ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ

Μπέρμιγχαμ 2026: Στον τελικό του τριπλούν ο μυθικός Τσιάμης – Εκτός Πανταζής και Ανδρικόπουλος

INTIME

Ο αειθαλής Δημήτρης Τσιάμης εξακολουθεί να καταρρίπτει την λογική καθώς πέρασε στον πέμπτο ευρωπαϊκό τελικό της καριέρας του στο τριπλούν στα 44 του χρόνια.

Ο Δημήτρης Τσιάμης συνεχίζει να κάνει πράγματα που ξεπερνούν τη λογική. Ο 44χρονος Έλληνας πρωταθλητής πήρε την πρόκριση για τον τελικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μπέρμιγχαμ, αφήνοντας πίσω του αθλητές με τα μισά του χρόνια.

Αυτός θα είναι ο 5ος τελικός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην καριέρα του, 16 χρόνια μετά την πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση.

Ο Τσιάμης εξασφάλισε την πρόκριση από το πρώτο κιόλας άλμα του, πέφτοντας στα 16.12 μέτρα. Παρά το γεγονός ότι πάτησε αρκετά πίσω από τη βαλβίδα, η επίδοση αυτή ήταν αρκετή για να τον φέρει 10ο στη συνολική κατάταξη και να του δώσει το εισιτήριο για τον αγώνα του Σαββάτου.

Στον προκριματικό συμμετείχαν ακόμη δύο Έλληνες αθλητές, χωρίς όμως να καταφέρουν να προκριθούν.

Ο λόγος για τον Ανδρέα Πανταζή ο οποίος βγήκε 15ος με άλμα στα 15.94 μέτρα και τον Νικόλα Ανδρικόπουλο ο οποίος πήρε την 21 θέση με άλμα στα 15.54 μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ