24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

"Θέλτα και Ολυμπιακός για τον Αλβάρο Βαδίγιο"

Betis' Álvaro Vadillo celebrates scoring the opening goal during an Europa League group I soccer match between Real Betis and Vitoria Guimaraes in Sevilla, Spain, Thursday, Oct. 24, 2013.  (AP Photo/Toni Rodriguez)
Betis' Álvaro Vadillo celebrates scoring the opening goal during an Europa League group I soccer match between Real Betis and Vitoria Guimaraes in Sevilla, Spain, Thursday, Oct. 24, 2013. (AP Photo/Toni Rodriguez) AP

Ο Χουάνχο Λορένθο, πρώην τεχνικός σύμβουλος του Ολυμπιακού παράτησε την Λεγκανές για να αναλάβει διευθυντής σε μια μεγάλη ισπανική εταιρία agents. Tι ρόλο μπορεί να παίξει στην υπόθεση Βαδίγιο, η διαχρονικά καλή σχέση του με τους "ερυθρόλευκους" και τι κυκλοφορεί στην Σεβίλλη για τον άσο της Γρανάδα που μένει ελεύθερος.

Yπάρχουν ατζέντηδες που γίνονται τεχνικοί διευθυντές. Το παράδειγμα του Καταλανού Τσάβι Ρόκα είναι το πιο... κοντινό μας αφού άφησε το ισπανικό Γραφείο agents με το οποίο συνεργαζόταν για να αναλάβει την θέση του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό, που είχε μείνει κενή μετά την απόλυση Νταμπίζα.

To αν βέβαια θα μακροημερεύσει στους "πράσινους" αποτελεί ένα καλό ερώτημα αφού ήδη ο ιδιοκτήτης παρότι του έχει δώσει τα... κλειδιά της ομάδας τον παρέκαμψε αφηνοντάς τον εκτός στην υπόθεση Βιγιαφάνες (ποδοσφαιρική καψούρα του Γιάννη Αλαφούζου). Αυτό τουλάχιστον ξέρουν στην ισπανική πιάτσα...

Υπάρχουν βεβαια κι αθλητικοί διευθυντές ή τεχνικοί διευθυντές που γίνονται ατζέντηδες. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ένος πρώην "δικού" μας (Σουπερλιγκάτου εννοώ), αρκετά γνωστού στα μέρη μας, τουλάχιστον στον κύκλο του Ολυμπιακού, του Ισπανού Χουάνχο Λορένθο.

Ο Λορένθο εγκατέλειψε την Λεγανές των Σιόβα και Γκερέρο που πάει ολοταχώς για φούντο στην Σεγκούντα Ντιβιζιόν (δεν θα είχε να διαχειριστεί, σε αυτή την περίπτωση, μεγάλο μπάτζετ), παίρνοντας... μεταγραφή σε μια απο τις μεγαλύτερες ισπανικές εταιρίες μάνατζερ, με έδρα την Σεβίλη...

Ο Χουάνχο αποτέλεσε επιλογή του Γιάννη Βρέντζου στον Ολυμπιακό του Βαγγέλη Μαρινάκη αποτελώντας στην ουσία κάτι μεταξύ τσιφ σκάουτ και τεχνικού διευθυντή, Στην συνέχεια πέρασε κι απο τον ΑΠΟΕΛ πριν καταλήξει το 2018 στην Λεγκανές. Διατήρησε όμως, πολύ καλή σχέση με τους "ερυθρόλευκους".

Η ΝΕΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ "ΕΡΥΘΡΌΛΕΥΚΟΥ"

Γιατί τον θυμηθήκαμε; Επειδή ένας... παλιόφιλος όπως ο Λoρένθο μπορεί να φανεί... χρήσιμος σε αυτό το περίεργο, όπως αναμένεται, μεταγραφικό καλοκαιρινό-φθινοπωρινό παζάρι. Πόσο μάλλον από τη νέα του θέση, αυτή του γενικού διευθυντή στην You first Sports!

Τι είναι... αυτό; Ένα απο τα μεγαλύτερα ισπανικά Γραφεία agents, που απαριθμεί πάνω απο 200 πελάτες -ποδοσφαιριστες και 9 προπονητές! Mιλάμε δηλαδή για ολόκληρη... εταιρία, την οποία θα διευθύνει ο πρώην "ερυθρόλευκος" τεχνικός σύμβουλος. Κορυφαία ονόματα/πελάτες της είναι οι

Mαριάνο Ντίαζ - Ζεράρντ Μορένο - Φαμπιάν Ρουίς - Λουίς Αλμπερτο - Σιδνει - Γιόνι - Γκαγιάρδο αλλά στην τεράστια λίστα της βρίσκεις και τους Κρέσπο - Κάνιας!

Mε μια προσεκτική ματιά στους ομόσταβλους της You first Sports δεν μπορείς να μην εστιάσεις στον Aλβάρο Βαδίγιο. Ισπανός εξτρέμ, με χρηματιστηριακή αξία 2,4 εκατ. ευρώ, προϊόν της ακαδημίας της Μπέτις, διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες των "φούριος ρόχας" που πλέον βαδίζει στα 26 του χρόνια και μένει ελεύθερος απο την Γρανάδα (μετράει την τρέχουσα σεζόν συνολικά 26 συμμετοχές/3 γκολ/2 ασίστ).

O Αλβάρο Βαδίγιο πριν απο κάποια χρόνια, όταν αγωνιζόταν στην Ουέσκα, φιγουράριζε στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ, ως ο εκλεκτός του Γκουστάβο Πογιέτ για τα "κιτρινόμαυρα" φτερά. Τον προηγούμενο μήνα είχε γραφτεί σε... ψαγμένα ισπανικά ΜΜΕ πως ενδιαφέρει/απασχολεί τον Ολυμπιακό.

Η ΘΕΛΤΑ ΚΑΙ Η... ΜΠΙΓΚΟΦΟΡΑΤΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΗ

Πρόσφατα η Γρανάδα επιβεβαίωσε πως δεν συμφωνησαν με τον Αλβάρο Βαδίγιο στην ανανέωση της συνεργασίας τους αφού τους ενημέρωσε πως έχει καλύτερες προτάσεις απο άλλa κλαμπ, της Πριμέρα και απο το εξωτερικό ενώ θα ήθελε να εξαντλήσει τις πιθανότητες να αγωνιστεί σε ομάδα που θα παίξει σε ευρωπαικες διοργανώσεις και δη στο Τσάμπιονς Λιγκ!!

Και πάμε στο δια ταύτα: σύμφωνα με πληροφορίες κατευθείαν απο την ισπανική πιάτσα agents οι καλύτερες - μέχρι τώρα προσφορές - που έχει ο Αλβάρο Βαδίγιο είναι απο την Θέλτα κι απο μεγάλη(μπιγκφοράτη) ελληνική ομάδα! Επαναλαμβάνω πως τον Μάϊο γράφανε στην Ισπανία για Ολυμπιακό και Βαδίγιο.

Aν, λοιπόν, εκτός απο... καπνός υπάρχει και φωτιά για τον εν λόγω Ισπανό γουίνκερ βάλτε πλέον στην εξίσωση και την παράμετρο της παρουσίας στο Γραφείο που τον εκπροσωπεί και του πρώην "ερυθρόλευκου" Χουάν Λορένθο. Ανεξάρτητα πάντως απο την υπόθεση Αλβάρο Βαδίγιο, η στήλη έχει την αίσθηση πως σε αυτο το παζάρι ο Λορένθο με την νέα του ιδιότητα θα έχει εμπλοκή με τους πρώην εργοδότες του, είτε έτσι (Ολυμπιακός), είτε αλλιώς ( Νότιγχαμ)...

AP Photo/Toni Rodriguez

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ