Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων: Ατομικό ρεκόρ η Κυριακοπούλου, πολύτιμοι βαθμοί από Εμμανουηλίδου, Γκούσιν και Γεννίκη

Η Ανθή-Κοραΐνη Κυριακοπούλου σημείωσε μεγάλο ατομικό ρεκόρ προσφέροντας σημαντικούς βαθμούς στην Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, ενώ καταλυτική ήταν και η συμβολή της Πολυνίκης Εμμανουηλίδου, της Τατιάνας Γκούσιν και του Κώστα Γεννίκη.
Η Εθνική πήρε κρίσιμους βαθμούς στην προσπάθειά της να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων.
Κομβική ήταν η παρουσία από την Ανθή-Κοραΐνη Κυριακοπούλου, η οποία κατέλαβε τη 12η θέση στον αγώνα των 1.500 μέτρων σημειώνοντας πολύ μεγάλο ατομικό ρεκόρ με 4.12.71, μακράν καλύτερο από το προηγούμενο που ήταν 4.15.39 και το φετινό της 4.19.49.
Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, στην τρίτη κούρσα της στη διοργάνωση, τρέχοντας από το αγαπημένο της “8”, έκανε μεγάλη προσπάθεια και κατέβηκε τα 23’’, σημειώνοντας 22.97 (-0.3), την καλύτερη φετινή επίδοσή της.
Σταθερή αξία για την Ελλάδα είναι η Τατιάνα Γκούσιν στο άλμα εις ύψος. Η 31χρονη πρωταθλήτρια πέρασε το 1.80, το 1.84 και το 1.88 με την πρώτη, εξασφαλίζοντας μια θέση στην πρώτη εφτάδα. Προσπάθησε να ισοφαρίσει το φετινό ρεκόρ της, περνώντας και το 1.91, είχε καλά άλματα, αλλά δεν τα κατάφερε.
Ωστόσο, η Γκούσιν πρόσφερε στην Ελλάδα άλλους 10 πόντους, περισσότερους από όσους κέρδισαν Ουγγαρία και Φινλανδία σε αυτό το αγώνισμα, αλλά όχι και από την Ουκρανία, την οποία εκπροσώπησε η παγκόσμια ρεκορντγούμαν Γιαροσλάβα Μαχούτσιχ. Η Ουκρανή ήταν η νικήτρια με 2.00.
Πέντε βαθμούς στην ελληνική ομάδα προσέφερε ο Κώστας Γεννίκης, ο οποίος έριξε τη σφαίρα στα 18.81 στην τρίτη του προσπάθεια, πολύ κοντά στο φετινό και ατομικό ρεκόρ του (19.00) και έκλεισε την πρώτη του διεθνή εμφάνιση σε επίπεδο ανδρών με τη 12η θέση.
Στα 1.500 μ. των ανδρών, ο 23χρονος Γιώργος Ματζαρίδης έχασε επαφή με τους προπορευόμενους 800 μέτρα πριν από το τέλος, αλλά κατάφερε να ξανακολλήσει στο πρώτο γκρουπ. Από εκεί και πέρα έδωσε τη μάχη του, που ήταν εξ αρχής πάρα πολύ δύσκολη και τερμάτισε 16ος σε 3.49.80.
Γρήγορα πήγε η πρώτη σειρά στα 200 μ. με τον Πολωνό Ιγκόρ Μπογκατσίνσκι να την κερδίζει με 20.37. Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος προσπάθησε να κρατηθεί στις πρώτες τέσσερις θέσεις στα τελευταία μέτρα, και συνάμα μπροστά από τον Φινλανδό Σάμουελ Πουρόλα και τον Ούγγρο Μπάλας Μέσαρος, αλλά έμεινε 6ος (και 14ος συνολικά) με χρόνο 20.91, πίσω από τους δύο προαναφερόμενους με αυτήν ακριβώς τη σειρά.