Δεν τα κατάφερε ο Ιακωβάκης

Ο Περικλής Ιακωβάκης έμεινε από δυνάμεις στα τελευταία μέτρα του τελικού των 400μ. εμποδίων και δεν κατάφερε να διεκδικήσει ένα δεύτερο ευρωπαϊκό μετάλλιο.
Ο Περικλής Ιακωβάκης περιορίστηκε στην όγδοη θέση στον τελικό των 400μ. με εμπόδια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ελσίνκι.
Ο κάτοχος της καλύτερης ευρωπαϊκής επίδοσης φέτος στην Ευρώπη με 49.04 δευτερόλεπτα ξεκίνησε δυνατά την κούρσα από τον όγδοο διάδρομο που αποτελεί μειονέκτημα.
Έμεινε από δυνάμεις στα τελευταία 100 μέτρα χάνοντας ελαφρά και το βηματισμό της στο τελευταίο εμπόδιο και τερμάτισε τελευταίος με χρόνο 50.57 δευτερόλεπτα.
” Αυτή ήταν μια απογοητευτική εμφάνιση. Μια από τις χειρότερες εμφανίσεις που έχω κάνει σε μεγάλη διοργάνωση“, εξήγησε ο 33χρονος κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ.
” Θέλω να ζητήσω συγνώμη για την εμφάνιση μου από τους ανθρώπους που με έχουν στηρίξει και με έχουν βοηθήσει. Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους φιλάθλους για αυτή την εικόνα και από την κόρη μου που περίμενε με δει από την τηλεόραση. Αυτό το λάθος το κάνει ένας αθλητής που είναι 17 χρονών, όχι εγώ που είμαι 33 πλέον“, πρόσθεσε.
Ο αθλητής της Μαίρης Σωτηροπούλου διεκδικούσε το δεύτερο ευρωπαϊκό μετάλλιο του μετά το χρυσό στο Γκέτεμποργκ το 2006. Ήταν η τέταρτη συμμετοχή του σε τελικό.
Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Ρις Γουίλιαμς με 49.33 με δεύτερο τον Σέρβο Εμίρ Μπέκριτς με 49.49 και τρίτο τον Ουκρανό Στάνισλαβ Μέλνικοφ με 49.69.