ΣΤΗΛΕΣ

Πέναλτι για γέλια (και για κλάματα)!

Δύο Πολωνοί παίκτες θέλησαν να μιμηθούν την κομπίνα του Κρόιφ σε εκτέλεση πέναλτι. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν ρεζίλι, θυμίζοντας το δίδυμο... Ανρί-Πιρές!

Όταν οι Τιερί Ανρί και Ρομπέρτ Πιρές προσπάθησαν ανεπιτυχώς το 2006 να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα εφαρμόζοντας κομπίνα σε εκτέλεση πέναλτι (Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι, αγώνας Premier League στο Χάιμπουρι), δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι μερικά χρόνια αργότερα θα έβλεπαν την ατυχή τους έμπνευση να παίρνει σάρκα και οστά και σε άλλο ματς.

Ο λόγος για την αναμέτρηση Κορόνα Κίλτσε-Ρουχ Χορζόφ για το πρωτάθλημα Νέων της Πολωνίας, με δύο παίκτες των γηπεδούχων να επιχειρούν να αντιγράψουν το περίφημο πέναλτι του Γιόχαν Κρόιφ (συνεργάστηκε με τον Γέσπερ Όλσεν σε ματς με τη Φόλενταμ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα) αλλά τελικά να μετανιώνουν για την επιλογή τους.

Ο Πιοτρ Γκαβέκι έστρωσε τη μπάλα για τον Αντρέζεφ Παπρόκι, στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα τους λίγα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, όμως το σουτ του δεύτερου μέσα στην περιοχή δεν ήταν εύστοχο, αφού ο γκολκίπερ της Ρουχ Χορζόφ δεν αιφνιδιάστηκε με το τρικ τους και απέκρουσε όμορφα με τα πόδια.

Φυσικά, τη συγκεκριμένη ποδοσφαιρική ιστορία θα μπορούν να τη λένε ευχάριστα στα παιδιά τους κάποτε στο μέλλον οι δύο παίκτες, μιας που η ομάδα τους δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει 4-0 τη Χορζόφ.

Ανρί & Πιρές σε μία συνεργασία για κλάματα:

Το ιστορικό πέναλτι (με κομπίνα) του Γιόχαν Κρόιφ το 1982:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ