ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

Πιπέρι στο στόμα, Έτορε

Ο Έτορε Μεσίνα στο ΣΕΦ για το Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο
Ο Έτορε Μεσίνα στο ΣΕΦ EUROKINISSI

Μετά τη Λυών και το Κάουνας, ο Ολυμπιακός περνάει από μια τρίτη απανωτή εκτός έδρας δοκιμασία (στο Μιλάνο) και ο Βασίλης Σκουντής βγάζει στη φόρα τα άπλυτα του Ετορε Μεσίνα..

Νικήσει (που το εύχομαι) ή χάσει απόψε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ελπίζω ότι δεν θα καθυστερήσει να εμφανισθεί στη συνέντευξη Τύπου, διότι αλλιώς θα τον πιάσει στο στόμα του ο λεγάμενος και δεν θα τον ξεπλένει ούτε το ρέμα της Καλλιρόης, όπως λέγαμε από παλιά...

Έκανε αυτό το λάθος, καθυστέρησε τις προάλλες ο Αντρέα Τρινκιέρι κι εκεί που τα ‘χε χύμα με τη βαριά ήττα, του ‘ρθαν και τσουβαλάτα με όσα του(ς) έσουρε ο Μεσίνα και απόγιναν...

Αλλά, διάβολε, ξέχασα ότι στο πόστο του τζένεραλ μάνατζερ των Λομβαρδών βρίσκεται ο Χρήστος Σταυρόπουλος, που έχει περάσει 19 συναπτά έτη στον Ολυμπιακό, οπότε θα συγκρατήσει τον Εκτορα, εάν κι εφόσον τον δει έτοιμο να τα ξαναχώσει!

Στις 13 του περασμένου Οκτωβρίου, παραμονή του αγώνα του πρώτου γύρου, ο Ιταλός προπονητής είχε πει ότι η φυσιογνωμία του Ολυμπιακού του θυμίζει τους Μαϊάμι Χιτ και προϊούσης της νυκτός, επιβεβαιώθηκε, προς θλίψιν του...

Εκείνο το βράδυ, με πολιορκητικό κριό το double - double του Κώστα Σλούκα οι Πειραιώτες έριξαν στο κανναβάτσο την (πάλαι ποτέ αυτοσυστηνόμενη με μπόλικη δόση αυταρέσκειας) "24η ομάδα του ΝΒΑ" και απόψε θα επιδιώξουν να αλώσουν το Forum, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

ΜΙΛΑΝΟ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΑΘΗΝΑ, ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΔΡΟΜΟΣ

O Ολυμπιακός λοιπόν παίζει απόψε ένα ματς που το χρωστάει εδώ και δέκα μήνες, αλλά δεν θέλει να θυμάται την ταλαιπωρία που του προκάλεσε το προηγούμενο ταξίδι του στο Μιλάνο, που λεγόταν... Βερολίνο!!!

Τότε που πήγε και γύρισε με το ίδιο αεροπλάνο!

Δεν είναι σχήμα λόγου αυτό, όντως η αποστολή επέστρεψε αυθωρεί και παραχρήμα, διότι την ώρα της πτήσης, το Διευθυντήριο της Βαρκελώνης αποφάσιζε να κατεβάσει τα ρολά της Ευρωλίγκας!

Για τον Ολυμπιακό, τους Λομβαρδούς και τις υπόλοιπες 16 ομάδες, οι δείκτες του ρολογιού έμειναν σταματημένοι σε εκείνο το πρωινό της 12ης του περασμένου Μαρτίου: ήταν ημέρα, Πέμπτη και από τη στιγμή που έστω και την ύστατη στιγμή και μετά από χίλια παρακάλια, ο Ολυμπιακός απέφυγε το ταξίδι στο στόμα του λύκου (Μιλάνο) και συμβιβάστηκε με μια μεσοβέζικη λύση που κι αυτή εντέλει έμεινε στο ράφι!

Την ώρα της πτήσης συνέβησαν... σημεία και τέρατα! Η Ένωση Παικτών έστειλε επιστολή στον Τζόρντι Μερτομέου για να εκφράσει την ανησυχία των μελών της και στις 12.20 η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τη διακοπή...

Οι Ερυθρόλευκοι αφίχθησαν στο Βερολίνο στις 13.10 και μετά την επίσημη ανακοίνωση έκαναν στροφή 180 μοιρών και ξαναμπήκαν στο ίδιο αεροπλάνο!

Παρεμπιπτόντως –και επειδή σε αυτή τη ρουφιάνα τη ζωή τίποτε δεν είναι τυχαίο- ο αγώνας Αρμάνι Μιλάνο-Ολυμπιακός δεν θα διεξαγόταν μια όποια κι όποια ημερομηνία, αλλά Παρασκευή και 13 του μηνός!

Σαν να λέμε, πού πας ρε Καραμήτρο!

ΤΟ ΝΤΑΛΑΒΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πλάκα πλάκα, μας είχε λείψει ο Μεσίνα...

Πριν από την περυσινή σεζόν και τα δυο ματς με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ο Ετορε είχε να εμφανισθεί στα μέρη μας εννέα ολόκληρα χρόνια:: από τις 18 Οκτωβρίου του 2010, όταν στην πρεμιέρα εκείνης της σεζόν ο Ολυμπιακός, με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς στον πάγκο του επιβλήθηκε της Ρεάλ Μαδρίτης με 82-66, παρόντων του Βασίλη Σπανούλη, του Κώστα Παπανικολάου και του τότε πόιντ γκαρντ της Ρεάλ και νυν των Λομβαρδών, Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Το νταλαβέρι του Έκτορος (της αρχαίας Τροίας) με τον Ολυμπιακό είναι παλιό και πάντως κρατάει εδώ και 18 χρόνια...

Έδωσαν τις συστάσεις τους στο Palaverde του Τεβίζο, στις 3 Δεκεμβρίου του 2003 όταν η Μπενετόν Τρεβίζο νίκησε τον Ολυμπιακό (με προπονητή τον Ντράγκαν Σάκοτα) με 80-75.

Δυο μήνες αργότερα, στις 5 Φεβρουαρίου του 2004 η ιταλική ομάδα άλωσε τον Κορυδαλλό με 102-89, σε ένα ματς στο οποίο ο (μετέπειτα Ερυθρόλευκος) Τάιους Εντνι πέτυχε ένα εκπληκτικό double-double με 16 πόντους και 14 ασίστ, ενώ ο μέχρι προ ολίγων μηνών παίκτης του Ολυμπιακού, Μορίς Εβανς είχε επιστρέψει δριμύτερος με 32π. και 8ρ.

Στην αντίπερα όχθη οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι ανήκαν στον Παναγιώτη Λιαδέλη (19π.), στον Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς (16) και στον Γιώργο Διαμαντόπουλο (15).

Ο Μεσίνα και ο Ολυμπιακός δεν είχαν ανοίξει παρτίδες κατά την τετραετία 1989-93, όταν ο Ιταλός προπονητής καθόταν στον πάγκο της Βίρτους Μπολόνια, ενώ αρχής γενομένης από τη σεζόν 2003-04 μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί ενώπιος ενωπίω 14 φορές με σκορ 8-6 υπέρ του Ιταλού προπονητή.

Απέναντι στον Ολυμπιακό ο Μεσίνα έχει να επιδείξει τα εξής επί μέρους ρεκόρ: 2-0 με την Μπενετόν Τρεβίζο (Σάκοτα), 1-1 με τη Ρεάλ Μαδρίτης (Ιβκοβιτς), 5-3 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Γκέρσον, Γιαννάκης, Μπαρτζώκας) και 0-2 με την Αρμάνι Μιλάνο (Κεμζούρα, Μπαρτζώκας)

Σε αυτό το αλισβερίσι συμπεριλαμβάνεται βεβαίως και η παρτίδα της 10ης Μαΐου του 2013 στην O2 Arena του Λονδίνου, όπου οι (πρώην και μέλλοντες) πρωταθλητές της Euroleague κατασπάραξαν τους Μοσχοβίτες στον ημιτελικό του Final 4 με το εμφατικό 69-52.

"ΜΗ ΜΟΥ ΣΠΑΣ ΤΑ ΑΡΧ@@@Α"

Πέντε χρόνια πριν από τον ημιτελικό στο Λονδίνο ο Μεσίνα είχε επιζήσει των δεινών του Λιν Γκριρ, του Κουιντέλ Γουντς, του Παναγιώτη Βασιλόπουλου και του... Γιάννη Λαμπίρη!!!

Τη σειρά των play offs της σεζόν 2007-08 εννοώ και δη τον πρώτο αγώνα, που έμοιαζε με… φάρσα, καθόσον διεξήχθη την Πρωταπριλιά του 2008 όταν με ένα buzzer beater του Γκριρ ο Ολυμπιακός πέτυχε το break (74-76), αλλά στη συνέχεια γνώρισε δυο ήττες και έμεινε εκτός νυμφώνος…

Μετά τη λήξη του τρίτου αγώνα κι ενώ ο Μεσίνα πενθούσε για τον θάνατο του αδερφού του, που ταυτόχρονα ήταν και... μπατζανάκης του, διότι είχαν παντρευτεί δυο αδερφές, ο συνάδελφος Γιάννης Λαμπίρης (από τα "ΝΕΑ") είχε τη φαεινή ιδέα να τον ρωτήσει πώς ένιωθε πού δεν θα αντιμετώπιζε στο Final 4 της Μαδρίτης τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, επειδή ο Παναθηναϊκός εκείνη τη σεζόν δεν είχε προκριθεί καν στα play offs…

Ο Έκτωρ τον αγριοκοίταξε και όντας σεσημασμένος για την αθυροστομία του, του είπε μια βαριά κουβέντα...

"Εγώ απολαμβάνω μια μεγάλη επιτυχία κι εσύ τώρα με ρωτάς αυτό; Σε παρακαλώ, μη μου σπας τα αρχ...α;".

Εντέλει αποδείχτηκε ότι ο Λαμπίρης είχε υποβάλει καίρια ερώτηση, διότι στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό στη Μαδρίτη, ο δαφνοστεφής πλέον Μεσίνα το 'πε από μόνος του...

"Η γυναίκα μου, η Λάουρα, όταν καθόμαστε τα βράδια στο σπίτι και κουβεντιάζουμε, μου λέει ότι είμαι καλός προπονητής, αλλά ο Ομπράντοβιτς είναι καλύτερος! Οφείλω να συμφωνήσω μαζί της, γιατί ναι μεν έχω περισσότερες νίκες στα μεταξύ μας ματς, αλλά χάνω στους τελικούς".

Φαίνεται πώς εκείνη την ώρα ο Μεσίνα έβλεπε στη γυάλινη σφαίρα του τι θα συνέβαινε (και) ύστερα από έναν χρόνο στο Βερολίνο!

Είτε χαρούμενος, είτε τσατισμένος ο Μεσίνα είναι σκέτο περιβόλι στις δηλώσεις και στις αντιδράσεις του, κάποιες εκ των οποίων σταχυολογώ εδώ, έχοντας υπάρξει αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς τους στα Final 4…

ΜΠΟΛΟΝΙΑ, 2002 : "ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΡΧ@@@Α ΜΑΣ"

"Ζητώ συγνώμη από τις κυρίες που βρίσκονται στην αίθουσα, αλλά στην πατρίδα μου τις κατάρες τις ξορκίζουμε πιάνοντας τα αρχ@@@α μας και αυτό θα κάνω ευθύς αμέσως» (μετά τη νίκη της Κίντερ Μπολόνια επί της Μπενετόν Τρεβίζο, σε ερώτηση μου σχετικά με την κακή παράδοση των νικητών των εμφυλίων ημιτελικών στους τελικούς)

ΠΡΑΓΑ, 2006: "ΤΕΟ, ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ"

Μετά τη λήξη του τελικού, πάνω στο βάθρο των νικητών, ο Μεσίνα αγκάλιασε τον Παπαλουκά και τον απείλησε "θα σε στείλω στη Σιβηρία εάν διανοηθείς να φύγεις από την ΤΣΣΚΑ".

Σε εκείνο το Final 4 ο τότε προπονητής τη; ΤΣΣΚΑ βίωσε ένα οικογενειακό δράμα, καθώς κόντεψε να χάσει τον γιο του που βρισκόταν στην Πράγα. Υπό το βάρος αυτού του περιστατικού που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος, ο Ντέηβιντ Βάντερπουλ, εκπροσωπώντας όλους τους συμπαίκτες του και διερμηνεύοντας τα αισθήματα αλληλεγγύης τους, παρουσιάστηκε μπροστά του και του είπε: "Κόουτς μείνε με την οικογένεια σου, που σε έχει περισσότερο ανάγκη από εμάς. Θα κάνουμε την προπόνηση μας με τον Λέλε (Μολίν) και τον Γεβγένι (Πασούτιν) και θα είμαστε έτοιμοι. Ασχολήσου εσύ με το παιδί και το Κύπελλο άσ' το πάνω μας". Ο Μεσίνα κοούτσαρε κανονικά και λυτρώθηκε εις διπλούν!

ΑΘΗΝΑ, 2007: "ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΩ ΤΟΝ ΧΟΛΝΤΕΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΙΑ;"

"Ξέρω, εσείς θέλατε να χάσουμε από τη Μάλαγα για να γράφετε για εκπλήξεις, αλλά δεν σας κάναμε το χατίρι. Χαλαρώστε λίγο και χαμογελάστε, δεν έχουμε κηδεία" (μετά τον ημιτελικό).

"Ελπίζω να μην ξαναχάσουμε 19 βολές όπως το 2002 στην Μπολόνια, αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει τι γίνεται σε ένα Final 4" (μετά τον ημιτελικό)

"Το πρωί του τελικού στην Μπολόνια ο Ζέλικο βγήκε μια βόλτα στην Piazza Maggiore και όλοι του έλεγαν ότι το βράδυ θα χάσει. Ε, κι εγώ αν βγω στην πλατεία Συντάγματος, κανείς δεν θα μου δίνει τύχη για τον τελικό" (στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου).

"Με ρωτάτε πώς θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα κορμιά που έχει στη ρακέτα ο Παναθηναϊκός; Ε και τι θέλετε να κάνω; Να τραβήξω τον Χόλντεν από τα αυτιά για να ξεχειλώσει;" (στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου).

"Το χειρότερο πράγμα σε ένα Final 4 είναι να παίζεις στον μικρό τελικό. Το δεύτερο χειρότερο είναι να μιλάς πρώτος στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής" (μετά τον τελικό).

"Μα είσαι με τα καλά σου, άνθρωπε μου που εγώ έχω τον πόνο μου για την ήττα κι εσύ με ρωτάς αν θα πάω προπονητής στους Ράπτορς; Εάν πάντως μάθεις κάτι, κάνε μου ένα τηλέφωνο" (μετά τον τελικό)

ΜΑΔΡΙΤΗ, 2008: "ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΟΝ ΠΙΝΙ"

Έντεκα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του τελικού ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ και στη Μακαμπί και ενώ όλα είχαν κριθεί, ο Παπαλουκάς όρμησε πάνω στον Μεσίνα, τον αγκάλιασε, τον φίλησε στο... φαλακρό πεδίο του κεφαλιού του και του είπε: "Πριν από δυο χρόνια στην Πράγα, όταν ήμασταν πάνω στο βάθρο, μου είπες να μη διανοηθείς να φύγω από την ΤΣΣΚΑ. Ε, τώρα, ήλθε η σειρά μου να σου πω να μη διανοηθείς να φύγεις από την ΤΣΣΚΑ". Η πλάκα είναι ότι ενώ ο Μεσίνα παρέμεινε για άλλη μία σεζόν στην τεχνική ηγεσία της ΤΣΣΚΑ και έφυγε μετά το Φάιναλ Φορ του Βερολίνου, αυτός που την έκανε ήταν ο Παπαλουκάς, ο οποίος παλιννόστησε στον Ολυμπιακό!

Μετά την νίκη (στη φάση του Top-16) της ΤΣΣΚΑ επί της Ρόμα που επιτεύχθηκε χάρη σε ένα λυτρωτικό τρίποντο του Λάνγκντον, ο Ετορε είδε τους παίκτες του στα αποδυτήρια στενοχωρημένους, σχεδόν απογοητευμένους από την απόδοσή τους. Δεν είπε τίποτε, αλλά το επόμενο πρωινό έφτιαξε ένα μονόλεπτο βίντεο στο οποίο παρουσίαζε κατά σειρά το off balance τρίποντο του Σαρπ κόντρα με τη Ζαλγκίρις (με το οποίο η Μακάμπι είχε προκριθεί in extremis στο Φάιναλ Φορ του 2004), τους πανηγυρισμούς των Ισραηλινών μετά τη συντριπτική νίκη τους στον τελικό επί της Σκίπερ και το τρίποντο του Λάνγκντον κόντρα στη Ρόμα, ενώ έκλεινε με μια κάρτα που έγραφε "ΤΣΣΚΑ, καλή τύχη στη Μαδρίτη"!

Πριν από τον τελικό ο Μεσίνα φρόντισε να αποφορτίσει τους παίκτες του από την πίεση, με μια μνημειώδη συγνώμη που τους ζήτησε για ένα προηγούμενο λάθος του: "Πέρυσι στην Αθήνα πριν από τον τελικό με τον Παναθηναϊκό σας άγχωσα πολύ, ζητώντας σας να θυμηθείτε πόσο υπέροχα είχαμε νιώσει όλοι μας το 2006 στην Πράγα. Αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος μου και νιώθω την ανάγκη να σας ζητήσω νε με συγχωρήσετε, έστω και καθυστερημένα"!

Το 2008 είναι μια χρονιά επετείων: η ΤΣΣΚΑ γιορτάζει τα 85 χρόνια από την ίδρυση της, οι Ισραηλινοί τα 60 χρόνια από τη σύσταση του κράτους τους, η Τάου τα 20 χρόνια συνεργασίας τους με τον ίδιο χορηγό και μόνο η Σιένα δεν είχε κάποια γιορτή για να την εκμεταλλευθεί!

Απόντος του Πίνι Γκέρσον από το Final 4, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των προπονητών, την παραμονή των ημιτελικών, ο Μεσίνα δεν άντεξε τη συμβατική ροή της διαδικασίας και είπε από το μικρόφωνο: "Αυτή η συνέντευξη είναι τόσο politically correct που καταντάει βαρετή. Φαίνεται λοιπόν πόσο πολύ μας λείπει ο Πίνι. Φέρτε τον κατεπειγόντως, σας παρακαλώ"!

Στον αντίποδα η συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό όχι μόνο δεν ήταν βαρετή, αλλά τράβηξε κιόλας σε μάκρος και ξεπέρασε τη μία ώρα! Εις μάτην η συντονίστρια στο πάνελ, Κίρστεν Χάακ, ζητούσε από τους δημοσιογράφους να συντομεύουν, μάλιστα τουλάχιστον πέντε φορές προανήγγειλε "last question, please", αλλά κανείς δεν της έδινε σημασία, καθώς όλος ο κόσμος κρεμόταν από τα χείλη του Μεσίνα.

Εκείνη η συνέντευξη Τύπου εξελίχθηκε σε αυτοβιογραφία και κυρίως σε ψυχογράφημα του Ιταλού προπονητή, που αποκάλυψε τα πάντα: Από το ότι οιστρηλάτησε τον εαυτό του και την ομάδα του διαβάζοντας αποσπάσματα από ένα βιβλίο που πραγματεύεται την οικοδόμηση της δυναστείας των Μπουλς (εξ ου και το συμπέρασμα του ότι "από μια πλάκα ως έναν σοβαρό καυγά μέσα στα αποδυτήρια, πάντοτε πρέπει να έχουμε κάτι για να ασχολούμαστε") μέχρι τα γέλια του για τα σενάρια ότι εγκαταλείπει την ΤΣΣΚΑ και αναλαμβάνει την Μπαρτσελόνα, διώχνοντας τον Σάβιτς και παίρνοντας μαζί του τον Σμόντις και τον Αντερσεν!

Από τη συγνώμη του "επειδή βλέπετε κάθε χρόνο στο πάνελ τους ίδιους προπονητές, οπότε λογικό είναι να μας βαρεθήκατε" μέχρι τον αυτοσαρκασμό του για το πως αντέχει στη Μόσχα: "Επί τρεις μήνες δεν είδα ούτε μια φορά τον ήλιο κι όταν η γυναίκα μου πήγε μαζί με το παιδί για τα Χριστούγεννα στην Ιταλία, φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναγύριζαν και θα με άφηναν αμανάτι στην παγωνιά. Χθες, λίγο προτού απαντήσω στην ΤΣΣΚΑ, τη ρώτησα τι θέλει να κάνουμε του χρόνου και ενώ περίμενα ότι θα μου ζητήσει να τα μαζέψουμε και να φύγουμε, μου είπε ότι προτιμά να κάνω καλά τη δουλειά μου και να μένουμε ενωμένοι και ευτυχισμένοι σε δύσκολες, αλλά γνωστές συνθήκες, παρά να κάνω μια καινούργια αρχή και να έχουμε μεν περισσότερο ήλιο, αλλά και μεγαλύτερη πίεση"!

Στην... ολονύκτια συνέντευξη Τύπου ζήτησα από τον Μεσίνα να μου πει ποιους θεωρεί ως πυλώνες στην επιτυχία μιας ομάδας και επειδή η απάντηση ήταν σαφέστατη την αναδημοσιεύω: "Αμυντική επιθυμία, μοίρασμα της μπάλας χωρίς τον κακώς νοούμενο εγωισμό και τη ζήλια, σωστή διανομή ρόλων από τον προπονητή, που πρέπει να λειτουργεί όπως ο διευθυντής μιας ορχήστρας και να την κατευθύνει ώστε τα μέλη της να συγχρονίζονται και να μη βγάζουν φάλτσα"!

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 2009: «Το κάνετε για να φαίνομαι ηλίθιος»!

"Το κάνεις επίτηδες Βασίλη. Αυτή είναι η στρατηγική των Ελλήνων, ξέρετε! Ενεργούν από σήμερα σαν τον πολυμήχανο Οδυσσέα για να με κάνουν να φαίνομαι ηλίθιος και να με τρελάνουν ώστε να μην μπορώ να κοουτσάρω την ομάδα μου" (απευθυνόμενος προς την αφεντιά μου, στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης, όταν του υπέβαλα μια ερώτηση στα ελληνικά, αλλά επειδή δεν είχε φορέσει ακόμη ακουστικά για να έχει τη μετάφραση, την επανέλαβα στα αγγλικά)

"Μου τηλεφώνησε η γυναίκα μου χθες το βράδυ μόλις έληξε ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακού και ξέρετε τι μου είπε; "Ωχ, Ετορε, πάλι με τον Ομπράντοβιτς μπλέξαμε". Ξέρετε, πριν από λίγο καιρό ένα βράδυ που πέφταμε για ύπνο η Λάουρα με έκανε ράκος διότι μου είπε "είσαι πολύ καλός προπονητής αμόρε, αλλά ο Ζέλικο είναι λίγο καλύτερος" (στη συνέντευξη Τύπου των φιναλίστ το Σάββατο).

"Οι Έλληνες ξέρουν καλά την ιστορία του Εκτορα, που είναι ένας συμπαθής ήρωας της μυθολογίας, αλλά τον σκότωσε ο Αχιλλέας και έσυρε το πτώμα του γύρω από τα τείχη της Τροίας. Ελπίζω ότι μέχρι αύριο το βράδυ θα έχω βρει την αχίλλειο πτέρνα του Ομπράντοβιτς και θα τον νικήσω" (στην ίδια συνέντευξη).

"Δεν το είχα λογαριάσει ότι είμαι αήττητος σε οκτώ ημιτελικούς! Τελικά όταν έχω χρόνο να προετοιμάσω ένα ματς είμαι πολύ καλός, αλλά όταν πρέπει να κάνω αυτή τη δουλειά μέσα σε 48 ώρες δεν τα καταφέρνω πάντοτε" (επίσης στη συνέντευξη του Σαββάτου).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ EUROLEAGUE ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ