Αιφνίδιος θάνατος 26χρονης “χρυσής” Ολυμπιονίκoυ

Αιφνίδιος θάνατος για τη "χρυσή" Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ στη σφυροβολία, Καμίλα Σκολιμόβσκα
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου, η 26χρονη Πολωνή αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της προπόνησης και στη συνέχεια κατέρρευσε μέσα στο γυμναστήριο. Διεκομίσθη στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου οι προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή απέβησαν άκαρπες.
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καρδιακή προσβολή, αλλά τα ακριβή αίτια του θανάτου της θα γίνουν γνωστά μετά τη νεκροψία
”
Είναι μεγάλη τραγωδία για μας“, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Ομοσπονδίας, Γιαν Σλέζακ, ο οποίος συμπλήρωσε: ”
Η Σκολιμόβσκα παραπονιόταν τον τελευταίο καιρό για μυικά προβλήματα, αλλά δεν φαινόταν να είναι κάτι σημαντικό“.
Η Σκολιμόβσκα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Σίδνεϊ σε ηλικία μόλις 17 ετών, στην πρώτη παρουσία της σφυροβολίας γυναικών στη διοργάνωση.
Όπως τόνισε ο Σλέζακ, η Πολωνή αθλήτρια τα τελευταία χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες της στην Αστυνομία της χώρας της, όπου φρόντιζε μικρά παιδιά.