ΣΤΗΛΕΣ

Σούπερ τακουνάκι αλά… Ρομπέρτο Μαντσίνι

Αν και χρειάστηκε να περάσουν 14 χρόνια, βρέθηκε επιτέλους γκολ-καρμπόν με το ιστορικό που είχε πετύχει με τακουνάκι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι μετά από εκτέλεση κόρνερ. Η απόδειξη μέσα από videos.

Το γκολ του Ρομπέρτο Μαντσίνι με τακουνάκι μετά από εκτέλεση κόρνερ, σε αγώνα της Πάρμα με τη Λάτσιο το 1999 στο “Ένιο Ταρντίνι”, είναι ένα από τα πιο συλλεκτικά και χαρακτηριστικά τέρματα στην ιστορία της Serie Α.

Από το βράδυ της Δευτέρας ωστόσο βρήκε το δίδυμο ταίρι του. Τα εύσημα για αυτό πηγαίνουν στον Αλεσάντρο Λουκαρέλι ο οποίος στον αγώνα της Πάρμα με την Τορίνο στο ίδιο γήπεδο και 14 χρόνια αργότερα σκόραρε με πανομοιότυπο τρόπο.

Κόρνερ από τα αριστερά όπως και τότε, τακουνάκι γυριστό όπως και τότε, και η μπάλα στην ίδια εστία όπως και τότε. Το 1999 ήταν ο Τζίτζι Μπουφόν που δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην απίστευτη έμπνευση του “Μάντσιο” και τώρα ο γκολκίπερ της Τορίνο, Παντέλι, που απέτυχε να σταματήσει τον Λουκαρέλι.

Το τακουνάκι του Ρομπέρτο Μαντσίνι (Πάρμα – Λάτσιο, 1999)

Το τακουνάκι του Α. Λουκαρέλι (Πάρμα – Τορίνο, 2014)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ