του προσπάθειες στο 5.45 μ. και το 5.60 μ. ήταν επιτυχημένες με την πρώτη του απόπειρα. Στη συνέχεια επιχείρησε να υπερβεί τα 5.70 μ. δίχως να τα καταφέρει, ενώ το ίδιο έκανε και στο 5.75 σε δύο προσπάθειες. Ο πρωταθλητής μας κατέλαβε την τρίτη θέση στον αγώνα.

Νικητής του αγώνα ήταν ο Αυστραλός, Κέρτις Μαρσάλ, με επίσοδη 5.70 και δεύτερος ο Τιμπό Κολέ με την ίδια επίδοση. Ο Πέτρος Χαντζίου τερμάτισε ένατος με 5.25 μ., αντίθετα ο Γιάννης Ρίζος είχε τρία αποτυχημένα άλματα.

Ο Καραλής έδειξε πως είναι θέμα χρόνου να κυνηγήσει αυτές τις επιδόσεις και να βρεθεί και πάλι σε άλματα των δυνατοτήτων του. "Είμαι πολύ χαρούμενος που ο αγώνας έγινε με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη παρουσία κόσμου να τον παρακολουθεί. Είμαι σίγουρος πως η διοργάνωση θα μείνει και θα εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα event επί κοντώ στον κόσμο.

Μην ξεχνάμε πως φιλοξενείται εκεί όπου ξεκίνησε η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Όλοι οι αθλητές έμειναν ενθουσιασμένοι από το μέρος και τη διοργάνωση. Βρίσκω σταδιακά το ρυθμό μου και το δρόμο προς ακόμη μεγαλύτερα άλματα", είπε μετά το τέλος του αγώνα.

Οι αθλητές την παραμονή του αγώνα είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το αρχαίο στάδιο και να βιώσουν την μοναδική εμπειρία της παρουσίας σε ένα χώρο με τόσο μεγάλη ιστορία.

Αποτελέσματα:

Μάρσαλ (Αυστραλία) 5,70 μ.

Κολέ Τιμπ. (Γαλλία) 5,70 μ.

Καραλής (Ελλάδα) 5,60 μ.

Κοπελί (Μ. Βρετανία) 5,60 μ.

Ίρβιν (ΗΠΑ) 5,60 μ.

Ρενέρ (Σλοβενία) 5,60 μ.

Βογιεκόβσκι (Πολωνία) 5,60 μ.

Ρίτσαρντς (ΗΠΑ) 5,25 μ.

Χατζίου (Ελλάδα) 5,25 μ.

Ρίζος (Ελλάδα) ακ.

TAGS ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ