THE SPORTS ECONOMIST

Θέλει η Σταντάρ, θέλει ο Ζινκερνάγκελ, (θα) θέλει και ο Ολυμπιακός

Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ στο φιλικό του Ολυμπιακού με την Άλκμααρ
Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ στο φιλικό του Ολυμπιακού με την Άλκμααρ INTIME SPORTS

Δεδομένη θεωρείται η πρόθεση της Σταντάρ Λιέγης να κρατήσει τον Φίλιπ Ζινκερνάγκελ στο ρόστερ της και μετά το τέλος του φετινού δανεισμού του Δανού μεσοεπιθετικού από τον Ολυμπιακό. Πρόθεση που συμμερίζεται ο 29χρονος Σκανδιναβός και για την υλοποίησή της οι "λιεζουά" ποντάρουν τόσο στο ότι δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα των «ερυθρόλευκων», αλλά και στις εξαιρετικές σχέσεις των δύο συλλόγων.

Σκάρτους δύο μήνες, επτά παιχνίδια, ισάριθμες ώρες συνολικής συμμετοχής, δύο γκολ. Αυτός είναι ο συντομότατος απολογισμός του Φίλιπ Ζινκερνάγκελ με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Δεν μακροημέρευσε, μιας και στο φινάλε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου ζήτησε να αποχωρήσει, έχοντας πολύ έγκαιρα αντιληφθεί πως δεν περιλαμβάνονταν στα πλάνα των ερυθρόλευκων μετά το διαζύγιο με τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος και είχε ουσιαστικά αποδεχτεί την αγορά του από την Γουότφορντ.

Κι έτσι, προέκυψε ο δανεισμός του 29χρονου Δανού στη Σταντάρ Λιέγης, εκεί όπου και πραγματοποιεί άκρως θετική σεζόν. Για την ακρίβεια, τη δεύτερη παραγωγικότερη της καριέρας του, έχοντας σημειώσει ήδη επτά γκολ στο βελγικό πρωτάθλημα και γράφοντας επιπρόσθετα και δύο ακόμα ασίστ.

Καθ’ όλα λοιπόν αναζωογονημένος αγωνιστικά ο Σκανδιναβός μεσοεπιθετικός, για τον οποίο προ ημερών, δημοσιεύματα στο Βέλγιο ανέφεραν πως παραδέχτηκε τόσο στα αποδυτήρια των "λιεζουά", όσο και στους ανθρώπους του αγωνιστικού τμήματος πως θα ήθελε να παραμείνει στη Λιέγη και μετά το τέλος του δανεισμού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, αυτή η παραδοχή έχει αποτελέσει και την προέκταση ουσιαστικά της έναρξης μιας διαδικασίας με σκοπό την ικανοποίηση και της επιθυμίας του ποδοσφαιριστή, αλλά και του συλλόγου.

Προφανώς οι άνθρωποι της Σταντάρ είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φετινή εικόνα του Ζίνκερναγκελ, ακόμα περισσότερο ο Νορβηγός τεχνικός Ρόνι Ντέιλα.

Γνωρίζει άλλωστε, ο τεχνικός της Σταντάρ από πρώτο χέρι τον "Ζίνκερ", όντας για μια διετία στα ηνία της Βαλερένγκα (2017-19) και έχοντας τότε αντίπαλό του τον 29χρονο, ο οποίος σε εκείνο το διάστημα έκανε τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του στην Μπόντο Γκλιμτ.

Στη συμφωνία Ολυμπιακού – Σταντάρ δεν προβλέφθηκε, όπως εξ αρχής είχε εκτιμηθεί, buy out, ούτε κάποιο loan fee, παρά μόνο επιμερίστηκαν οι ετήσιες απολαβές του Ζινκερνάγκελ ο οποίος έχει δύο ακόμα χρόνια συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Κάτι η επιθυμία του ίδιου, κάτι η ξεκάθαρη στάση του Ολυμπιακού με τον καλοκαιρινό δανεισμό του (δύο μήνες μόνο μετά την αγορά του), κάτι η υπεραριθμία πλέον στις θέσεις που μπορεί να καλύψει ο Ζινκερνάγκελ και κάτι οι εξαιρετικές διοικητικές σχέσεις των δύο συλλόγων – και ακόμα περισσότερο από το περασμένο καλοκαίρι ο Φεργκάλ Χαρκίν ανέλαβε αθλητικός διευθυντής της Σταντάρ – καθιστούν πρόσφορη τη δεδομένη προσπάθεια του βελγικού συλλόγου να διατηρήσει και την επόμενη σεζόν τον Δανό στο ρόστερ.

Πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Ο Ολυμπιακός, δεδομένα, θα επιδιώξει πώληση, επιδιώκοντας να εισπράξει μέρος του ποσού που δαπάνησε για την αγορά του Ζίνκερναγκελ.

Η Σταντάρ εκτιμάται πως ένα ποσό ως και 1,5 εκατομμύριο ευρώ μπορεί να το διαθέσει. Αν ισχύσει, τότε, λογικά θα είναι αρκετό.

Μεγαλύτερη άνεση θα έχουν οι "λιεζουά" σε περίπτωση που εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο (βρίσκονται στο -4 από την 4η θέση του πρωταθλήματος, η οποία δεδομένα χαρίζει ένα).

Σε διαφορετική περίπτωση, ένας νέος δανεισμός θα είναι το – επίσης συζητήσιμο – plan b, με πιθανότατα όμως διαφορετικό πλαίσιο. Δύσκολα για παράδειγμα θα γίνει δεκτό το μοίρασμα των απολαβών του Ζινκερνάγκελ και αυτό παρότι η οικονομική κατάσταση της Σταντάρ δεν επιτρέπει ιδιαίτερα… ξανοίγματα στο pay roll του συλλόγου, ενώ επίσης, μια option αγοράς θα είναι πλέον – και λογικά – κοινό ζητούμενο όλων των εμπλεκόμενων.

Συμπερασματικά και ανεξαρτήτως του ποια επιλογή θα επικρατήσει: το δεδομένο είναι πως η Σταντάρ έχει ήδη ξεκινήσει κινήσεις για να εξασφαλίσει την επέκταση της παραμονής του Ζινκερνάγκελ.

Ο Δανός θέλει να μείνει στη Λιέγη και δεν το κρύβει, όπως επίσης και ότι θα προτιμούσε να μην επιστρέψει στον Ολυμπιακό, όπου η αλήθεια είναι πως δεν έχει και ιδιαίτερους υποστηρικτές, οπότε και λόγω των καλών σχέσεων των δύο συλλόγων, μια φόρμουλα, στο τέλος της ημέρας, εκτιμάται πως θα βρεθεί.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ