VIRAL

Πέντε ασκήσεις γυμναστικής που μπορείς εύκολα να κάνεις στο σπίτι

Πέντε ασκήσεις γυμναστικής που μπορείς εύκολα να κάνεις στο σπίτι

Ο fitness editor, Βαγγέλης Πολυμερόπουλος, γίνεται ο προσωπικός coach σου και παρουσιάζει πέντε ασκήσεις γυμναστικής που μπορείς να κάνεις στο σπίτι.

Μπορεί οι μέρες της καραντίνας να ήταν μέχρι τώρα δύσκολες για όλους, αλλά σίγουρα ο καθένας έχει αναζητήσει τρόπους για να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα. Μέσα από τις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες, στόχος είναι να αρπάξουμε και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Έχουμε επιτέλους απολαύσει και κάποια πράγματα, τα οποία είχαμε παραμελήσει εξαιτίας του εξωφρενικού ρυθμού της καθημερινότητας. Δεδομένου του επιπλέον χρόνου που διαθέτουμε, πρέπει και μπορούμε να τον αφιερώσουμε στην καλή υγεία του οργανισμού και του σώματος μας. Αυτό μπορεί να γίνει με 2 απλούς τρόπους: ισορροπημένη διατροφή και γυμναστική.

Φρόντισε να λαμβάνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός σου και να αποφεύγεις τις τροφές με υψηλό ποσοστό λίπους. Το πρωί που ξυπνάς πάρε μια πολυβιταμίνη Immuvit για να δώσεις στον οργανισμό σου την ώθηση και την ενέργεια που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις τις καθημερινότητας.

Πέντε ασκήσεις γυμναστικής που μπορείς εύκολα να κάνεις στο σπίτι

Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξεις ένα σωστό πλάνο εκγύμνασης ανάλογα με την φυσική σου κατάσταση. Αν έχεις καιρό να γυμναστείς, μπορείς να ξεκινήσεις με 15-20 λεπτά περπάτημα έξω. Αν έχεις καλή φυσική κατάσταση τότε τρέξε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια μπορείς να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα που θα γυμνάσει όλο το σώμα σου. Στόχος των ασκήσεων είναι να ενεργοποιήσουν τους μύες, να δυναμώσουν το σώμα, να κάψουν λίπος και να βελτιώσουν το καρδιοαναπνευστικό σύστημα. Ο χρόνος προπόνησης δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 40 λεπτά.

Παρακάτω σου παρουσιάζουμε 5 ασκήσεις που μπορείς εύκολα να κάνεις στο σπίτι. Δεν χρειάζεσαι εξοπλισμό ούτε μεγάλο χώρο. Όλο το πρόγραμμα μπορείς να το εκτελέσεις μέσα σε ελάχιστα τετραγωνικά.

Με την πρόσληψη της πολυβιταμίνης Immuvit plus Q10 ή Immuvit prime 50+ αν είσαι άνω των 50 ετών, ο οργανισμός σου είναι έτοιμος να γυμναστεί σε υψηλότερη ένταση από αυτή που είχε συνηθίσει. Προσπάθησε να εκτελέσεις τις ασκήσεις σε κυκλική μορφή. Κάνε την κάθε άσκηση 1 λεπτό και ξεκουράσου για 30 δευτερόλεπτα πριν κάνεις την επόμενη. Όταν ολοκληρώσεις τον κύκλο ξεκουράσου για 3-4 λεπτά και εκτέλεσε τον επόμενο. Προσπάθησε να κάνεις 4-5 κύκλους.

Ξεκινάμε.

Άσκηση #1: Side plank kicks

Μια σύνθετη άσκηση που θα γυμνάσει πολύ έντονα τον κορμό. Φρόντισε να σφίγγεις όλο το σώμα κατά την διάρκεια της εκτέλεσης και μην χαλαρώνεις ποτέ. Θα νιώσεις έντονο κάψιμο στην κοιλιά και στα πόδια. Όταν ολοκληρώσεις την μία πλευρά γύρνα από την άλλη.

Άσκηση #2: Blast off push ups

Μια παραλλαγή των Push ups. Με αυτή την κίνηση εκτός από το στήθος θα γυμνάσεις ώμους και πλάτη. Πρέπει κατά την διάρκεια της εκτέλεσης να σφίγγεις συνεχώς την κοιλιά σου ώστε να παράγεις περισσότερη δύναμη.

Άσκηση #3: Reverse one leg plank

Τοποθέτησε τις πτέρνες σου σε ένα σκαμπό ή χαμηλό καναπέ έτσι ώστε να σηκώσεις την λεκάνη ψηλά και να ισορροπείς στα χέρια. Σηκώνοντας εναλλάξ το κάθε πόδι γυμνάζεις κορμό, χέρια, ώμους. Με αυτή την άσκηση, μετά από λίγα δευτερόλεπτα θα νιώθεις όλο σου το σώμα να καίγεται.

Άσκηση #4: Fast feet drop split squat

Η συγκεκριμένη άσκηση θα σε γυμνάσει καρδιοαναπνευστικά. Η συνεχής κίνηση ανεβάζει τους παλμούς σου και θα ιδρώσεις έντονα με αποτέλεσμα ο οργανισμός να αρχίζει να καίει πιο πολύ λίπος. Όσο κουράζεσαι μην σταματάς, αν δεν αντέχεις απλά χαλάρωσε λίγο τον ρυθμό σου.

Άσκηση #5: Multisquats jumps

Το μυστικό σε αυτή την άσκηση είναι να παραμένεις σε στάση ημικαθίσματος. Με αυτό τον τρόπο γυμνάζεις πολύ έντονα τους μυς των ποδιών. Μετά από κάποια δευτερόλεπτα θα νιώθεις τα πόδια σου να καίγονται. Προσπάθησε να βγάλεις όλο το χρόνο της άσκησης σε όσο πιο γρήγορο ρυθμό μπορείς.

Κάνε και εσύ ένα instagram post από το home workout σου και τα αγαπημένα μας θα τα κάνουμε share μέσα από τα stories μας! Ανέβασε τη φωτογραφία σου με mention @sport24 και το hashtag #IMMUVIT.

TAGS VIRAL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ