THE SPORTS ECONOMIST

Στη λίστα και της Σεβίλλης ο Καμαρά

Ο Μαντί Καμαρά
Ο Μαντί Καμαρά EUROKINISSI

Ο Μαντί Καμαρά συγκαταλέγεται στις επιλογές που εξετάζει η Σεβίλλη για την ενίσχυση που αναζητά στη μεσαία της γραμμή, σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24. Εκτεταμένο και τουλάχιστον διετίας το scouting στον χαφ του Ολυμπιακού από τους Ανδαλουσιάνους

Είναι ένας από τους τρεις που, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Φρανσουά Μοδεστό, μπορεί να βάλει φωτιά στο μεταγραφικό παζάρι. Είναι αλήθεια πως στον Ολυμπιακό περιμένουν αρκετά χρόνια αυτή τη φωτιά από τον Μαντί Καμαρά. Ακόμη μεγαλύτερη αλήθεια πως μέχρι στιγμής ποτέ η τιμολόγηση των "ερυθρόλευκων" για τον Αφρικανό μέσο δεν βρήκε ανταπόκριση από τις κατά καιρούς διάφορες προτάσεις που έφτασαν στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Κοινή πεποίθηση, εκτίμηση και ελπίδα πως το επερχόμενο καλοκαίρι είναι το καθοριστικότερο στην (χρόνια) διαδικασία πώλησης του Καμαρά. Η αλλαγή ατζέντη και οι αντιπαραθέσεις μέσω social media με τον πρώην εκπρόσωπό του μέρος αυτής της διαδικασίας, όπως και η "πασαρέλα" διάφορων Ευρωπαίων μεγαλοατζέντηδων – εν γνώσει και με τη συναίνεση και του Ολυμπιακού (σ.σ. παρά την περί του αντιθέτου φημολογία, ο Καμαρά δεν έχει υπογράψει με τον φημισμένο Μίνο Ραϊόλα.

Ο Ιταλο-ολλανδός ατζέντης μπορεί να "δουλεύει" για λογαριασμό των "ερυθρόλευκων", επίσημη όμως συνεργασία με τον Αφρικανό μέσο δεν έχει. Ισα ίσα μάλιστα που ο Καμαρά σε άλλον ατζέντη παραπέμπει τους ενδιαφερόμενους…) για να χειριστούν την υπόθεση επικερδούς πώλησης.

Ζυμώσεις εδώ και καιρό

Εχει, κοινώς, κινητοποιηθεί το ποδοσφαιρικό σύμπαν προκειμένου να έρθει πρόταση αντάξια της τιμολόγησης που έχει ορίσει ο Ολυμπιακός για τον Καμαρά, ο οποίος φούντωσε και την σχετική φημολογία περί αποχώρησής του με το τουλάχιστον αινιγματικό του ποστάρισμα στα social media αμέσως μετά τον τελικό Κυπέλλου, το οποίο φάνηκε να είναι – μέχρι και – αποχαιρετιστήριο.

Οι ζυμώσεις, εδώ και καιρό λοιπόν, είναι αδιαμφισβήτητες. Οι ενδιαφερόμενες ομάδες, υπαρκτές. Οι άνθρωποι που χειρίζονται την υπόθεση, ξεχωριστοί για κάθε – ουσιαστικά – σοβαρή προοπτική. Πέραν των αγγλικών, συγκεκριμένων ιταλικών και γαλλικών ομάδων που βρίσκονται λοιπόν στο κατόπι του Καμαρά, περιμένοντας τα κατάλληλα σήματα και το ιδανικό timing προκειμένου να ξεκινήσουν τα… προβλεπόμενα, μια ακόμη ομάδα που έχει στα ραντάρ της τον 24χρονο μέσο είναι η Σεβίλλη, σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24.

Οι Ανδαλουσιάνοι με τον περίφημο τεχνικό διευθυντή Μόντσι να έχει αναλάβει εκ νέου την τελευταία διετία το κουμάντο, βγαίνουν στο παζάρι έχοντας εξασφαλίσει μια θέση στους ομίλους του Champions League (διοργάνωση στην οποία και επιστρέφουν ύστερα από τέσσερα χρόνια) μετά το φετινό τους φίνις στην 4η θέση της Primera Division. Σημαντική συνεπώς η οικονομική ενίσχυση, απαραίτητη αφού πέρασαν αρκετές δυσκολίες (τις οποίες δεν έχουν ξεπεράσει εντελώς) τα τελευταία χρόνια.

Η αγορά ενός μέσου λοιπόν των χαρακτηριστικών του Καμαρά αποτελεί μια από τις μεταγραφικές προτεραιότητες της Σεβίλλης. Τον Αφρικανό τον έχουν παρακολουθήσει επιστάμενα, με το scouting να εντατικοποιείται από την προηγούμενη κιόλας σεζόν όταν στα ραντάρ τους είχαν τον Κώστα Τσιμίκα (με τον οποίο και υπήρξαν συνεχείς επαφές, τα σοβαρότερα τότε όμως οικονομικά θέματα που αντιμετώπιζε η Σεβίλλη υποχρέωναν σε συνεχείς παρατάσεις της επισημοποίησης του σοβαρού ενδιαφέροντος για τον "Τσίμι", μέχρι να εμφανιστεί η Λίβερπουλ και να τελειώσει τον όποιο ανταγωνισμό).

Ο ενήμερος Καμαρά και τα 15 εκατ. ευρώ

Ο Καμαρά είναι ενήμερος για το ότι βρίσκεται στο μικροσκόπιο του Μόντσι. Προφανώς και γνωρίζει πως η Σεβίλλη είναι μόνο μία από τις ενδιαφερόμενες. Το ζήτημα όπως σε κάθε τι άλλο που αφορά τον άσο του Ολυμπιακού έχει να κάνει με την σχέση τιμολόγησης – προσφοράς.

Η Σεβίλλη εν προκειμένω έχει τη δυνατότητα (φέτος) να ανέβει σε ποσά που προσεγγίζουν τα 15 εκατ. ευρώ, είναι όμως άγνωστο αν σε σχέση με τις υπόλοιπες επιλογές που έχουν οι Ανδαλουσιάνοι για τη θέση του μέσου που αναζητούν, το να φτάσουν ως εκεί συγκεκριμένα για τον Καμαρά θα αποτελέσει προτεραιότητα τους. Χωρίς μάλιστα να είναι και σίγουρο πως αυτά τα 15 εκατ. ευρώ θα αρκούν, αφού το συγκεκριμένο αντίτιμο αποτελεί – όπως λέγεται – το μίνιμουμ για το οποίο οι πρωταθλητές Ελλάδας θα κάθονταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σε κάθε περίπτωση, η Σεβίλλη μπορεί πλέον να προστεθεί στη μακρά ομολογουμένως αλυσίδα των ενδιαφερόμενων για τον Μαντί Καμαρά αναμένοντας πλέον να φανεί ποια από όλες αυτές θα ανάψει τελικά το σπίρτο που θα πυροδοτήσει τη (μεταγραφική) φωτιά που περιμένει ο Ολυμπιακός.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ