THE SPORTS ECONOMIST

Παυλίδης: Πάντα (πολύ μέσα) στο κάδρο της Μίλαν

Ο Βαγγέλης Παυλίδης
Ο Βαγγέλης Παυλίδης ED VAN DE POL/ANP/AFP

Όσο η ανάγκη της Μίλαν για ενίσχυση στην επιθετική γραμμή της διατηρείται αμείωτη τόσο σε ξεχωριστή θέση στο τραπέζι των "ροσονέρι" θα βρίσκεται ο Βαγγέλης Παυλίδης, τον οποίο και "έλεγξαν" εκ νέου το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στην Άστον Βίλα. Ποια η στάση της ΑΖ τόσο ως προς το timing της πώλησης του αρχισκόρερ της Eredivisie όσο κυρίως ως προς τις απαιτήσεις της, οι οποίες πλέον ξεπερνάνε – και με αυξητική τάση – τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν έχουν περάσει δύο μήνες από την πρόταση της Μίλαν στην ΑΖ για τον Βαγγέλη Παυλίδη. Έγινε υπό ιδιαίτερες συνθήκες, στο παρά ένα της ολοκλήρωσης της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου και ενώ οι "ροσονέρι"… καίγονταν για επιθετικό μετά το τότε ναυάγιο στις συζητήσεις τους με τον βασικό στόχο τους, τον Ιρανό της Πόρτο, Μεχντί Ταρεμί.

Τότε λοιπόν οι Μιλανέζοι γύρισαν όλη την Ευρώπη ανακινώντας λίστες και προτάσεις, έχοντας ως μάξιμουμ διαθέσιμο μπάτζετ 15 εκατ. ευρώ. Τόσα πρόσφεραν (συμπεριλαμβανόμενων των μπόνους) και στην ολλανδική ομάδα, χωρίς περιθώρια διαπραγμάτευσης. Η ΑΖ αρνήθηκε, η Μίλαν βρήκε… τοίχους παντού και στράφηκε στην επιλογή ανάγκης με την προσθήκη, για έναν χρόνο (και βλέπουμε) του Λούκα Γιόβιτς.

Η ανάγκη όμως των "ροσονέρι" δεν έχει καλυφθεί. Ίσα ίσα. Ο Ολιβιέ Ζιρού συμπλήρωσε τα 37 του και ανεξαρτήτως αν αποφασίσει να παραμείνει στο Μιλάνο και μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν, οπότε και λήγει το συμβόλαιό του, ο ρόλος του επιβάλλεται θα περιοριστεί.

Αν ανανεώσει – καθόλου σίγουρο τη δεδομένη στιγμή – η Μίλαν θα κινηθεί για έναν επιθετικό, ο οποίος μαζί με το καλοκαιρινό μεταγραφικό απόκτημα, τον Νόα Οκαφορ θα θεωρούνται οι πρώτες επιλογές στο rotation, με τον Γάλλο πια να λογίζεται ρεζέρβα τους. Αν ο Ζιρού δεν παραμείνει στο "Σαν Σίρο", τότε η Μίλαν θα κινηθεί για δύο επιθετικούς (με τα ως τώρα πεπραγμένα του, ο Γιόβιτς δεν υπάρχει στο κάδρο).

Είτε έτσι είτε αλλιώς, στη λίστα της παραμένει πολύ ψηλά το όνομα του αρχισκόρερ της φετινής Eredivisie (μαζί με τον Σαντιάγκο Χιμένες της Φέγενορντ). Η παρακολούθηση είναι σταθερή και επισταμένη, όχι πλέον σε επίπεδο τσεκαρίσματος, αλλά ελέγχου προόδου σε όσο το δυνατόν πιο απαιτητικές συνθήκες.

Τέτοιες ήταν χτες το βράδυ στη φιλοξενία της Άστον Βίλα για το Conference League (με τους "χωριάτες" να κάνουν επίδειξη δύναμης επικρατώντας με 4-1), γι' αυτό και scout της Μίλαν αξιοποίησε την ευκαιρία και βρέθηκε στο Άλκμααρ ώστε να παρακολουθήσει την αναμέτρηση αποκλειστικά εστιάζοντας στον 'Παύλι" (σ.σ. ανεξαρτήτως "στόχου" πάντως, στο γήπεδο έγινε παρέλαση από scouts. Οι μισές ομάδες της Bundlesliga είχαν μάτια στην εξέδρα του AFAS, πολυάριθμη και η εκπροσώπηση ιταλικών clubs – σε περίοπτη θέση η Αταλάντα).

Η… ευχή του νεοδιορισμένου Sporting Director, Τζόφρι Μονκάδα (προβιβάστηκε στις αρχές φθινοπώρου από τη θέση του Υπευθύνου Scouting) θα ήταν ο επιθετικός της Λιλ, Τζόναθαν Ντέιβιντ, ωστόσο οι απαιτήσεις των "λιλουά" (+50 εκατ. ευρώ) ξεφεύγουν από οποιαδήποτε ρεαλιστική τρέχουσα οικονομική δυνατότητα της Μίλαν, χωρίς οι παραδοσιακά καλές σχέσεις των δύο ομάδων (από εκεί αγοράστηκαν οι Ράφαελ Λεάο και Μάικ Μενιάν) να αλλάζει το απαγορευτικό για τη Μίλαν οικονομικό πλαίσιο που συνοδεύει τον Καναδό επιθετικό.

Η περίπτωση του Ταρεμί μοιάζει "παγωμένη" μετά τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι και οδήγησαν σε ένα επεισοδιακό "ναυάγιο" διαπραγματεύσεων, ενώ επιπρόσθετα το γεγονός ότι ο Ιρανός μένει ελεύθερος τον Ιούνιο δεν βοηθάει, μιας και ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί. Λέγεται μάλιστα πως για την υπογραφή του, ακόμη και τον Ιανουάριο (με αγορά από την Πόρτο), έχει αποκτήσει σαφέστατο προβάδισμα η συμπολίτισσα των «ροσονέρι», Ίντερ.

Κάπως έτσι, ο διεθνής Έλληνας επιθετικός – εν γνώσει του - παραμένει πάντα στις κορυφαίες επιλογές των δεύτερων της Serie A, οι οποίοι μάλιστα φροντίζουν (καλή ώρα) και την παρουσία τους να υπενθυμίζουν τόσο προς την ΑΖ όσο και προς την πλευρά του ίδιου του 24χρονου φουνταριστού.

Και έτσι, οι Μιλανέζοι γνωρίζουν και από πρώτο χέρι πως αφενός η ολλανδική ομάδα δεν πρόκειται να πουλήσει τον Παυλίδη στην επερχόμενη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου (αλλά το καλοκαίρι, χωρίς αυτό να διαφοροποιεί κάτι από το στάτους του 24χρονου επιθετικού στη μεταγραφική ιεραρχία τους, κάθε άλλο) και πως οι αξιώσεις της ξεπερνάνε – για τα καλά - τα 20 εκατομμύρια ευρώ (ποσό που φέρεται πάντως να αποτελεί το ταβάνι, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας, της Μίλαν).

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΜΙΛΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ