ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Τα δεδομένα για τα μέλη της ελληνικής αποστολής

Ο Εμμανουήλ Καραλής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου
Ο Εμμανουήλ Καραλής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου EUROKINISSI

Το SPORT24 αναλύει τα δεδομένα για τα μέλη της ελληνικής αποστολής στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου. Οι ελπίδες για μετάλλια και καλά πλασαρίσματα.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου αρχίζει την Πέμπτη (2/3) με δυναμική παρουσία της ελληνικής ομάδας αφού 19 μέλη της θα βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη.

Φυσικά, υπάρχουν προσδοκίες και φιλοδοξίες για καλές παρουσίες. Δεδομένα υπάρχουν 3-4 αθλητές που θα παλέψουν για τα μετάλλια, ενώ άλλοι θα κυνηγήσουν τη βελτίωση των φετινών ρεκόρ τους.

Το SPORT24 αναλύει τα δεδομένα για τα μέλη της ελληνικής αποστολής στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου

Οι ελπίδες για μετάλλια

Δίχως αμφιβολία ο Μίλτος Τεντόγλου είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό στο μήκος. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και μέχρι τώρα η κορυφαία του επίδοση στον κλειστό είναι 8.55μ, ενώ φέτος έχει 8.41μ.

Έχει τόσο την καλύτερη επίδοση απ' όσους συμμετέχουν όσο και την κορυφαία φετινή. Ο μοναδικός που θα μπορούσε να τον απειλήσει είναι ο Τομπίας Μοντλέρ ο οποίος ναι μεν έχει 8,38, αλλά φέτος έχει για κορυφαία επίδοση το 8,19μ.

Πάμε τώρα στο επί κοντώ των ανδρών και των γυναικών απ' όπου αναμένεται να έχουμε και εκεί διακρίσεις. Ο Εμμανουήλ Καραλής βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του. Έχει αφήσει πίσω όσα πέρασε τον προηγούμενο ένα χρόνο και με 5,86μ. έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου πριν από λίγες ημέρες.

Αυτή είναι και η δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση ανάμεσα στους υπόλοιπους αθλητές. Ο μόνος που έχει περάσει τον πήχη σε μεγαλύτερο ύψος είναι ο Νορβηγός Σόντρε Γκούτορμσεν με 5,90μ. Φυσικά, θα έχουμε τη μεγάλη απουσία του Ντουπλάντις και αναμένεται να έχουμε μεγάλη μάχη για τα μετάλλια.

Κάτι ανάλογο περιμένουμε και στο επί κοντώ των γυναικών. Εκεί θα αγωνιστούν η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου. Δύο αθλήτριες που μας έχουν χαρίσει πολλές επιτυχίες. Η Στεφανίδη έχει την 4η καλύτερη επίδοση φέτος από τις διαγωνιζόμενες, ενώ η Κυριακοπούλου την 15η.

Συνολικά όμως αμφότερες έχουν την πρώτη και την τρίτη καλύτερη επίδοση από τις υπόλοιπες και μπορούν να ανέβουν ξανά στο βάθρο μίας μεγάλης διοργάνωσης.

Τα όρια πρόκρισης στους τελικούς

Αρκετά υψηλά, όπως άλλωστε αναμενόταν, θα είναι τα όρια πρόκρισης στους τελικούς αλμάτων και ρίψεων στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης.

Οι επιδόσεις που έθεσαν οι διοργανωτές σε πολλές περιπτώσεις θα είναι ικανές να δώσουν ακόμη και μετάλλιο. Την πρόκριση στον τελικό των αγωνισμάτων κονίστρας θα πάρουν όσοι πετύχουν τα όρια ή έως οχτώ ανά αγώνισμα.

Αναλυτικά

  • Ύψος: 2,26 μ. (Άνδρες)/1,94 μ. (Γυναίκες)
  • Επί κοντώ: 5,75 μ./4,65 μ.
  • Μήκος: 7,95 μ./6,64 μ.
  • Τριπλούν: 16,70 μ./14,10 μ.
  • Σφαιροβολία: 21,20 μ./18,50 μ.

Οι θέσεις των Ελληνίδων αθλητριών σύμφωνα με τις επιδόσεις τους

Οι θέσεις των Ελλήνων αθλητών σύμφωνα με τις επιδόσεις τους

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ