Diamond League: Νοκ άουτ ο Ντουπλάντις στον τελικό, ανοίγει ο δρόμος στον Καραλή για το διαμάντι

Τεράστια εξέλιξη λίγο πριν από τον τελικό του επί κοντώ στο Diamond League των Βρυξελλών, καθώς ο Μόντο Ντουπλάντις ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί λόγω ενοχλήσεων στο πόδι, με τον Εμμανουήλ Καραλή να έχει πλέον μία τεράστια ευκαιρία να κατακτήσει το πρώτο διαμάντι της καριέρας του.
Με μία πολύ σημαντική απουσία θα διεξαχθεί ο τελικός του επί κοντώ στο Diamond League των Βρυξελλών, καθώς ο Μόντο Ντουπλάντις αποσύρθηκε λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα.
Ο Σουηδός παγκόσμιος ρέκορντμαν εμφανίστηκε στη γιγαντοοθόνη του σταδίου και γνωστοποίησε ότι δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί, εξηγώντας πως αντιμετώπιζε σφύξιμο στο πόδι.
Ο Ντουπλάντις ήλπιζε ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει το πρόβλημα και να πάρει κανονικά μέρος στον τελικό, ωστόσο κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης οι ενοχλήσεις επανεμφανίστηκαν, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να μην αγωνιστεί.
Πρόκειται για μία εξέλιξη που αλλάζει πλήρως τα δεδομένα του τελικού και παράλληλα ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στον Εμμανουήλ Καραλή για την κατάκτηση του πρώτου Diamond League της καριέρας του.
Αυτό σημαίνει ότι ο Σουηδός δεν θα καταφέρει να πάρει το έκτο συνεχόμενο διαμάντι της καριέρας του.