ΣΤΙΒΟΣ

Δεν αγαπούν όλοι την Κατερίνα Θάνου

Θάνου

Η κορυφαία σπρίντερ, Κατερίνα Θάνου, έκλεψε την παράσταση στη Φιλοθέη κατά τη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού γκαλά στίβου

«
Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι κάνω κάτι το οποίο αγαπώ πάρα πολύ. Βρίσκομαι ακόμη εδώ, παρά τη θέληση κάποιων να με βγάλουν εκτός στίβου. Φάνηκε ότι η δική μου η θέληση και η αγάπη για τον αθλητισμό είναι πολύ μεγαλύτερη», είπε χαρακτηριστικά η Θάνου και συμπλήρωσε:



«
Αυτό που κάνω το κάνω μόνο γιατί το αγαπώ και είναι ένα μήνυμα για τα νέα παιδιά, ότι ένα σκαμπανέβασμα, από έναν τραυματισμό ή μία αποτυχία ενός αγώνα, δεν πρέπει να μας κρατήσει στην άκρη από οποιαδήποτε διοργάνωση και οποιοδήποτε όνειρο έχουμε στη ζωή μας. Δεν ξέρω πόσα χρόνια θα αγωνιστώ ακόμα, δεν ξέρω πόσους αγώνες θα κάνω ακόμα, αλλά κάθε φορά που αγωνίζομαι είναι για μένα μία ηθική ικανοποίηση».



Ξεκαθάρισε ότι θέλει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο. Προτεραιότητα της είναι η σκυταλοδρομία 4χ100μ. και όχι τα 100 μέτρα: «
Αν είναι καλά και οι υπόλοιπες κοπέλες στη σκυτάλη να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αυτό που μετρά για μένα αυτή τη στιγμή είναι να ευχαριστιέμαι τους αγώνες μου χωρίς άγχος, χωρίς στρες».



Στο αυριανό μίτινγκ (28/05) η Θάνου ήταν σαφής «
δεν θα είμαι η Κατερίνα που ξέρατε, το έχετε δει και από το διασυλλογικό πρωτάθλημα. Δεν είμαι αυτό που όλοι γνωρίζετε μέσα από μια δεκαετή πορεία. Και στατιστικά αυτό δεν θα μπορούσε να είναι, αφού πέρασαν 6-7 χρόνια με πάρα πολύ μεγάλες επιδόσεις, με 11 δευτερόλεπτα και κάτω, που σημαίνει ότι άγγιξα για πάρα πολλά χρόνια το όριό μου και είναι λογικό να μην μπορώ να ξαναπιάσω αυτές τις επιδόσεις ιδιαίτερα μετά τη διετή απουσία μου».



Η Πηγή Δεβετζή είναι εκείνη που κληρονόμησε από τη Θάνου τη σκυτάλη της καλύτερης Ελληνίδας εκπροσώπου του στίβου.



Στη Φιλοθέη θα έχει πολύ δουλειά. Θα λάβει μέρος στο μήκος με σπουδαίες αντιπάλους. Τις Ρωσίδες Τατιάνα Λεμπέντεβα και Τατιάνα Κότοβα, άλτριες με γεμάτο βιογραφικό.



«
Πιστεύω ότι βρίσκομαι σε καλή κατάσταση, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Αποφάσισα να κάνω μήκος στο Γκαλά γιατί στους Ολυμπιακούς θα κάνω και αυτό το αγώνισμα και νομίζω ότι υστερώ ακόμη σε κάποια τεχνικά πράγματα. Θέλω να κάνω ένα αγωνιστικό τεστ στο μίτινγκ, αν και ακόμη βρίσκομαι στο μέσο της προετοιμασίας μου».




Το πρόγραμμα

16.15 Μήκος ΠΚ-Κ-Ν

16.45 Υψος ΠΚ-Κ-Ν

17.15 Τριπλούν Γ

17.30 Επί κοντώ Γ

17.45 Υψος Γ

18.00 100μ εμπόδια Γ

18.15 50μ Δημοτικών Σχολείων

18.30 Μήκος Γ

19.00 100μ ΠΚ-Κ-Ν

19.15 100μ Γ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ